Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Wanneer Een Krabpaal?

Geschreven door:
krabpaal
5 september 2022

Katten krabben om andere redenen dan honden.

Wanneer u uw nieuwe kitten mee naar huis neemt, vergeet dan niet om een goede krabber voor haar te kopen.

Het lijkt een onschuldig stuk gereedschap, maar dit met tapijt beklede houten blok kan het beste zijn wat ooit is uitgevonden voor uw katachtige vriend. Het voorkomt niet alleen dat ze uw meubels vernielen, maar het helpt ze ook gezond en gelukkig te blijven.

Hier zijn vijf redenen waarom een krabpaal in uw huis zou moeten staan.

Beste kattenvoer Beste kattenbedden

2. Het is goed voor je gezondheid

Een van de belangrijkste voordelen van het hebben van een krabpaal is dat het helpt katten gezond te houden.

Hoewel het misschien een ongewenst gedrag of een lelijke praktijk lijkt, is klauwen eigenlijk goed voor de nagels van katten, omdat het ze in topconditie houdt door de buitenste laag van hun nagels weg te vijlen.

Het is net zo belangrijk voor katten om zich te kunnen ontspannen door te krabben als dat ze zichzelf kunnen ontlasten.

3. Het zal uw huis redden van brand

Als u een kat hebt, weet u waarschijnlijk dat katten iets nodig hebben om zich aan te krabben als ze zich vervelen.

Katten houden van krabben.

Als je geen specifieke krabplek hebt, zullen ze waarschijnlijk een andere plek zoeken om te krabben. En dat zullen waarschijnlijk de randen van de bank zijn!

Het is niet te laat om nu te beginnen.

Om een krabpaal te introduceren, maak het interessanter dan uw huidige meubels. Zet de paal bijvoorbeeld in de buurt van waar ze graag krabben en gebruik kattenkruid of traktaties om ze aan te moedigen ermee te stoppen.

3. Scratching releases energy

Kittenkrabbers zijn vooral belangrijk voor jonge katten, omdat ze hen een uitlaatklep geven voor hun opgekropte energie.

Het introduceren van kittens in hun nieuwe huis op jonge leeftijd helpt hen zich aan te passen aan hun nieuwe omgeving.

Een goed kattenspeeltje voor kittens zou er een zijn waaraan ook nog wat extra speeltjes hangen, zodat ze tegelijkertijd kunnen spelen en jagen.

Het is belangrijk voor katteneigenaars om hun huisdieren te voorzien van hun eigen individuele krabpalen, maar het is ook een goede gewoonte om ten minste één gemeenschappelijke krabplaats beschikbaar te hebben voor hen om te gebruiken.

Omdat sommige kittens deze ruimte graag gebruiken om te socialiseren met andere kittens of om spelletjes te spelen, zijn deze ruimtes een goede plek om ze samen te brengen.

Lichaamsbeweging is goed voor je.

Katten houden er, net als wij, van om zich uit te rekken na een lekker dutje. Een geweldige plek voor hen om te oefenen is door gebruik te maken van hun krabpaal.

Katten krabben door hun voorpoten uit te strekken en dan terug te trekken.

Het krabgedrag van katten wordt in verband gebracht met het vrijkomen van "feel good" chemicaliën in het lichaam.

Dus, waarom begin je nu niet?

Als u uw kat iets leuks wilt geven voor haar verjaardag, koop dan een mooie krabpaal voor haar, zodat ze eraan kan krabben wanneer ze maar wil!

Katten geven de voorkeur aan verschillende soorten krabpalen, afhankelijk van hun persoonlijkheid.

(Image credit: iStockphoto) Wanneer u een type krabpaal kiest, moet u bedenken hoeveel ruimte uw huis heeft. Een grote ruimte biedt ruimte aan verschillende soorten palen, waaronder die van hout, metaal, plastic, touw, stof en zelfs karton. Sommige katten vinden het prettig om meerdere soorten palen te hebben, zodat ze kunnen wisselen, afhankelijk van waar ze de meeste jeuk hebben. Andere katten zullen niet graag wisselen, dus als u slechts één soort paal hebt, zorg er dan voor dat deze stevig genoeg is om de klauwen van uw katachtige vriend te weerstaan.

Height

Wist u dat wetenschappers daadwerkelijk onderzoek hebben gedaan naar de perfecte hoogte voor een krabpaal? Het is waar! Volgens een recente studie, als het uw doel is om uw huisdier zijn krabpaal te laten gebruiken, dan moet u gaan voor een krabpaal van een meter of hoger. Het blijkt dat hoe hoger de paal is, hoe kleiner de kans is dat uw huisdier zich gaat bezighouden met ongewenste, laagwaardige krabactiviteiten.

Material

Volgens een onderzoek van PetMD biedt bijna driekwart van de honden- en kattenouders hun huisdieren ten minste één soort kraboppervlak aan.

De meeste kattenbezitters zeggen dat hun katachtige vrienden liever aan een sisaltouw krabben dan aan een ander materiaal, omdat sisal veel steviger en gladder aanvoelt voor hun klauwen.

Vertical vs horizontal

Verticale krabpalen bleken bij bijna alle ondervraagde huisdiereigenaren het meest populaire type krabpaal voor katten te zijn.

Horizontale krabbers zijn niet per se slecht, maar ze zijn ook niet altijd ideaal. Als u een kitten heeft dat een verticale krabber te groot en intimiderend vindt, dan kan een horizontale krabber beter zijn. En als u een oudere kat heeft met artritis of mobiliteitsproblemen, dan is een horizontale krabber waarschijnlijk beter dan een verticale.

Meld je hier aan om het laatste nieuws en aanbiedingen van Petsradar te ontvangen.

Er is een fout opgetreden. Gelieve de pagina te vernieuwen.

Barkbox heeft een nieuwe Halloween hondencollectie voor honden die houden van Harry Potter en Disney figuren!

Een studie heeft de brutale honden onthuld die het meest kans maken om uw kussen te stelen. Maak kennis met de 'pluizige' Pit Bull Terrier, Ruby, die iedereen verrast met haar ongewone uiterlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down