Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Poes Of Kater

Geschreven door:
krabpaal
19 januari 2023

De mannetjes hebben de neiging territoriaal te zijn

Mannetjes hebben over het algemeen een grotere actieradius dan vrouwtjes en zwerven tot 3 keer verder van hun woonplaats. Ze hebben ook een veel groter territorium, tot drie keer zo groot als dat van een vrouwtje. Dit betekent dat ze meer tijd besteden aan het verdedigen van hun territorium tegen indringers, wat resulteert in veelvuldige gevechten en verwondingen. Wonen in een buurt met veel katers is misschien niet ideaal.

Katers zijn steviger gebouwd

Katten zijn over het algemeen vrij kleine dieren, met een typisch gewicht tussen de 1 en 5 kg. Ze zijn over het algemeen kleiner dan honden, hoewel ze niet groter worden dan zij. Katers zijn over het algemeen groter dan poezen. Tamme kortharen zijn de kleinste rassen, met een gemiddeld gewicht van ongeveer 4 kg; tamme langharen zijn de grootste, met een gemiddeld gewicht van ongeveer 7 kg, maar zij zijn ook het grootst. Katers zijn over het algemeen iets groter dan poezen.

Zowel mannelijke als vrouwelijke honden kunnen het best op jonge leeftijd worden gesteriliseerd of gecastreerd. Hoe schattig ze ook zijn, er zijn gewoon niet genoeg huisdieren om rond te gaan. Bij een castratie worden de testikels bij de reu en de eierstokken bij de teef weggehaald. Een castratie kan het gedrag van een hond veranderen, omdat de productie van testosteron wordt onderbroken. Door een hond te castreren, vermindert bijvoorbeeld agressie en territorialiteit. Mannelijke honden verliezen ook hun vermogen om sperma te produceren, zodat ze geen vader kunnen worden van pups. Vrouwelijke honden kunnen geen eicellen meer produceren, waardoor ze niet meer zwanger kunnen worden. Castratie en sterilisatie kosten meer geld voor een vrouwelijke hond omdat ze meer invasief zijn. Geholpen reuen (op latere leeftijd) hebben echter meer kans op het ontwikkelen van urinestenen, wat kan leiden tot blaasontstekingen vanwege hun nauwe urinebuis. Deze aandoening kan worden voorkomen of behandeld met speciale diëten, verkrijgbaar bij de dierenarts of in de dierenwinkel, maar daar hangt uiteraard een prijskaartje aan.

Als je al een poes of een kater hebt, dan hoef je niet nog een poes of kater te kopen.

Wilt u een nieuw lid in uw huishouden? Hebt u al een tijger als huisdier? U kent uw huisdieren het beste en kunt dus zelf beslissen of u echt een goede daad verricht voor uw gezelschapsdier. Katten ouder dan 10 jaar hebben zelden kittens of puppies nodig, omdat ze volwassen zijn en hun eigen plek in het leven hebben gevonden. Heeft u echter een jongere kat of hond, dan kunt u overwegen een puppy of een baby kitten in huis te nemen. Een puppy of een baby poesje zal uw bestaande huisdier zich heel speciaal laten voelen.

Kattenveertjes Funbox

Kattenveertjes Seizoenbox

10 procent korting op je volgende bestelling?

  • Naam
  • E-mailadres

Kat Mijlpalen Kaarten (€1,99 St.Lion)

Deze schattige mijlpaalkaarten vieren de eerste maand van uw kat.

Kittenpakket

Een perfect cadeau voor nieuwe huisgenoten!

Karlie kittenkrabpaal Bella

Het is belangrijk voor uw kat om een krabpaal te hebben.

VRAGEN?

Cat Feathers heeft alles wat u nodig heeft voor uw kat en kat-gerelateerde producten!

Als u vragen, opmerkingen of suggesties heeft, horen wij dat graag!

Wij verzenden alle producten direct vanuit ons magazijn in Heerengracht.

10% KORTING OP JOUW BESTELLING?

Catsfeathers.com heeft een gemiddelde klantbeoordelingsscore van 9,5 uit 10 gebaseerd op 1744 reviews van Webwinkel Keurmers.

Meldingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down