Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Waarom Gebruikt Kat Krabpaal Niet?

Geschreven door:
krabpaal
1 september 2022

Als uw kat de krabpaal niet wil gebruiken, zijn hier wat trucjes om hem weer aan het krabben te krijgen.

Weet je of er een correcte manier is om een vaatwasser uit te laden?

Borka Kiss/Shutterstock

Als iedere katteneigenaar één ding wil, dan is het wel dat hun katten de krabpalen gebruiken in plaats van hun meubels. En als uw kat de krabpalen niet meteen gebruikt, zijn wij er om het ze te leren.

Er zullen altijd koppige katjes zijn die de krabpaal die u ze geeft niet willen gebruiken, maar meestal willen ze gewoon een plek om hun nagels te scherpen en zich uit te rekken. Wij hebben een aantal praktische tips en trucs om u te helpen bij het kiezen van de juiste krabpaal en om uw kat zover te krijgen dat hij hem gebruikt!

Table of Contents

Zoek naar palen met boomachtige krabpalen.

Om te begrijpen waarom uw katten de krabpaal die u voor hen heeft gekocht niet gebruiken, moet u het vanuit hun standpunt bekijken. De meeste goedkope krabpalen zijn geen bomen. Ze zijn kort, wiebelig en meestal bedekt met tapijtresten waar de meeste katten niet van houden.

Katten willen niet alleen een plekje om te krabben; ze willen een zeer stevige krabpaal waarmee ze diep kunnen krabben en zich echt kunnen uitrekken.

Een goedkoop stuk karton is niet opgewassen tegen het gewicht van uw dure meubelen. Als ze niet aan de eisen voldoen, zult u waarschijnlijk uw meubels moeten vervangen.

Als u op zoek bent naar een goedkope manier om een nieuwe krabpaal aan te schaffen, dan is de SmartCat Ultimate Scratcher misschien precies wat u nodig hebt.

SmartCat Ultimately Scratching Post

Het is de beste krabstok die we ooit gekocht hebben.

Het is stabiel, duurzaam, en zelfs onze grootste honden zijn er altijd blij mee geweest. We houden te veel van dit product om er geen lovende getuigenis over te schrijven.

Als uw katten liever horizontaal krabben dan verticaal, dan bevelen wij ook de Horizontale versie van de Ultimate Scratchers Post aan.

Het belangrijkste om te onthouden bij het kopen van een krabpaal voor katten is dat u er een koopt die stevig is. Als uw kat graag palen gebruikt die wiebelen en rondglijden, zoek dan naar iets stevigers.

Your New Favorite Newsletter

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang dagelijks de nieuwste content, nieuws en shopping tips.

Door u aan te melden voor onze nieuwsbrief, geeft u toestemming om e-mails van ons te ontvangen.

Plaats het in de buurt van eerdere krabplekken.

Neem geen nieuw huisdier. Koop een nieuw huis.

Je wilt hun gewoonten niet veranderen door ze naar een andere locatie te verhuizen.

Misschien kunt u de palen uiteindelijk verplaatsen, maar misschien moet u accepteren dat u nooit van de krabpalen af zult komen.

Maak vroegere krabplekken onaangenaam voor nieuwe bezoekers.

Misschien kunt u de krabmat in de buurt van de plaats leggen waar de kat altijd krabte, maar als dat niet werkt, kunt u overwegen een soort afschrikmiddel aan te brengen op de plaats waar hij krabde.

Karaseno Anti Cat-Scratch Tape

Deze zelfklevende dubbelzijdige tape laat katten wel twee keer nadenken voordat ze uw meubels bekrassen.

Anti-krabtapes zijn dubbelzijdige tapes die u op meubels kunt plakken om te voorkomen dat katten het oppervlak bekrassen. Ze worden ook wel kraswerende tapes, kattenkrab preventie tapes, en andere variaties van deze termen genoemd.

Panther Armor Furniture Protectors

Ze zijn ideaal om oppervlakken te beschermen tegen krassen en deuken.

Als u een hele muur of plafond met lijm bedekt, kunt u ook doorzichtige vinylplaten kopen die voorkomen dat katten door het materiaal heen kunnen graven. Deze platen zijn gemaakt van glad, doorzichtig materiaal, zodat de kat geen plaats heeft om te krabben.

Trek de kat naar de paal

Katten hoeft het krabben aan palen niet geleerd te worden; ze willen er gewoon van nature aan krabben. Als u echter een krabpaal in uw tuin laat staan, leert u uw huisdier niet om aan een paal te krabben; u geeft hem gewoon een stimulans om ergens aan te krabben.

In zoverre moet u het kitten verleiden om het krabblad te gebruiken dat u wilt en om er positieve associaties mee te creëren. Eén ding dat u kunt doen om uw kitten onmiddellijk te interesseren is het te besproeien met gerichte kitty nip spray. Zeggen dat uw kitten daarna gefascineerd zal zijn, zou een understatement zijn! Wij spuiten elke nieuwe krabmat die we kopen in en onze kittens gaan onmiddellijk op onderzoek uit en blijven rondhangen bij de krabmat.

U kunt een klein beetje kitty nip (een paar druppels) gebruiken om uw katten aan te moedigen aan de krabpalen te krabben. Als ze er eenmaal aan beginnen te krabben, kunt u een teaser zoals dit toevoegen om ze terug te lokken.

Aan de andere kant, als uw hond niet naar u toe loopt, even krabt en u dan aankijkt, ga hem dan niet aaien en met hem omgaan. Moedig hen niet aan om dit te doen. Uw hond kan eraan wennen genegeerd te worden, en niet meer proberen u te behagen.

Als u katten een stevige krabpaal geeft, zullen ze uiteindelijk stoppen met het krabben aan al het andere.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down