Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Wanneer Krabpaal Vervangen?

wanneer moet je een krabpaal vervangen en hoevaak (1)
Geschreven door:
krabpaal
3 september 2022

Hoe vaak moet u kattenkrabpalen vervangen?

De meeste katteneigenaars zullen zeggen dat het waarschijnlijk het vervelendste is om een huisdier te hebben. Ze hebben genoeg ruimte nodig om te spelen, en ze lijken altijd te jeuken om ergens aan te kunnen krabben. Als u uw tapijt schoon wilt houden, laat katten dan uw bank niet als krabpaal gebruiken. Het is belangrijk om voldoende krabpalen in huis te hebben, zodat de kat iets heeft om aan te krabben en het meubilair niet beschadigt.

Factoren zoals duurzaamheid, grootte, vorm, materiaal en kleur spelen een belangrijke rol bij het bepalen of een katteneigenaar het oude kriebelspeeltje van zijn kat moet vervangen. Eenvoudige krabpalen moeten op de beste plaatsen worden gehandhaafd. Dit artikel geeft u alles wat u moet weten om te bepalen wanneer u een nieuwe krabpaal moet kopen en welk type krabpaal het beste is voor uw kat.

Hoe vaak moet u de krabpaal van uw kat vervangen?

Er is geen duidelijke oplossing voor dit probleem. Wij willen eerst begrijpen waarom mensen een krabpaal gebruiken en vervolgens de gebruikte bouwmaterialen onderzoeken. Nagels moeten kort worden gehouden, zodat ze niet te lang worden. Ze moeten regelmatig worden geslepen. Hun kleine kliertjes in hun pootjes geven hun een aangenaam gevoel als ze zich ergens aan krabben, en het helpt de verveling te verdrijven. Omdat ze hun nagels niet lang laten groeien, zullen ze zich minder snel aan dingen krabben en zich bezeren.

Het is belangrijk omdat het de kat weghoudt van alle andere gevaren, inclusief dingen als gifsumak. Krabpalen stellen honden in staat te krabben zonder meubilair of muren te beschadigen. Laten we nu eens nader kijken naar de materialen die door fabrikanten worden gebruikt om krabpalen voor buitenkatten te maken. De meeste eigenaren van buitenkatten geven de voorkeur aan houten palen, omdat ze de neiging hebben hun klauwen te scherpen aan boomstammen. Er zijn twee andere goedkope opties voor kattenspeelgoed: Karton en sisals. Katten gebruiken deze materialen graag om aan hun klauwen te krabben.

U kunt een krabpaal van karton kopen in een dierenwinkel. Of u kunt er zelf een maken van sisaltouw. Als de hond het leuk vindt, kan men een duur hondenbed kopen. Sommige dierenwinkels verkopen zelfs dure krabpalen voor honden. Een groot probleem met dit type bed is dat katten het verschil niet zien tussen een krabmat en een tapijt op de grond. Ze zouden kunnen denken dat ze het kleed mogen gebruiken om aan hun klauwen te krabben, waardoor het kleed beschadigd zou kunnen raken. U moet ervoor zorgen dat de krabpaal stevig en robuust is, zodat katten zich niet bezeren wanneer zij hun klauwen scherpen. Zorg ervoor dat de basis van de krabpaal stevig genoeg is om de constante krassen te weerstaan.

Een goede kartonnen krabbox moet groot genoeg zijn, zodat de kat er op kan staan en tegelijkertijd kan krabben. Hij moet ook lang genoeg zijn, zodat de kat zijn klauwen kan uitstrekken. We hebben nu besproken waarom katten een schurend oppervlak nodig hebben om hun klauwen scherp te houden. We kunnen het nu hebben over de frequentie van het vervangen van het krabvlak van een kat. Als u wilt weten of het tijd is om de krabpalen te vervangen, let dan op eventuele veranderingen in het gedrag van uw kat. Als de kat de krabpalen niet meer gebruikt en in plaats daarvan aan het meubilair begint te krabben, dan is het tijd voor vervanging.

Krabben aan karton, krabpalen verliezen vaak hun aantrekkingskracht nadat ze lange tijd zijn gebruikt. Katten merken vaak dat hun klauwen geen pijn meer doen als ze een oud krabkarton gebruiken. Als dat gebeurt, koop dan een andere soortgelijke krabpaal en vervang de oude, en zet de haveloze ergens anders neer. Kattenklauwen groeien weer aan nadat ze zijn afgeknipt. Kijk zelf na wanneer u het krasje moet vervangen en een nieuw krasje moet plaatsen.

Hoe lang gaan kattenspeeltjes mee?

De levensduur van kattenkrabbers varieert afhankelijk van verschillende factoren. Deze omvatten...

  • In een groot huishouden moeten er ten minste twee of drie krabpalen zijn.
  • De grootte van de kartonnen doos. Grotere dozen houden het beter dan kleinere.
  • Aantal huisdieren in huis
  • Door de nagels van de kat regelmatig te trimmen, verlengt u de levensduur van de krabpaal.
  • Breed of the cat
  • Een territoriaal kitten zal meer krabben dan een niet-territoriaal kitten, en het zal de levensduur van zijn krabmat verkorten.

Maar de levensduur van de krabpalen mag niet langer zijn dan vijf jaar.

Wat kan ik doen om mijn kat aan te moedigen een andere krabpaal te gebruiken?

Het lokken van de kat naar de krabpaal door haar catnip aan te bieden is een eenvoudig proces in twee delen. Ten eerste, bied de kat wat catnip aan. Ten tweede, laat de kat naar de paal gaan en er aan krabben. U kunt wat kattenbrokjes bij de krabpaal leggen en wat kattenkruid over de stof strooien. Of u kunt zakjes kattenbrokjes boven aan de krabpaal hangen. Afgezien daarvan, moet je blijven spelen met de kat in de buurt van het krabblok. De volgende stap is om de kat veel voer te geven als hij aan het krabblok krabt. De kat moet kunnen merken dat hij/zij de juiste dingen doet door hem/haar traktaties te geven. Het lijkt erop dat het bezit van een krabpaal zeker zal helpen voorkomen dat kattenkrabben het interieur van een huis beschadigen. Uw krabpaal zal minstens twee of drie seizoenen meegaan. Het is belangrijk om uw katten tevreden te houden door ze een veilige plek te bieden om te spelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down