Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Waar Krabpaal Plaatsen?

Geschreven door:
krabpaal
25 augustus 2022

Waar zet je de krabpaal neer?

Of je het nu leuk vindt of niet, als je katten hebt, moet je een krabpaal hebben om je huis enigszins intact te houden. En nee - proberen om van het krabben van een kat af te komen werkt niet, dus stop met zeuren en ga naar de winkel om een krabpaal te kopen. Na het kopen komt de tweede vraag, of liever gezegd ik hoop dat u hierover heeft nagedacht voordat u de krabpaal kocht. Waar moet de krabpaal komen te staan en bestaat er wel zo'n plek als een ideale plek voor een krabpaal in uw huis? En als die wel bestaat, is het dan de zolder, prominent in de woonkamer, naast de bank of voor het raam?

Laten we er voor het gemak van uitgaan dat u al besloten hebt waar u uw nieuwe krabpaal gaat ophangen. U weet misschien niet precies hoeveel het gaat kosten, maar u weet wel dat het u iets gaat kosten. En dus gaat u op pad om een krabpaal te kopen. Als je thuiskomt, vind je hem lelijk, en je besluit hem te verstoppen. Dan realiseer je je dat je hem niet zomaar in het zicht kunt laten liggen, want dan denken mensen misschien dat hij waardeloos is. Dus je neemt het mee naar je slaapkamer en legt het onder je bed. Dat werkt prima totdat je begint na te denken over hoeveel geld je er aan hebt uitgegeven.

We kijken eerst naar de leeftijd en de grootte van de kat, als het een kitten is, en controleren dan of zijn krabpaal zich in de buurt van zijn voedsel, kattenbak en directe leefomgeving bevindt. Gewoonlijk is het bereik van kittens kleiner dan dat van jonge of volwassen katten.

Bij een oudere hond moet u de krabpaal in de buurt van zijn favoriete plekjes zetten. Het maakt niet echt uit of de krabpaal op een duidelijke en ononderbroken plaats staat. Hij wil er gewoon krabben.

Bedenk bij het lezen dat de plaats van de krabpalen voor de eerste twee niet zo belangrijk is, maar bij de kitten laat je de krabpaal wennen en bij de senior katten zorg je ervoor dat de krabpaal daar staat waar zij het het prettigst vinden. Er zijn echter twee groepen waar we echt wat meer moeten nadenken over de plaatsing van de krabpalen. Dit zijn jonge en volwassen katten en huisdieren die in een groep leven (zoals een gezin).

Allereerst is het een jonge en actieve kat, hij zwerft door het huis en ziet het als zijn territorium. In de huiskamer slaapt hij, in de slaapkamer laat hij zich uitrusten en in de keuken kookt hij zijn eten. Dan zijn er nog de zolder, de kelder, en misschien de tuin die hij van tijd tot tijd onderzoekt. Dat is zijn huis, hij is de meester van het huis en jij, zijn dienaar. Daar is geen discussie over. Maar waar moet je dan de krabpaal plaatsen?

U zou hem bij het raam kunnen zetten, zodat hij zich kan koesteren in de zon en van het uitzicht kan genieten. Ik zou het niet doen, ja katten vinden het heerlijk om zich soms in het zonlicht op te warmen, maar ze gaan er zeker niet altijd liggen. Bovendien, als u uw kat toestaat aan het raam te krabben, bestaat de kans dat hij een ander plekje in huis zoekt om te krabben. Dat is iets wat u wilt voorkomen. Daarom richt dit onderwerp zich echt op ruimtes zoals de zolder, de kelder, of de berging, dit zijn niet de beste locaties voor een krabpaal.

Een krabpaal voor een actieve jonge en volwassen kat moet daarom centraal in huis staan. Een plek waar het huisdier een paar keer per dag langskomt en denkt: "Ik ben blij dat ik kan krabben en me kan uitstrekken." Wie geen grote krabpaal op een centrale plaats wil zetten, kan in plaats daarvan kiezen voor een kleiner exemplaar. En als u bang bent dat uw kat in de problemen komt, kunt u overwegen de krabpaal ergens anders neer te zetten.

U kunt een kleine krabpaal in het midden van uw huis plaatsen. Daarnaast heeft u misschien ruimte in een mooi gedeelte van de woonkamer waar een grote krabpaal kan staan. Een grote krabpaal is eigenlijk bedoeld voor het hele gezin tijdens het televisiekijken, dus de kleinere krabpaal moet ergens anders geplaatst worden. Als je dit doet zul je ook merken dat er aan de kleine krabpaal veel vaker gekrabd wordt dan aan de grote. Misschien moet je twee krabpalen kopen, maar als je de grotere kiest zal deze langer meegaan dan de kleinere. Dus op de lange termijn bespaar je hier ook geld mee.

Het plaatsen van twee of drie krabpalen is sowieso aan te raden, wanneer u meerdere katten houdt. In het geval dat u meer dan één kat heeft, zullen ze waarschijnlijk meer krabben als er genoeg concurrenten in de buurt zijn. Overweeg daarom een eenvoudige krabpaal op de begane grond te plaatsen. U kunt er ook het favoriete speeltje van uw kat op leggen.

Tenslotte, waar moet je de krabpaal NIET neerzetten? Nou, persoonlijk vind ik krabpalen niet zo mooi om naar te kijken, maar ze werken wel voor katten. Dat geldt echter niet voor iedereen, dus dan wordt er al snel een krabpaal in een bepaalde hoek, achter de bank, of in een aparte kamer geplaatst, wat niet gewaardeerd zal worden. Zeker niet als dat plekje ook nog eens moeilijk bereikbaar is voor de kat, omdat het te ver weg is. Word niet boos op je kat als hij aan de bank krabt in plaats van aan de krabmat. Het is niet de schuld van de krabmat, maar van de positie en de plaats ervan. Verstop de krabmat en zorg ervoor dat de kat er tijdens zijn dagelijkse wandelingetjes tussen eten, naar de kattenbak en rusten langs loopt en er zijn klauwen aan kan krabben.

Een krabpaal voor grote dieren

Een krabpaal is gemaakt van hout, touw, draad, of een andere

Een krabpaal voor als je gestrest bent

Hier zijn enkele tips voor het maken van uw eerste krabpaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down