Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Wat doet catnap of katnap met uw kat?

Kattenkruid bevat etherische oliën, waaronder nefentheline. Dit is een stof die een euforisch effect kan hebben en ook receptoren achter in de neus van de kat stimuleert. Dit is de reden waarom kattenkruid moet worden opgesnoven om effect te hebben. Soms lijkt het alsof uw kat grijnst en zijn lippen optrekt. Dit verscherpt zijn reukzin en hij neemt geuren in geconcentreerde vorm waar.

Veel voorkomende gedragingen die katten vertonen als ze zich speels voelen zijn:

 • 'Lachende' kat (flemen)
 • Lippen optrekken
 • Strijk langs kattenkruid met kin en wang
 • Snuffelen aan kruid
 • Eraan likken
 • Omrollen
 • Door het kruid rollen
 • Kopjes geven
 • Wilde en dronken aanblik
 • Miauwen
 • Gedragingen die je ook ziet tijdens seks

Na een paar minuten verdwijnen de symptomen weer. Uw kat zal pas enkele uren later gevoelig zijn voor het kruid. Catnip is niet verslavend. Te veel en ook te vaak kattenkruid kan uw kat chagrijnig en ziek maken.

Hebben katten altijd last van kattenkruid?

Sommige katten reageren positief op catnip, anderen negatief. Voor beide reacties bestaat een genetische predispositie. Jonge kittens reageren niet op catnip, maar ontwikkelen later het vermogen om te reageren. Rond de leeftijd van zes tot acht weken wordt het kitten gevoelig voor kattenkruid. Na twaalf weken is de reactie volledig ontwikkeld.

Gebruik kattenkruid

Catnip wordt vaak gebruikt voor kattenspeeltjes. Met catnip kunt u de interesse van uw kat in het speeltje verhogen. Zo kunnen speeltjes gemaakt van catnip voor bepaalde katten zelfs interessanter zijn dan traktaties.

Kattenkruid kan ingezet worden:

 • Voor veel speelplezier.
 • Als uw kat gestrest is, geef haar dan wat kattenkruid.
 • Katten gebruiken catnip om andere katten aan te trekken.

Het strooien of sproeien van kattenkruid op een voorwerp maakt het aantrekkelijker voor katten.

Wat voor catnip kun je je kat geven?

Er zijn verschillende soorten kattenkruid verkrijgbaar:

 • Kattenkruid: Kan worden gekweekt uit zaad of stekken, maar als u verse bladeren voor uw kat wilt, kweek ze dan in de tuin of als kamerplanten. Geef het aan uw kat in zijn rauwe, gedroogde vorm.

Als u nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op via medpets.nl.

Nooit iets missen?

We zijn altijd op zoek naar manieren om huisdieren te helpen langer en gezonder te leven. Meld u vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief!

Gerelateerde producten

KONG Cat - kurkbal kattenspeeltje met catnip

Een luxe krabplank met heerlijke kattenkruid.

Geweldig kattenkruid voor katten Beeztee Catnip Spray i

Een handige manier om wat kattenkruid te krijgen voor uw k

Bekijk meer Bekijk minder

Schijndracht bij de hond

Verlatingsangst bij honden

Katten krabben om andere redenen dan honden.

Wanneer u uw nieuwe kitten mee naar huis neemt, vergeet dan niet om een goede krabber voor haar te kopen.

Het lijkt een onschuldig stuk gereedschap, maar dit met tapijt beklede houten blok kan het beste zijn wat ooit is uitgevonden voor uw katachtige vriend. Het voorkomt niet alleen dat ze uw meubels vernielen, maar het helpt ze ook gezond en gelukkig te blijven.

Hier zijn vijf redenen waarom een krabpaal in uw huis zou moeten staan.

Beste kattenvoer Beste kattenbedden

2. Het is goed voor je gezondheid

Een van de belangrijkste voordelen van het hebben van een krabpaal is dat het helpt katten gezond te houden.

Hoewel het misschien een ongewenst gedrag of een lelijke praktijk lijkt, is klauwen eigenlijk goed voor de nagels van katten, omdat het ze in topconditie houdt door de buitenste laag van hun nagels weg te vijlen.

Het is net zo belangrijk voor katten om zich te kunnen ontspannen door te krabben als dat ze zichzelf kunnen ontlasten.

3. Het zal uw huis redden van brand

Als u een kat hebt, weet u waarschijnlijk dat katten iets nodig hebben om zich aan te krabben als ze zich vervelen.

Katten houden van krabben.

Als je geen specifieke krabplek hebt, zullen ze waarschijnlijk een andere plek zoeken om te krabben. En dat zullen waarschijnlijk de randen van de bank zijn!

Het is niet te laat om nu te beginnen.

Om een krabpaal te introduceren, maak het interessanter dan uw huidige meubels. Zet de paal bijvoorbeeld in de buurt van waar ze graag krabben en gebruik kattenkruid of traktaties om ze aan te moedigen ermee te stoppen.

3. Scratching releases energy

Kittenkrabbers zijn vooral belangrijk voor jonge katten, omdat ze hen een uitlaatklep geven voor hun opgekropte energie.

Het introduceren van kittens in hun nieuwe huis op jonge leeftijd helpt hen zich aan te passen aan hun nieuwe omgeving.

Een goed kattenspeeltje voor kittens zou er een zijn waaraan ook nog wat extra speeltjes hangen, zodat ze tegelijkertijd kunnen spelen en jagen.

Het is belangrijk voor katteneigenaars om hun huisdieren te voorzien van hun eigen individuele krabpalen, maar het is ook een goede gewoonte om ten minste één gemeenschappelijke krabplaats beschikbaar te hebben voor hen om te gebruiken.

Omdat sommige kittens deze ruimte graag gebruiken om te socialiseren met andere kittens of om spelletjes te spelen, zijn deze ruimtes een goede plek om ze samen te brengen.

Lichaamsbeweging is goed voor je.

Katten houden er, net als wij, van om zich uit te rekken na een lekker dutje. Een geweldige plek voor hen om te oefenen is door gebruik te maken van hun krabpaal.

Katten krabben door hun voorpoten uit te strekken en dan terug te trekken.

Het krabgedrag van katten wordt in verband gebracht met het vrijkomen van "feel good" chemicaliën in het lichaam.

Dus, waarom begin je nu niet?

Als u uw kat iets leuks wilt geven voor haar verjaardag, koop dan een mooie krabpaal voor haar, zodat ze eraan kan krabben wanneer ze maar wil!

Katten geven de voorkeur aan verschillende soorten krabpalen, afhankelijk van hun persoonlijkheid.

(Image credit: iStockphoto) Wanneer u een type krabpaal kiest, moet u bedenken hoeveel ruimte uw huis heeft. Een grote ruimte biedt ruimte aan verschillende soorten palen, waaronder die van hout, metaal, plastic, touw, stof en zelfs karton. Sommige katten vinden het prettig om meerdere soorten palen te hebben, zodat ze kunnen wisselen, afhankelijk van waar ze de meeste jeuk hebben. Andere katten zullen niet graag wisselen, dus als u slechts één soort paal hebt, zorg er dan voor dat deze stevig genoeg is om de klauwen van uw katachtige vriend te weerstaan.

Height

Wist u dat wetenschappers daadwerkelijk onderzoek hebben gedaan naar de perfecte hoogte voor een krabpaal? Het is waar! Volgens een recente studie, als het uw doel is om uw huisdier zijn krabpaal te laten gebruiken, dan moet u gaan voor een krabpaal van een meter of hoger. Het blijkt dat hoe hoger de paal is, hoe kleiner de kans is dat uw huisdier zich gaat bezighouden met ongewenste, laagwaardige krabactiviteiten.

Material

Volgens een onderzoek van PetMD biedt bijna driekwart van de honden- en kattenouders hun huisdieren ten minste één soort kraboppervlak aan.

De meeste kattenbezitters zeggen dat hun katachtige vrienden liever aan een sisaltouw krabben dan aan een ander materiaal, omdat sisal veel steviger en gladder aanvoelt voor hun klauwen.

Vertical vs horizontal

Verticale krabpalen bleken bij bijna alle ondervraagde huisdiereigenaren het meest populaire type krabpaal voor katten te zijn.

Horizontale krabbers zijn niet per se slecht, maar ze zijn ook niet altijd ideaal. Als u een kitten heeft dat een verticale krabber te groot en intimiderend vindt, dan kan een horizontale krabber beter zijn. En als u een oudere kat heeft met artritis of mobiliteitsproblemen, dan is een horizontale krabber waarschijnlijk beter dan een verticale.

Meld je hier aan om het laatste nieuws en aanbiedingen van Petsradar te ontvangen.

Er is een fout opgetreden. Gelieve de pagina te vernieuwen.

Barkbox heeft een nieuwe Halloween hondencollectie voor honden die houden van Harry Potter en Disney figuren!

Een studie heeft de brutale honden onthuld die het meest kans maken om uw kussen te stelen. Maak kennis met de 'pluizige' Pit Bull Terrier, Ruby, die iedereen verrast met haar ongewone uiterlijk.

Hoe vaak moet u kattenkrabpalen vervangen?

De meeste katteneigenaars zullen zeggen dat het waarschijnlijk het vervelendste is om een huisdier te hebben. Ze hebben genoeg ruimte nodig om te spelen, en ze lijken altijd te jeuken om ergens aan te kunnen krabben. Als u uw tapijt schoon wilt houden, laat katten dan uw bank niet als krabpaal gebruiken. Het is belangrijk om voldoende krabpalen in huis te hebben, zodat de kat iets heeft om aan te krabben en het meubilair niet beschadigt.

Factoren zoals duurzaamheid, grootte, vorm, materiaal en kleur spelen een belangrijke rol bij het bepalen of een katteneigenaar het oude kriebelspeeltje van zijn kat moet vervangen. Eenvoudige krabpalen moeten op de beste plaatsen worden gehandhaafd. Dit artikel geeft u alles wat u moet weten om te bepalen wanneer u een nieuwe krabpaal moet kopen en welk type krabpaal het beste is voor uw kat.

Hoe vaak moet u de krabpaal van uw kat vervangen?

Er is geen duidelijke oplossing voor dit probleem. Wij willen eerst begrijpen waarom mensen een krabpaal gebruiken en vervolgens de gebruikte bouwmaterialen onderzoeken. Nagels moeten kort worden gehouden, zodat ze niet te lang worden. Ze moeten regelmatig worden geslepen. Hun kleine kliertjes in hun pootjes geven hun een aangenaam gevoel als ze zich ergens aan krabben, en het helpt de verveling te verdrijven. Omdat ze hun nagels niet lang laten groeien, zullen ze zich minder snel aan dingen krabben en zich bezeren.

Het is belangrijk omdat het de kat weghoudt van alle andere gevaren, inclusief dingen als gifsumak. Krabpalen stellen honden in staat te krabben zonder meubilair of muren te beschadigen. Laten we nu eens nader kijken naar de materialen die door fabrikanten worden gebruikt om krabpalen voor buitenkatten te maken. De meeste eigenaren van buitenkatten geven de voorkeur aan houten palen, omdat ze de neiging hebben hun klauwen te scherpen aan boomstammen. Er zijn twee andere goedkope opties voor kattenspeelgoed: Karton en sisals. Katten gebruiken deze materialen graag om aan hun klauwen te krabben.

U kunt een krabpaal van karton kopen in een dierenwinkel. Of u kunt er zelf een maken van sisaltouw. Als de hond het leuk vindt, kan men een duur hondenbed kopen. Sommige dierenwinkels verkopen zelfs dure krabpalen voor honden. Een groot probleem met dit type bed is dat katten het verschil niet zien tussen een krabmat en een tapijt op de grond. Ze zouden kunnen denken dat ze het kleed mogen gebruiken om aan hun klauwen te krabben, waardoor het kleed beschadigd zou kunnen raken. U moet ervoor zorgen dat de krabpaal stevig en robuust is, zodat katten zich niet bezeren wanneer zij hun klauwen scherpen. Zorg ervoor dat de basis van de krabpaal stevig genoeg is om de constante krassen te weerstaan.

Een goede kartonnen krabbox moet groot genoeg zijn, zodat de kat er op kan staan en tegelijkertijd kan krabben. Hij moet ook lang genoeg zijn, zodat de kat zijn klauwen kan uitstrekken. We hebben nu besproken waarom katten een schurend oppervlak nodig hebben om hun klauwen scherp te houden. We kunnen het nu hebben over de frequentie van het vervangen van het krabvlak van een kat. Als u wilt weten of het tijd is om de krabpalen te vervangen, let dan op eventuele veranderingen in het gedrag van uw kat. Als de kat de krabpalen niet meer gebruikt en in plaats daarvan aan het meubilair begint te krabben, dan is het tijd voor vervanging.

Krabben aan karton, krabpalen verliezen vaak hun aantrekkingskracht nadat ze lange tijd zijn gebruikt. Katten merken vaak dat hun klauwen geen pijn meer doen als ze een oud krabkarton gebruiken. Als dat gebeurt, koop dan een andere soortgelijke krabpaal en vervang de oude, en zet de haveloze ergens anders neer. Kattenklauwen groeien weer aan nadat ze zijn afgeknipt. Kijk zelf na wanneer u het krasje moet vervangen en een nieuw krasje moet plaatsen.

Hoe lang gaan kattenspeeltjes mee?

De levensduur van kattenkrabbers varieert afhankelijk van verschillende factoren. Deze omvatten...

 • In een groot huishouden moeten er ten minste twee of drie krabpalen zijn.
 • De grootte van de kartonnen doos. Grotere dozen houden het beter dan kleinere.
 • Aantal huisdieren in huis
 • Door de nagels van de kat regelmatig te trimmen, verlengt u de levensduur van de krabpaal.
 • Breed of the cat
 • Een territoriaal kitten zal meer krabben dan een niet-territoriaal kitten, en het zal de levensduur van zijn krabmat verkorten.

Maar de levensduur van de krabpalen mag niet langer zijn dan vijf jaar.

Wat kan ik doen om mijn kat aan te moedigen een andere krabpaal te gebruiken?

Het lokken van de kat naar de krabpaal door haar catnip aan te bieden is een eenvoudig proces in twee delen. Ten eerste, bied de kat wat catnip aan. Ten tweede, laat de kat naar de paal gaan en er aan krabben. U kunt wat kattenbrokjes bij de krabpaal leggen en wat kattenkruid over de stof strooien. Of u kunt zakjes kattenbrokjes boven aan de krabpaal hangen. Afgezien daarvan, moet je blijven spelen met de kat in de buurt van het krabblok. De volgende stap is om de kat veel voer te geven als hij aan het krabblok krabt. De kat moet kunnen merken dat hij/zij de juiste dingen doet door hem/haar traktaties te geven. Het lijkt erop dat het bezit van een krabpaal zeker zal helpen voorkomen dat kattenkrabben het interieur van een huis beschadigen. Uw krabpaal zal minstens twee of drie seizoenen meegaan. Het is belangrijk om uw katten tevreden te houden door ze een veilige plek te bieden om te spelen.

Als uw kat de krabpaal niet wil gebruiken, zijn hier wat trucjes om hem weer aan het krabben te krijgen.

Weet je of er een correcte manier is om een vaatwasser uit te laden?

Borka Kiss/Shutterstock

Als iedere katteneigenaar één ding wil, dan is het wel dat hun katten de krabpalen gebruiken in plaats van hun meubels. En als uw kat de krabpalen niet meteen gebruikt, zijn wij er om het ze te leren.

Er zullen altijd koppige katjes zijn die de krabpaal die u ze geeft niet willen gebruiken, maar meestal willen ze gewoon een plek om hun nagels te scherpen en zich uit te rekken. Wij hebben een aantal praktische tips en trucs om u te helpen bij het kiezen van de juiste krabpaal en om uw kat zover te krijgen dat hij hem gebruikt!

Table of Contents

Zoek naar palen met boomachtige krabpalen.

Om te begrijpen waarom uw katten de krabpaal die u voor hen heeft gekocht niet gebruiken, moet u het vanuit hun standpunt bekijken. De meeste goedkope krabpalen zijn geen bomen. Ze zijn kort, wiebelig en meestal bedekt met tapijtresten waar de meeste katten niet van houden.

Katten willen niet alleen een plekje om te krabben; ze willen een zeer stevige krabpaal waarmee ze diep kunnen krabben en zich echt kunnen uitrekken.

Een goedkoop stuk karton is niet opgewassen tegen het gewicht van uw dure meubelen. Als ze niet aan de eisen voldoen, zult u waarschijnlijk uw meubels moeten vervangen.

Als u op zoek bent naar een goedkope manier om een nieuwe krabpaal aan te schaffen, dan is de SmartCat Ultimate Scratcher misschien precies wat u nodig hebt.

SmartCat Ultimately Scratching Post

Het is de beste krabstok die we ooit gekocht hebben.

Het is stabiel, duurzaam, en zelfs onze grootste honden zijn er altijd blij mee geweest. We houden te veel van dit product om er geen lovende getuigenis over te schrijven.

Als uw katten liever horizontaal krabben dan verticaal, dan bevelen wij ook de Horizontale versie van de Ultimate Scratchers Post aan.

Het belangrijkste om te onthouden bij het kopen van een krabpaal voor katten is dat u er een koopt die stevig is. Als uw kat graag palen gebruikt die wiebelen en rondglijden, zoek dan naar iets stevigers.

Your New Favorite Newsletter

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang dagelijks de nieuwste content, nieuws en shopping tips.

Door u aan te melden voor onze nieuwsbrief, geeft u toestemming om e-mails van ons te ontvangen.

Plaats het in de buurt van eerdere krabplekken.

Neem geen nieuw huisdier. Koop een nieuw huis.

Je wilt hun gewoonten niet veranderen door ze naar een andere locatie te verhuizen.

Misschien kunt u de palen uiteindelijk verplaatsen, maar misschien moet u accepteren dat u nooit van de krabpalen af zult komen.

Maak vroegere krabplekken onaangenaam voor nieuwe bezoekers.

Misschien kunt u de krabmat in de buurt van de plaats leggen waar de kat altijd krabte, maar als dat niet werkt, kunt u overwegen een soort afschrikmiddel aan te brengen op de plaats waar hij krabde.

Karaseno Anti Cat-Scratch Tape

Deze zelfklevende dubbelzijdige tape laat katten wel twee keer nadenken voordat ze uw meubels bekrassen.

Anti-krabtapes zijn dubbelzijdige tapes die u op meubels kunt plakken om te voorkomen dat katten het oppervlak bekrassen. Ze worden ook wel kraswerende tapes, kattenkrab preventie tapes, en andere variaties van deze termen genoemd.

Panther Armor Furniture Protectors

Ze zijn ideaal om oppervlakken te beschermen tegen krassen en deuken.

Als u een hele muur of plafond met lijm bedekt, kunt u ook doorzichtige vinylplaten kopen die voorkomen dat katten door het materiaal heen kunnen graven. Deze platen zijn gemaakt van glad, doorzichtig materiaal, zodat de kat geen plaats heeft om te krabben.

Trek de kat naar de paal

Katten hoeft het krabben aan palen niet geleerd te worden; ze willen er gewoon van nature aan krabben. Als u echter een krabpaal in uw tuin laat staan, leert u uw huisdier niet om aan een paal te krabben; u geeft hem gewoon een stimulans om ergens aan te krabben.

In zoverre moet u het kitten verleiden om het krabblad te gebruiken dat u wilt en om er positieve associaties mee te creëren. Eén ding dat u kunt doen om uw kitten onmiddellijk te interesseren is het te besproeien met gerichte kitty nip spray. Zeggen dat uw kitten daarna gefascineerd zal zijn, zou een understatement zijn! Wij spuiten elke nieuwe krabmat die we kopen in en onze kittens gaan onmiddellijk op onderzoek uit en blijven rondhangen bij de krabmat.

U kunt een klein beetje kitty nip (een paar druppels) gebruiken om uw katten aan te moedigen aan de krabpalen te krabben. Als ze er eenmaal aan beginnen te krabben, kunt u een teaser zoals dit toevoegen om ze terug te lokken.

Aan de andere kant, als uw hond niet naar u toe loopt, even krabt en u dan aankijkt, ga hem dan niet aaien en met hem omgaan. Moedig hen niet aan om dit te doen. Uw hond kan eraan wennen genegeerd te worden, en niet meer proberen u te behagen.

Als u katten een stevige krabpaal geeft, zullen ze uiteindelijk stoppen met het krabben aan al het andere.

Een krabpaal biedt voordelen voor zowel katten als hun baasjes.

Een krabkussen is een belangrijk kattenaccessoire omdat het katten helpt zich veilig en geborgen te voelen als ze buiten zijn.

Katten krabben aan palen omdat het katten zijn. Maar als u er een gebruikt, zal uw kat minder snel aan dingen krabben.

Een krabpaal is nuttig voor katten omdat ze iets nodig hebben om aan te krabben.

 • Voor Kittens: Een krabber is een uitstekend hulpmiddel voor de ontwikkeling van uw kitten. Het zorgt voor beweging en mentale stimulatie voor uw kitten. Uw kitten kan genieten van het spelen met zijn speeltjes terwijl hij aan de paal krabt. U kunt ook speeltjes aan de paal hangen, zodat uw kitten ermee kan spelen terwijl hij krabt.
 • Voor uw meubilair - Zoals veel kattenbezitters waarschijnlijk al weten, spelen katten graag met dingen. Ze zijn ook erg goed in het vinden van manieren om aan die dingen te krabben. Helaas stoppen ze niet als ze eenmaal een voorwerp hebben gevonden om mee te spelen. Om te voorkomen dat ze uw meubels beschadigen, moet u ervoor zorgen dat ze ergens anders kunnen gaan spelen. Je kunt bijvoorbeeld een stuk karton of een ander soort materiaal neerleggen in de buurt van de plek waar ze het grootste deel van hun tijd doorbrengen. Katten zullen niet gauw spelen met voorwerpen die vlak naast hen liggen. Een andere optie is om een klein speeltje of een traktatie aan het eind van het bord te leggen, zodat ze zich kunnen blijven vermaken zonder zich zorgen te hoeven maken dat ze zich bezeren.
 • Voor de gezondheid van uw katten is het belangrijk om paaltjes te hebben, zodat ze niet te gestrest raken wanneer ze hun nagels moeten gebruiken.
 • Voor een gemeenschappelijke basis: als u meerdere huisdieren hebt, zullen ze de neiging hebben om samen te komen bij de krabmat, uit wederzijdse interesse, wat ertoe kan leiden dat de krabmat een ontmoetingsplaats wordt, of een plaats waar uw huisdieren elkaar ontmoeten voor plezier en interactie. Een krabmat is een geweldige manier om uw huisdieren samen te brengen, want alle huisdieren houden van krabben!

Back to Top

Krabpalen schoonmaken, hoe doe je dat goed?

Een krabpaal wordt natuurlijk gebruikt, en moet dus regelmatig worden schoongemaakt. Immers, als uw kat aan de paal krabt, dan moet hij wel vuil zijn. U kunt de paal gemakkelijk schoonmaken door hem af te nemen met een vochtige doek. U kunt ook de vloer rond de paal stofzuigen om vuil te verwijderen dat in huis kan terechtkomen. Zorg er bij het schoonmaken van de paal voor dat u alle resten wegveegt die de vorige eigenaar heeft achtergelaten.

Haren en stof

Het meest voorkomende vuil op een krabpaal zijn haren en stof. De meeste katten verharen nogal eens, vooral als uw kat lang haar heeft. En de krabpaal is een geweldige plek voor ze om te krabben. Maar het pluchen platform is ook een geweldige plek voor haar en stof om zich op te hopen. Dus het is zeker belangrijk om dat zo nu en dan schoon te maken. Het probleem is dat stofzuigers niet alles kunnen opzuigen. Wat is de beste methode om deze dingen te verwijderen?

Als uw stofzuiger niet goed overweg kan met het pluche, is een goede optie een kledingborstel. Deze fijne borstel is speciaal gemaakt om pluizen en haren uit stoffen te verwijderen. Een pluizenroller kan ook voor deze taak worden gebruikt. De haren blijven goed aan de borstel plakken. Het gedeelte dat omwikkeld is met sisaltouw wordt viezer dan de pluchen delen van de krabpaal, dus als u ook die wilt schoonmaken, is het misschien gemakkelijker om dat met de hand of met een stofzuiger te doen.

De grote schoonmaak

Soms kan het nuttig zijn de krabpaal zeer zorgvuldig schoon te maken. Als u bijvoorbeeld een krabpaal tweedehands heeft gekocht en u weet niet of deze eerder door een ander dier is gebruikt, dan wilt u deze misschien eerst grondig schoonmaken voordat u hem weer in gebruik neemt. Of als uw kat onlangs op de krabpaal heeft geplast of gepoept, wilt u de plek misschien grondig schoonmaken, zodat niemand anders dat weer doet. Merk op dat sommige katten sproeien om territoriale markeringen te maken. Als uw katten dit doen, kunt u het beste blijven schoonmaken.

In dat geval kunt u de krabpaal het beste schoonmaken met handwasmiddel en warm water. Een schoonmaakmiddel zoals Biotex werkt zeer effectief om van de geur af te komen en laat geen gevaarlijke chemicaliën achter. Als de paal echt vies wordt, maar u houdt veel van het ontwerp, dan is het ook een optie om het materiaal te verwijderen en het opnieuw te laten bekleden. U kunt ook touwen van natuurlijke vezels gebruiken. Denk eraan dat er geen lijm wordt gebruikt die schadelijk kan zijn voor uw kat.

Vlooien in huis!

Vlooien zijn een goede reden om uw huis van boven tot onder grondig schoon te maken. Ze zitten niet alleen in de vacht van uw huisdier; ze tasten ook elk hoekje en gaatje van uw huis aan. Om van ze af te komen, zult u alles moeten doen. U kunt ze een vlooienbad geven. Je kunt hiervoor speciale vlooienshampoo kopen. Voor meubels kunt u sprays kopen die de vlooien doden. Wij bieden u de tapijtspray of omgevingssprays van Beaphar aan. Deze producten verwijderen vlooien uit tapijten en vloerkleden.

Als u een fan bent van huismiddeltjes dan is er een alternatieve optie - de eitjes van de vlooien kunnen ook met azijn worden behandeld. Het zuur zal de eitjes vernietigen. De echte reden waarom mensen van vlooien afkomen is omdat ze op huisdieren te vinden zijn. Vlooien kunnen gemakkelijk worden geëlimineerd met een stoomreiniger, maar dit is alleen handiger als u er toevallig een bezit. Stoomreinigers zijn echter erg duur, dus het is misschien niet de moeite waard er een te kopen, tenzij je het echt nodig hebt.

Een krabpaal is nuttig voor katten omdat ze krabpalen krabben om hu

Na het lezen van alle manieren om een krabpaal schoon te maken, kunnen we zien dat u de krabpaal een beetje beu begint te worden. We raden u echter NIET aan om de krabpaal zomaar weg te doen! Katten hebben een natuurlijke behoefte om te krabben en zullen daar niet mee stoppen. Als er geen krabpaal is, zullen zij hun nagels in iets anders zetten dat zij geschikt achten. Dit is meestal de bank, tapijt of behang. Het heeft geen zin kittens te straffen als ze krabben, totdat ze een alternatief hebben (ook wel krabstation genoemd).

Katten houden ervan om aan dingen te krabben. Ze voelen graag het ruwe oppervlak tegen hun pootjes. Krabpalen zijn geweldig omdat ze uw kat de gelegenheid bieden zijn klauwen te oefenen zonder meubilair of muren te beschadigen. U kunt het beste een krabpaal kopen die groot genoeg is, zodat uw kat zich lekker kan uitstrekken. Een houten krabpaal is het beste, maar plastic krabpalen werken ook. Zorg ervoor dat de krabpaal hoog genoeg is, zodat uw kat er niet op kan springen. Zorg er ook voor dat de krabpaal geen scherpe randen of hoeken heeft.

Het is misschien veel moeite om de krabpaal schoon te houden, maar het zou nog veel meer moeite kosten om meubels, tapijt of behang te vervangen als de kat eraan zou krabben. Dan is de krabpaal schoonhouden opeens niet zo moeilijk meer.

Waar zet je de krabpaal neer?

Of je het nu leuk vindt of niet, als je katten hebt, moet je een krabpaal hebben om je huis enigszins intact te houden. En nee - proberen om van het krabben van een kat af te komen werkt niet, dus stop met zeuren en ga naar de winkel om een krabpaal te kopen. Na het kopen komt de tweede vraag, of liever gezegd ik hoop dat u hierover heeft nagedacht voordat u de krabpaal kocht. Waar moet de krabpaal komen te staan en bestaat er wel zo'n plek als een ideale plek voor een krabpaal in uw huis? En als die wel bestaat, is het dan de zolder, prominent in de woonkamer, naast de bank of voor het raam?

Laten we er voor het gemak van uitgaan dat u al besloten hebt waar u uw nieuwe krabpaal gaat ophangen. U weet misschien niet precies hoeveel het gaat kosten, maar u weet wel dat het u iets gaat kosten. En dus gaat u op pad om een krabpaal te kopen. Als je thuiskomt, vind je hem lelijk, en je besluit hem te verstoppen. Dan realiseer je je dat je hem niet zomaar in het zicht kunt laten liggen, want dan denken mensen misschien dat hij waardeloos is. Dus je neemt het mee naar je slaapkamer en legt het onder je bed. Dat werkt prima totdat je begint na te denken over hoeveel geld je er aan hebt uitgegeven.

We kijken eerst naar de leeftijd en de grootte van de kat, als het een kitten is, en controleren dan of zijn krabpaal zich in de buurt van zijn voedsel, kattenbak en directe leefomgeving bevindt. Gewoonlijk is het bereik van kittens kleiner dan dat van jonge of volwassen katten.

Bij een oudere hond moet u de krabpaal in de buurt van zijn favoriete plekjes zetten. Het maakt niet echt uit of de krabpaal op een duidelijke en ononderbroken plaats staat. Hij wil er gewoon krabben.

Bedenk bij het lezen dat de plaats van de krabpalen voor de eerste twee niet zo belangrijk is, maar bij de kitten laat je de krabpaal wennen en bij de senior katten zorg je ervoor dat de krabpaal daar staat waar zij het het prettigst vinden. Er zijn echter twee groepen waar we echt wat meer moeten nadenken over de plaatsing van de krabpalen. Dit zijn jonge en volwassen katten en huisdieren die in een groep leven (zoals een gezin).

Allereerst is het een jonge en actieve kat, hij zwerft door het huis en ziet het als zijn territorium. In de huiskamer slaapt hij, in de slaapkamer laat hij zich uitrusten en in de keuken kookt hij zijn eten. Dan zijn er nog de zolder, de kelder, en misschien de tuin die hij van tijd tot tijd onderzoekt. Dat is zijn huis, hij is de meester van het huis en jij, zijn dienaar. Daar is geen discussie over. Maar waar moet je dan de krabpaal plaatsen?

U zou hem bij het raam kunnen zetten, zodat hij zich kan koesteren in de zon en van het uitzicht kan genieten. Ik zou het niet doen, ja katten vinden het heerlijk om zich soms in het zonlicht op te warmen, maar ze gaan er zeker niet altijd liggen. Bovendien, als u uw kat toestaat aan het raam te krabben, bestaat de kans dat hij een ander plekje in huis zoekt om te krabben. Dat is iets wat u wilt voorkomen. Daarom richt dit onderwerp zich echt op ruimtes zoals de zolder, de kelder, of de berging, dit zijn niet de beste locaties voor een krabpaal.

Een krabpaal voor een actieve jonge en volwassen kat moet daarom centraal in huis staan. Een plek waar het huisdier een paar keer per dag langskomt en denkt: "Ik ben blij dat ik kan krabben en me kan uitstrekken." Wie geen grote krabpaal op een centrale plaats wil zetten, kan in plaats daarvan kiezen voor een kleiner exemplaar. En als u bang bent dat uw kat in de problemen komt, kunt u overwegen de krabpaal ergens anders neer te zetten.

U kunt een kleine krabpaal in het midden van uw huis plaatsen. Daarnaast heeft u misschien ruimte in een mooi gedeelte van de woonkamer waar een grote krabpaal kan staan. Een grote krabpaal is eigenlijk bedoeld voor het hele gezin tijdens het televisiekijken, dus de kleinere krabpaal moet ergens anders geplaatst worden. Als je dit doet zul je ook merken dat er aan de kleine krabpaal veel vaker gekrabd wordt dan aan de grote. Misschien moet je twee krabpalen kopen, maar als je de grotere kiest zal deze langer meegaan dan de kleinere. Dus op de lange termijn bespaar je hier ook geld mee.

Het plaatsen van twee of drie krabpalen is sowieso aan te raden, wanneer u meerdere katten houdt. In het geval dat u meer dan één kat heeft, zullen ze waarschijnlijk meer krabben als er genoeg concurrenten in de buurt zijn. Overweeg daarom een eenvoudige krabpaal op de begane grond te plaatsen. U kunt er ook het favoriete speeltje van uw kat op leggen.

Tenslotte, waar moet je de krabpaal NIET neerzetten? Nou, persoonlijk vind ik krabpalen niet zo mooi om naar te kijken, maar ze werken wel voor katten. Dat geldt echter niet voor iedereen, dus dan wordt er al snel een krabpaal in een bepaalde hoek, achter de bank, of in een aparte kamer geplaatst, wat niet gewaardeerd zal worden. Zeker niet als dat plekje ook nog eens moeilijk bereikbaar is voor de kat, omdat het te ver weg is. Word niet boos op je kat als hij aan de bank krabt in plaats van aan de krabmat. Het is niet de schuld van de krabmat, maar van de positie en de plaats ervan. Verstop de krabmat en zorg ervoor dat de kat er tijdens zijn dagelijkse wandelingetjes tussen eten, naar de kattenbak en rusten langs loopt en er zijn klauwen aan kan krabben.

Een krabpaal voor grote dieren

Een krabpaal is gemaakt van hout, touw, draad, of een andere

Een krabpaal voor als je gestrest bent

Hier zijn enkele tips voor het maken van uw eerste krabpaal.

Je hebt geen toegang tot die pagina.

Op dit moment kunt u www.huisdierentheater.nl niet bezoeken. Vernieuw de pagina of neem contact op met de webmaster voor assistentie.

Troubleshooting information

Als u contact opneemt met de eigenaar van de site, kopieer en plak dan hun Ray ID.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down