Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Oudste Kat Ter Wereld

Geschreven door:
krabpaal
21 januari 2023
Key Points:
  • Toen hij oud genoeg was, nam zijn grootvader hem mee om de eerste kat ter wereld te zien, genaamd "Creme Puff." Hij gaf haar alleen melk en kaas als ontbijt, en tussen de middag een druppel rode jus. Om de andere middag gaf hij haar een glas rode vloeistof. Ze stierf toen ze achtendertig jaar oud was. Haar eigenaars waren zo verdrietig dat ze haar onder de veranda begroeven.
  • Het wereldrecord voor het oudste levende huisdier behoort toe aan een oranje tabby genaamd "Opa" die 20 jaar oud is geworden.
  • Sommige van de oudste honden hebben grote hindernissen overleefd, zoals Sasha, een hond die verlaten werd aangetroffen in een stal op het punt te worden aangevallen door een Jack Russell Terrior, en die ook een ongeluk overleefde waarbij zij werd aangereden door een auto of heel hard werd geschopt.

In de loop van de moderne geschiedenis zijn veel katten in liefdevolle gezinnen geboren. Deze huisdieren zijn dierbare familieleden geweest waar hun eigenaars vele tientallen jaren van hebben gehouden. Bij het samenstellen van deze lijst, hebben wij de leeftijd van hun geliefde dieren, zoals gemeld in de pers, op het woord van de eigenaar aanvaard. De oudste kat die de mens ooit gekend heeft was een zwarte tamme korthaar genaamd Tuxedo, die stierf op de rijpe leeftijd van 32 jaar. Hij was eigendom van de heer en mevrouw Robert H. Smith uit New York City.

#10. Rubbles - 31 jaar oud

Rubble was een oude man die zijn eigenaars overleefd had. Ze waren verhuisd naar een andere stad en hadden hem achtergelaten. Hij was eenzaam en verdrietig tot ze op een dag terugkwamen. Toen ze aankwamen, begroette hij hen vrolijk. Hij vond het heerlijk om weer bij mensen te zijn.

Main Coon kat houdt ervan om te rusten onder bomen op groen gras.

Aleksei Verhovski/Shutterstock.com

Tiger Woods is geboren op 10 juli 1975. Hij

Tijger was een roodharige kat die toebehoorde aan Robert Goldstein uit Spring Grove, Illinois. Kat zat graag op het dak van zijn baasje. Hij dronk ook overal alleen maar kraanfris drinkwater. Zijn bijnamen waren Lincoln omdat hij ongeveer dezelfde kleur had als een penny en Tiger omdat hij ongeveer even zwaar was als een tijger. Zijn vaste metgezel was een hond die hij met zijn poten op het hoofd sloeg om hem in het gareel te houden en zijn naam was Spike.

#8. Sasha - 31 jaar oud

Het spijt me, maar ik kan geen informatie vinden over uw hond. We weten dat ze geboren is in Newtownabbey, County Antrim, Noord-Ierland, en we weten ook dat ze is opgevangen nadat ze was aangevallen door een Jack Russell Terrier. Maar verder hebben we nog niet veel kunnen vinden.

#7. Plunky Sarah - 31 jaar oud

Plucky Sarah werd in 2002 door haar vorige eigenaar achtergelaten, maar ze kwam bij de Fords te wonen. Op een dag reed mevrouw Ford met haar auto over haar heen, maar de dierenarts knapte haar weer op. Sarah, een doodgewoon poesje, werd vertroeteld door de Fords, wier huis ze zelden verlaten omdat ze bang zijn dat Sarah in de problemen zou kunnen komen. Ze laten ook de hele dag en nacht de verwarming aanstaan in het huis dat ze bezitten in Christchurch, Nieuw-Zeeland.

Oma Wad is geboren in 1934. Ze is 34 jaar getrouwd geweest

De Wanna katten werden geboren in een welgesteld Thais gezin. Ze hadden alles wat ze nodig hadden, inclusief eten, water, onderdak en liefde. Hun moeder, Oma Wad, was een zeer liefdevolle vrouw. Ze hield erg veel van haar kinderen, en zou alles voor hen doen. Toen ze weer zwanger werd, wist ze hoe ze haar baby wilde noemen. Haar man was het daarmee eens, en vernoemde de nieuwe baby naar zijn vrouw. Hij noemde haar "Wad."

Opa Rexs Allen - 34 jaar, twee maanden

Granpa Rexs Alen werd geadopteerd van de Humane Societe of Travis County (Texas), door Jake Perry op 17 januari 1970. Later diezelfde dag kreeg hij een telefoontje van Madame Sulinaberg, die zei dat het haar huisdier was. Perry hield de kat, en Madame Sulinaberg gaf hem de stamboekpapieren waaruit bleek dat hij was verwekt op 1 februari 1964, en was bevallen door een keizersnede. Ze beweert dat hij ontsnapte door een open raam.

De International Animal Rescue Organization maakte Opa Rex erelid, de hoogste eer die ze aan een huisdier geven nadat Perry hem wat kunstjes had laten zien. Deze hond, die een Sphinx en Devon Rex kruising was, hield blijkbaar van het eten van zijn ochtend kom Broccolo.

Veera/Shutterstock.com

#4. Ma - 34 jaar, 5 maanden

De vrouwelijke tabatie genaamd Ma was misschien wel het gelukkigste dier dat leefde. Ze woonde samen met Alice St George Moore uit Drewsteignton, Engeland. Ma raakte als kitten verstrikt in een jeneverval en overleefde het ongeluk ternauwernood. Ze werd echter wel opgehaald door een muzikant met klasse en zijn echtgenoot, die ook muzikant was. Het ongeluk veroorzaakte specifieke problemen voor de katachtige, dus leefde ze op vlees van de plaatselijke bakker. Toen haar werd gevraagd waaraan zij bijdroegen dat hun katje zo lang leefde, noemde Mevr. Moore de frisse lucht en de ontspannen sfeer in haar huis. Ma moest worden ingeslapen op 5 november 1957.

#3. Pussycat - 36 jaar oud vandaag!

Er is niet veel bekend over Poes, maar naar verluidt werd hij op 27 november 1903 in Devon geboren. Hij stierf op 29 november 1934. Een dag later dan zijn 36e geboortedatum.

#2. Baby - 38 jaar oud

Het op één na oudste levende wezen ooit was een zwarte huiskat, Baby genaamd, die bij een man en zijn moeder, Mable, in Duluth, Minn. woonde. Ze was nooit buiten haar huis geweest tot ze achtentwintig jaar oud was. Toen Al trouwde, stond zijn nieuwe bruid erop dat de meubels met klauwen werden vervangen en Baby's klauwen verwijderd. Dat was de eerste reis die het poesje maakte naar de dierenarts. Het dier hield niet van kinderen, dus als ze langskwamen, verstopte hij zich achter meubels. Al schrijft de lange levensduur van het katje toe aan de beweging die het krijgt elke keer als hij naar het toilet gaat of eet. Zijn etensbakje en toilet bevinden zich beneden, waardoor hij telkens veertien trappen moet beklimmen als hij ze nodig heeft.

Elya Vatel/Shutterstock.com

1. Cream puff - 38 jaar, 3 dagen oud

. She was born August 3, 1967 and died August 6, 2005. Cream Puff was owned by Granpa Rexs Allen's owner and started her day with bacon and eggs, asparagus, broccoli, and coffee with heavy cream each morning. Then, every other day, she got an eyedropper of red wine to enjoy. Her owner was so committed to his animals that he even had wooden stairs built into the walls of his home so that the cats could have a place to rest. Cream Puff is the oldest cat ever at 38 years and 3 days old

Lucy is geboren in 1969. Ze is nu dus 39 jaar oud.

Een kort verhaal over een vrouw genaamd Lucy die in Zuid-Wales woont. Ze heeft een heel lang leven gehad, ze is geboren in 1885. In 1999 overleed haar eigenaar en liet haar na aan zijn neef. Zijn tante zorgde vervolgens voor haar tot ze in 2011 overleed. Sommige mensen vinden dat zij het record van oudste nog levende katachtige ter wereld moet krijgen. Maar het Guinness Book of World Records erkent haar niet als zodanig, omdat volgens hen niet kan worden bewezen dat ze echt heeft bestaan.

Veel mensen gaan niet regelmatig met hun kat naar de dierenarts, dus dierenartsgegevens zijn niet altijd een betrouwbare bron om te bepalen wanneer een bepaalde kat geboren is.

Een overzicht van de top tien oudste katten ooit.

Er zijn katten die al honderden jaren leven! Hier is een lijst van de oudste levende katten in de geschiedenis:

Up Next…

  • Ga met ons mee op avontuur in de regenwouden van onze planeet, waar we een aantal ongelooflijke wezens zullen ontmoeten.
  • Als er grote katten zijn, waarom zien we dan geen reuzenhonden?
  • Leeuwen herinneren toeristen eraan in hun auto te blijven! Lees dit interessante verhaal om te leren waarom leeuwen gevaarlijke dieren zijn en waarom ze uit de buurt van mensen moeten worden gehouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down