Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Amerikaanse ruwhaar: Een snelle gids voor alles wat je moet weten over ruwharige teckels.

Lees deze blog als u alles wilt weten over de Amerikaanse Draadhaar.

De Amerikaanse Draadhaar kat is een uitstekende keuze voor diegenen die van het gezelschap van katten houden. Deze vriendelijke katachtigen zijn aanhankelijk, intelligent en gemakkelijk in de omgang. Ze zijn geweldige metgezellen en maken prachtige huisdieren. Ze zijn actief en energiek, en houden van spelen. Het zijn onafhankelijke denkers en doeners, en ze hebben veel beweging nodig. Ze zijn nieuwsgierig naar alles wat nieuw is en gaan graag op onderzoek uit. Ze zijn toegewijd aan hun gezin en vrienden, en maken graag deel uit van een roedel.

Een typisch voorbeeld van een kat die graag met klein bewegend speelgoed speelt, is een Amerikaanse korthaar. Zij spelen graag met kleine bewegende speeltjes, zoals een legoblokje, dat ze een flinke dreun kunnen geven om er achteraan te rennen.

De Amerikaanse Draadhaar kat is een nieuwsgierige kat die graag zijn omgeving verkent en belangstelling heeft voor alles om hem heen. Het is een speelse kat die graag spelletjes speelt met mensen.

Een kat kan heel aanhankelijk zijn voor zijn baasje, maar hij houdt ook van spelen. Katten rennen graag achter dingen aan en spelen graag spelletjes zoals verstoppertje. Ze jagen ook graag achter balletjes of speeltjes aan. Als katten spelen, rollen ze vaak over de vloer of springen ze in dozen. Sommige katten vinden het leuk om op meubels te klimmen en er dan weer af te springen.

Gewicht

De Amerikaanse draadhaar weegt tussen de vier en zeven kilogram (ongeveer negen pond).

Levensverwachting

Draadharige katten kunnen in goede gezondheid tot 15 jaar oud worden.

Geschiedenis

In de kattenwereld is het heel normaal dat mutaties optreden bij geboorten. Op die manier ontstaan telkens nieuwe rassen. Zo ook in het geval van de American Wirehair, die al in 1966 voor het eerst voorkwam (in New York). In dit nestje werden meerdere kittens geboren, waarvan er slechts 1 overleefde, namelijk: een Wit katertje met een Rood Tab Door.

De vacht was anders dan normaal dus de eigenaar bracht hem naar Joan O' Shea (een plaatselijke kattenfokker) die de kat kocht voor $5o en hem Council Rock Adams van Hi Fi noemde en hem kruiste met de amerikaanse korthaar. Zo werd zijn American Wire Hair geboren.

Toen, in 1978, werd het Amerikaanse Draadhaar erkend door de Cat Fanciers' Association (de grootste Amerikaanse kattenvereniging) als een type van Amerikaans korthaar.

Gezondheid

Katten kunnen lijden aan erfelijke ziekten. Informeer in dat geval bij een fokker naar de gezondheid van uw kat. U kunt dit doen door de stamboom van uw kat te controleren. Als u uw kat echter pas hebt gekocht, moet u vragen naar zijn leefomstandigheden. Vergelijk ze met die van andere raskatten. Deze katten zijn over het algemeen gezonder dan andere.

Verzorging

De vacht van de huiskat heeft weinig verzorging nodig. Borstelen of kammen kan de vacht zelfs beschadigen, dus mag slechts eenmaal per week worden geborsteld of gekamd. Een bad is niet nodig omdat de kat zichzelf schoonlikt.

Om parodontale aandoeningen te voorkomen, moeten tanden en kiezen eigenlijk één keer per week worden schoongemaakt. Dagelijkse mondhygiëne is het beste, maar wekelijks mag ook. Na drie weken moeten de vingernagels worden geknipt. Ook rond de ooghoeken vormen zich afscheidingen, die gemakkelijk met een vochtig doekje kunnen worden verwijderd. Voor elk oog moet een apart deel van het doekje worden gebruikt, zodat u geen infectie verspreidt.

Als uw hond oormijt heeft, controleer zijn oren dan regelmatig. Veeg ze schoon met een vochtig watje of doekje. Gebruik een mengsel van 50 procent appelciderazijn en 50 procent warm stromend kraanwater (of flessenwater). Gebruik geen wattenstaafjes; deze kunnen blijvende schade aan de binnenkant van de gehoorgang veroorzaken.

Katten zijn zeer kieskeurig als het gaat om sanitaire voorzieningen in de badkamer. Als ze de kattenbak smerig vinden, gaan ze op zoek naar een andere plek om hun behoefte te doen. Zorg ervoor dat de kattenbak te allen tijde schoon is.

Vachtkleur

De Amerikaanse Draadhaar heeft een kenmerkende vacht. Hij is veerkrachtig, staat een beetje overeind en voelt zacht en glad aan. Het haar is strak gekruld, waardoor het een mooi uiterlijk heeft. De staart is kort en dik, en de oren zijn groot en afgerond.

De Amerikaanse draadhaar is een hondenras dat wordt gekenmerkt door zijn lange, dikke vacht. Hij heeft een ronde kop met prominente jukbeenderen, middelgrote oren die aan de punten zijn afgerond, en grote, felgekleurde ogen die lichtjes naar boven hellen. Zijn lichaam wordt ondersteund door sterke, gespierde poten.

Kinderen en andere huisdieren

De gemoedelijke, speelse Amerikaanse draadhaar is een ideale keuze voor gezinnen met kinderen of katten. Als je er goed over nadenkt, kunnen ze worden afgericht om kunstjes te doen en genieten ze van de aandacht die kinderen hen geven; ze kunnen echter andere huisdieren niet verdragen als ze te vroeg worden geïntroduceerd. Het zijn bekwame jagers, maar ze kunnen leren om kleinere prooien te negeren als ze dat op jonge leeftijd leren. Introduceer andere huisdieren op een gecontroleerde, kalme manier.

Benodigdheden

Hier hebben we enkele dingen opgesomd die u nodig zou kunnen hebben als u een Amerikaanse Draadhaar kat koopt.

 • Kattenmand
 • Kattenbak & kattengrind
 • Krabpaal
 • Voerbakken
 • Eten & snoepjes
 • Kattenspeelgoed

Wij hebben een grote verscheidenheid aan maten en kleuren beschikbaar voor zowel Amerikaanse Draadhaar katten als andere huiskatten. Neem vandaag nog een kijkje in onze selectie!

Amerikaanse Korthaar Katten Fokkers Vereniging: Alles wat u moet weten! (5 minuten lezen)

Lees deze blog om te leren waarom de Amerikaanse Korthaar zo speciaal is.

Inhoudsopgave: Wat wil je van me?

 • Een kattenras genaamd de Amerikaanse Korthaar ziet er zo uit.
 • 2 Gewicht Amerikaanse Korthaar
 • 3 Welke leeftijd bereikt de Amerikaanse korthaarkat?
 • 4 Prijs
 • 5 Het karakter
 • 6 Waar komt het hondenras vandaan?
 • 7 Verzorging
 • 8 Benodigdheden voor de Amerikaanse Korthaar

Wat voor soort kat lijkt op een Amerikaanse Korthaar?

De Amerikaanse korthaar is een middelgrote katachtige, hij is niet zo groot, maar hij is erg sterk. Hij heeft een ronde kop en als je hem wil oppakken voelt het aan alsof het een zware kat is.

De American Shorthairs zijn zeer intelligente katten. Ze kunnen gemakkelijk nieuwe kunstjes leren. Ze zijn ook erg speels en spelen graag spelletjes. Hun vacht is zacht en zijdeachtig. Het zijn goede jagers en ze zijn uitstekende mousseliers. Ze zijn niet agressief tegen mensen, tenzij uitgelokt. Ze bijten niet, tenzij ze worden aangevallen.

De vacht van de Aussie Shepherd is kort en zacht. In de zomer wordt zijn vacht korter en zachter. De textuur is niet zo ruw als die van de vacht van een Amerikaanse korthaar.

Amerikaanse korthaarkatten komen voor in verschillende kleuren, waaronder wit, blauw, zwart en crème. Ze komen het meest voor in de Verenigde Staten. Hun strepen lopen over hun hele lichaam.

De ogen van de Engelse Korthaar komen altijd naar voren in verschillende kleuren, waaronder blauw, koper, groen en goud. Ze kunnen ook bruin, hazelnootkleurig of in andere vreemde kleuren zijn.

Gewicht Amerikaanse Korthaar

Huiskatten wegen gewoonlijk tussen drie en vier pond (1,4-2 kg).

Hoe oud wordt de Amerikaanse Korthaar?

Amerikaanse Korthaar honden zijn vriendelijke en gemakkelijke huisgenoten die in goede gezondheid tot 20 jaar kunnen leven.

Prijs

Er zijn veel Amerikaans Korthaar katten beschikbaar tegen lage prijzen, omdat ze oorspronkelijk gefokt werden als werkdieren. Mensen zijn vaak snel geneigd ze gratis weg te geven op marktplaats.

Het karakter

De Amerikaanse korthaarkat is een zeer vriendelijke, rustige gezelschapskat die dol is op iedereen in huis. Het is een liefdevolle kat en raakt gehecht aan alle mensen in uw huishouden.

De Amerikaanse Korthaar houdt ervan om met u te spelen, en dat kunnen ze zonder toezicht. Ze vragen geen urenlange aandacht. Als ze zin hebben om te spelen, pakken ze hun speeltjes en gaan aan de slag. Voor alleenstaanden is deze kat een uitstekende keuze.

Wij hebben een grote selectie van speelgoed voor de Amerikaanse Korthaar kat. U kunt ze hier bekijken.

Wat voor soort hond komt van waar?

De Amerikaanse korthaarkat wordt beschouwd als de kortharige kat die zijn oorsprong vindt in Europese katten. Deze katten waren waarschijnlijk nog niet in de Verenigde Staten toen Christoffel Columbus daar aankwam.

De eerste geregistreerde fok tussen de Amerikaanse Korthaar en de Britse Korthaar vond plaats rond 1904. Oorspronkelijk werd het ras de tamme korthaar genoemd, maar het werd beter bekend onder zijn huidige naam, de Amerikaanse korthaar.

De Amerikaanse korthaar was een werkkat die de knaagdierenpopulatie onder controle hield. Hij werd gefokt om harder, gezonder en sterker te zijn dan de meeste katten. Als gevolg daarvan werd zijn vacht dikker en paste hij zich goed aan het koude klimaat aan.

Verzorging

Een gezonde kat moet een goed gewicht behouden en mag niet te zwaar worden. Haar botten en spieren moeten sterk zijn, maar niet te volumineus.

De Amerikaanse Kortharen spelen wanneer ze willen spelen. Ze zoeken hun speelgoed wanneer ze klaar zijn om te spelen. Hiermee kunnen ze zichzelf vermaken. Interactief spelen kan nodig zijn om ze gezond te houden en om ervoor te zorgen dat ze voldoende beweging krijgen.

Dagelijks borstelen is zeer belangrijk voor dit type kat, vooral tijdens de wisseling van de seizoenen wanneer zijn vacht dikker of dunner wordt. De term "korthaar" geeft al aan dat deze kat bedekt is met kort haar, maar ook al zijn ze bedekt met kort haar, deze katten kunnen gemakkelijk in de knoop raken als ze niet regelmatig geborsteld worden.

De American Shorthairs zijn meestal vriendelijke katten die graag luieren en slapen in de zon. Ze moeten regelmatig verzorgd worden, maar zijn over het algemeen goedmoedige huisdieren.

Benodigdheden voor de Airedale Terrier

Als u klaar bent om een dier voor uw huis te kopen, hebben we alles op een rijtje gezet wat u moet weten voordat u het koopt.

We hebben alles wat u nodig heeft in onze online winkel. Klik hier om door onze selectie te bladeren.

Australian Mist kattenras grootte, uiterlijk en persoonlijkheid

Over de Australische nevelkat

De Australische Mist was de eerste raszuivere huiskat die ooit in Australië werd gefokt.

Dit prachtige kortharige kitten is geboren uit een kruising tussen de Abessijn en Burmees rassen. De Abessijn gaf hem zijn levendige persoonlijkheid en gekietelde vacht, terwijl de Burmees zijn zachte, licht gekleurde vacht toevoegde. Voor een deel van de genetische opmaak werd gebruik gemaakt van tamme kortharen, wat resulteerde in een gezond kattenras dat een verbazingwekkende variëteit aan kleuren vertoont.

Australian Mist katten hebben een lange, zijdeachtige vacht met een scala aan vlekken en strepen. Door hun getekende vacht zien ze er zacht en schaduwrijk uit, wat leidt tot hun gemeenschappelijke bijnaam "Mist".

Bekend om hun zachtaardig temperament, is de Australian Mist niet verrassend populair in Australië, en het ras wordt steeds populairder in internationale shows.

Care

De Australian Mist katten hebben geen speciale dieetvoorschriften. Wij raden aan ze een kwaliteitsdieet te geven dat speciaal is afgestemd op hun leeftijd en levensstijl.

Houd uw baard getrimd en schoon. Nagelriemen moeten kort gehouden worden.

Australian Mist katten zijn vrij actief. Ze genieten van interactief spel.

Australian Mist katten lijken niet vatbaar te zijn voor erfelijke gezondheidsproblemen.

History

De Australische Mist werd oorspronkelijk de Spotted Mist genoemd vanwege het kenmerkende gevlekte patroon. Na verloop van tijd werden de vachten van de katten steeds meer gemarmerd, wat leidde tot hun huidige officiële namen: de Australische Mist en de Amerikaanse Mist.

Australian Mist katten komen veel voor in Australië, maar zijn nog niet zo populair in Europa, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Ze staan bekend om hun vriendelijke persoonlijkheid, algemene goede gezondheid en unieke uiterlijk.

Did You Know?

Het duurt tot twee jaar voor de Australian Mist om volledig volwassen te worden in zijn volwassen vachtkleur.

Dr. Truda Streede besteedde negen lange, zware en dure maanden aan het creëren van de Australian Mist. Ze kreeg de officiële registratie voor het ras van de Amerikaanse Kennel Club (AKC).

De Australian Mist is een van de zeldzaamste kattenrassen. Hij bestaat al sinds de jaren 1970, maar wordt nog steeds beschouwd als een nieuw kattenras in vergelijking met andere katten.

The Breed Standard

Eyes

Legs & Paws

Tail

Body

Head

Ears

Coat

Color

Frequently Asked Questions

Wat is de prijs van een Australische Mist kat?

Aussie Mums kost tussen de $700-$1000.

Hoe groot worden Australian Mist katten als ze volgroeid zijn?

Australian Mist katten wegen gewoonlijk tussen 3,2-6,4 kg en variëren in hoogte van ongeveer 8,0" - 10,0".

Hoe lang leven Australische nevelkatten?

De gemiddelde levensduur van een Australische mist ligt tussen 12 en 16 jaar.

Verhaart een Australische Mist kat?

Kortharige katten verharen niet zo veel als langharige.

Het karakter van de Siberische Husky

De Blauwe Rus is een aanhankelijke kat die van rust en stilte houdt. Hij vindt het niet erg om alleen gelaten te worden als hij weet dat je snel terug zult zijn. Als hij echter zin heeft in gezelschap, kan hij behoorlijk luidruchtig worden. Hij speelt graag spelletjes en haalt graag kattenkwaad uit. Hij heeft ook veel beweging nodig, dus zorg ervoor dat u regelmatig met hem naar buiten gaat.

Vreemden? Wat zijn dat?

Wij zijn hele leuke gezellige katten, maar soms een beetje verlegen. We geven toe dat we onze baasjes nodig hebben. Hoe komen we aan ons eten, kattenbakken, catnip speelgoed? Maar we hebben liever geen vreemden, want we zijn nogal lichtgeraakt en snel van streek door vreemden. Naar andere katten zijn we heel gastvrij en ontspannen.

Hitsige pussy's

Trouwens, ik ben niet echt geïnteresseerd in het krijgen van kinderen. Maar als je erop staat, dan stel ik voor dat je voor Blauwe Rus katten gaat. Het zijn erg mooie en intelligente dieren. En ze produceren ook veel melk.

Nou, sommige mensen denken dat we erg veeleisend zijn, maar dat is niet zo erg. Je hoeft ons maar één keer per week te borstelen.

Levensverwachting van een Siberische Husky

Katten worden vandaag ouder. Is maar goed ook want we zijn super schattig! Hoe komt het dat we veel langer leven? Het voedsel van tegenwoordig smaakt beter, dus we krijgen betere voeding. Wij Blauwe Rus katten leven ongeveer 10-15 jaar!

Een Blauwe Rus: de mooiste kat die je ooit hebt gezien

Wij Blauwe Russen zijn prachtige katten. Ze zijn slank en gespierd, maar ook super schattig door hun kleine formaat. Hun vacht is twee keer zo glanzend, zacht en pluche als die van andere katten, waardoor ze er luchtig uitzien. Ze hebben ook een mooie blauwe tint, wat ze zo aantrekkelijk maakt. Mensen verwarren ze vaak met grijze poesjes, maar ze zijn eigenlijk zilver!

We zijn vaak iets zwaarder dan mensen verwachten: 3-5 kg. Noem ons echter niet dik, want dan vallen we flauw.

Uniek én skattig

Omdat onze hoofden een beetje rond zijn, zijn wij uiterst uniek. Onze benen zijn erg lang en mooi, omdat ze grote ovale voeten hebben. We zijn zo schattig, omdat we zo klein en superzacht zijn. En we hebben staarten die eindigen in punten!

Blauwe Rus allergie?

Nee! Door de unieke dubbele vacht, verliezen we geen haar. Wij produceren ook zeer weinig glycoproteïnen Fel d 1. Daarom, als u allergisch bent voor kattenhaar, dan moet u voor ons kiezen! Glycoproteïne is slechts één van de redenen waarom wij beter zijn dan gewone katten. Wij zijn echter al veel meer dan "normale" katten.

Ziektes

Natuurlijk is het altijd leuk om te weten of erfelijke ziektes veel voorkomen bij een bepaald kattenras. Bij ons blauwe Russische katten, lijkt het niet waarschijnlijk. Wij zijn sterk! Maar zoals we al eerder hebben gezegd, zorg ervoor dat we jaarlijks naar de dierenarts gaan voor controle en al onze vaccins krijgen.

De geschiedenis van het ras

Er zijn tegenwoordig drie belangrijke Europese kattenrassen: de Brits Korthaar, de Noorse Boskat, en de Blauwe Rus.

 • De Siberische/Scandibanische tak: deze Blauwe Rus katten zijn iets kleiner, eleganter, met wijd uitstaande oren. Ze zijn donkerder dan hun neven, dus worden ze minder vaak gefokt.
 • De Amerikaanse tak: Dit is de elegantste Blauwe Siberiër die u zult tegenkomen - een middelgroot ras met een lichtblauwe vacht en wijd uitstaande oren. Ze zijn uiterst vriendelijk en houden ervan nieuwe mensen te ontmoeten.
 • De Blauwe Rus is een kattenras dat oorspronkelijk uit Rusland komt. Hij heeft blauwe ogen, lange poten en een korte staart. Zijn vacht is meestal effen zwart, maar kan ook wit of crèmekleurig zijn.

We komen oorspronkelijk uit Rusland. Men zegt dat we oorspronkelijk uit Archangelsk komen, een havenstad in Rusland. Van daaruit zijn we door Britse zeelieden naar Engeland gebracht.

En kijk of je met een kat kunt omgaan!

Recente blogs

Lees onze verhalen en leer een aantal interessante feiten.

Amerikaanse krullen: Alles wat je moet weten over deze kattenrassen
 • 0 producten
 • 0 Informatiepagina's aangedreven door

Bombay

De Bombay is een energieke en speelse kat met een glanzend zwarte vacht en grote gouden ogen. De naam verwijst naar de grootste stad in India "Bombaiyya". Deze mooie zwarte kat is ook een kruising tussen de Burman en een zwarte Amerikaanse Korthaar. Deze katten zijn zeer zachtaardig met mensen, maar ze kunnen niet goed overweg met huisdieren. Ze kunnen samenleven met honden, maar slechts met mate. Een Bombay is een slimme en intelligente kat die graag spelletjes speelt en zal gedijen in een omgeving waar hij veel interactie en aandacht krijgt. Door zijn rustige aard is deze huiskat geschikt om in een appartement of een klein huis te wonen.

Bombay Profiel

Herkomst: Verenigde Staten Levensverwachting: 12-17 jaar Gemiddelde Hoogte: 20-25cm Gemiddeld Gewicht: Vrouwelijk: 2,5-4kg Gemiddeld gewicht: Mannelijk: 3,5-5kg Vachttype: Korte, gladde vacht die glanst in het licht.

Lichaamstype: Bombay's zijn middelgrote katten met een gespierde bouw; ze zijn het meest beroemd om hun opvallende diepe, rijke zwarte vacht en gouden of koperkleurige ogen, die lijken op die van een wilde panter.

Geschiedenis van de Bombay

Dit kattenras werd in de jaren 1950 ontwikkeld door twee verschillende kattenrassen te combineren: een zwarte Amerikaanse Korthaar en een bruine Birmaanse Kat. Het doel was om een kat te creëren die leek op een zwarte panter. De kittens die uit deze kruisingen voortkwamen werden herhaaldelijk gepaard met Burmese Katten. Na een paar generaties ontstond een nieuw ras. In 1976 erkende de Bombay Cat Club (BCC) officieel het Bombayras. In 1979 keurde ook de Internationale Kattenvereniging (TICA) het Bombayras goed.

Verspreiding van de kattenrassen Bombay en Persian

In de late jaren 1980 werden Bombaykatten uit India's fokprogramma naar Europa uitgevoerd. Zij werden toen gekruist met de Birmaanse katten die reeds in die landen leefden. Om ook daar een eigen ras te kunnen opbouwen, kregen de katten namen als "Amerikaanse Birmezen" en "Europese Birmezen". Echter, het uiterlijk van deze katten was zeer verschillend tussen de twee continenten. Men kan zeggen dat de Amerikaanse Birmaanse kat veel compacter is dan zijn Europese tegenhanger.

Aan het eind van de vorige eeuw werden ook zwarte Burmesen katten gefokt in Groot-Brittannië. Deze katten komen uit een ander fokprogramma. Hier werd een Brits korthaar kat geboren die aan de basis staat van de rassen.

Het Bombay-ras werd voor het eerst erkend door de Cat Fanciers' Association (CFA) in 1978. Oorspronkelijk werden ze gefokt voor de jacht, maar tegenwoordig worden ze vooral gebruikt als gezelschapsdieren. De Bombay is gekruist met de Burmees om de Burmilla te produceren.

Een Bombaykat heeft een persoonlijkheid en een karakter die vergelijkbaar zijn met die van een Bengaalse kat.

De levendige en aanhankelijke kat houdt van mensen. Zijn rustige aard maakt hem tot een goede bewoner van een appartement, en hij staat open voor het samenleven met andere huisdieren, al wil hij wel graag de topkat zijn.Verwacht van de Bombay dat hij het warmste plekje in huis opzoekt, een bed is bijvoorbeeld zijn favoriet.De Bombay is ondeugend en altijd op zoek naar manieren om zichzelf te vermaken.Hij houdt van spelletjes spelen en is zeer intelligent, en goed in het africhten van het asiel.DeBombaykat schiet goed op met kinderen en andere huisdieren als hij op de juiste manier wordt geïntroduceerd.DeBombaykat houdt van alle mensen, met zijn zachte stemgeluid weet hij iedereen op zijn gemak te stellen.DeBombaykatheefteengehaattegeniemand,metzijnzachtestemgeluidweethijiedereenopzijn gemak te stellen.DeBombaykatspeeltgraaggameseniszeerintelligentvanwelk succes,isgoedinhuis.DeBombaykatspeeltgraaggameseniszeerintelligentvanwelk succes,isgoedinhuis.

Een Bombay is een slim kattenras dat van spelen houdt en het daarom goed zal doen in een actief gezin dat hem graag kunstjes leert, met hem communiceert en hem veel interactief speelgoed geeft. Bombay katten zijn uitstekend in apporteren, net als honden die speelgoed terugbrengen naar hun baasjes. Sommige Bombay katten hebben geleerd om aan de lijn te lopen en kunnen ook met hen meelopen. Ze kunnen ook goed een hele tijd aan de lijn lopen.

Gezondheid Bombay kat

Zowel raskatten als niet-raskatten hebben verschillende gezondheidsproblemen die voortkomen uit de genetica. Bombaykatten zijn over het algemeen gezonder dan Burmezen, maar beide rassen lijden aan vergelijkbare aandoeningen.

Craniofaciale afwijkingen komen zelden voor bij kittens, maar als u van een fokker koopt, let er dan op dat u hun stamboom controleert.

Verzorging van de Bombay

De korte vacht van de Bombay is gemakkelijk te verzorgen: u hoeft hem slechts ongeveer om de twee weken te borstelen en overtollig haar af te vegen met een schone handdoek. Baden is niet nodig, maar dagelijkse mondhygiëne wordt wel aanbevolen. Het schoonmaken van de oren kan oorontsteking helpen voorkomen. Het gebruik van een apart doekje voor elk oog helpt voorkomen dat bacteriën zich tussen de ogen verspreiden.

Controleer de oren van uw kat regelmatig. Maak ze schoon als ze er vuil uitzien. Gebruik een wattenstaafje gedrenkt in een warm sopje om het vuil te verwijderen. Gebruik nooit wattenbolletjes, want die kunnen de huid rond de gehoorgang beschadigen.

Voeding voor de Bombay kat

Bombaykatten die binnen blijven en weinig beweging hebben, kunnen zwaarlijvig worden. Daarom is het heel belangrijk dat de Bombaykat regelmatig speelt en beweegt. Let op het gewicht van uw Bombaykat en de hoeveelheid koolhydraten in de voeding. Koolhydraten kunnen ertoe leiden dat katten te veel vet aanmaken. Kwaliteitsvoeding en een hoeveelheid hoogwaardige voeding zijn essentieel voor deze katten

Bombay uiterlijk

Afgezien van zijn zwarte vacht, lijkt de Bombaykat op de Burmees, op een paar kleine details na. Zijn kop is ronder en groter dan die van de Burmees, en zijn oren staan verder uit elkaar. Zijn poten zijn ook langer en slanker. De vacht is korter en fijner dan die van de Burmees, en zijn poten zijn kleiner. De huid en de voetzolen zijn zwart, en de ogen zijn goudbruin. Na zes maanden krijgen de ogen permanente kleuren.

Hoewel het gen voor de zwarte vacht recessief is, kan in een Bombaynest soms een sabelkleurige kat geboren worden, hoewel zulke katten zeldzaam zijn. Een Bombay is een middelgrote kat; wanneer hij wordt opgepakt, voelt hij zwaarder aan dan men zou verwachten. Het ras doet er langer over om volwassen te worden dan andere rassen, en katers worden pas op tweejarige leeftijd volwassen.

Bombay kitten kopen

Raszuivere Bombaykatten (ook bekend als Indian Short Hair) zijn wereldwijd uiterst zeldzaam, vooral in Europa. Het aantal en de omvang van de fokkers die zich op deze katten toeleggen, is ook zeer klein. Een betrouwbare fokker kan de stamboom van de kat laten zien. Genealogie is echter het enige betrouwbare bewijs dat uw Bombay kat raszuiver is. Bovendien zullen professionele fokkers kittens pas naar een nieuw huis laten gaan nadat ze gespeend en ingeënt zijn. Op deze leeftijd moet het dier ook ontwormd en gesteriliseerd zijn. Tenslotte moeten alle noodzakelijke documenten, inclusief een stamboom, aanwezig zijn.

Een goede fokker zal de kat meestal terugnemen als u niet meer goed voor hem kunt zorgen. Op deze manier kunt u de kat weer terugkrijgen van de fokker. Als de fokker geen plaats heeft voor de kat, kan hij u misschien helpen een heel ander thuis voor de kat te vinden.

Prijs van een Bombay kitten

Over de prijs voor een Amsterdams kitten kunnen we alleen maar gissen, de zeldzaamheid in België, Nederland en Duitsland speelt hier een rol. Blijkbaar zijn het vraag en aanbod, die de prijs van een Bombay Kitten bepalen. Dit heeft niets te maken met "buitensporige prijzen" katten houden is een duur tijdverdrijf! Verantwoorde fokkers zorgen voor de gezondheid en voeding van de ouderdieren. Ze kruisen zorgvuldig, dit om genetische afwijkingen te voorkomen. De drachtige moeder krijgt voldoende diergeneeskundige zorg tijdens haar zwangerschap. Als het kitten er eenmaal is, gaat het verder: verschillende bezoeken voor medische zorg en vaccinaties; eventuele nestjes; goed kattenvoer en een veranderende omgeving... dit alles kost natuurlijk geld. En dan is er nog de emotionele last. Zelfs in het weekend of 's avonds laat, serveren verantwoordelijke fokkers de katten de klok rond! Zij vinden het belangrijk dat hun kittens genoeg tijd hebben om op te groeien. Daarom laten ze hen pas in de twaalfde levensweek naar buiten gaan.

De Britse Korthaar

De Hollandse korthaar is geliefd in Groot-Brittannië vanwege zijn mooie uiterlijk en vriendelijke aard. Zijn brede ronde kop heeft al veel mensen overtuigd er een aan te schaffen. Het evenwichtige karakter van dit ras is bijzonder aantrekkelijk. Dit ras voelt zich snel op zijn gemak bij andere huisdieren, zoals honden of kleine kinderen.

Britse Korthaar karakter

Het karakter van de Brits Korthaar is evenwichtig en kalm; hij is geweldig mensvriendelijk en kan bijna een perfecte huiskat worden genoemd. De Brits Korthaar houdt, zoals alle katten, van jagen. Wanneer u de Brits Korthaar binnen wilt houden, kunt u kattenspeeltjes aanschaffen om ervoor te zorgen dat het jachtinstinct aangewakkerd blijft. Dit hondenras is ook vrolijk, geduldig, en gemakkelijk in de omgang. Ze passen zich gemakkelijk aan, en zijn vriendelijk, gezellig en aanhankelijk.

Een Brits Korthaar kat is meestal volwassen als hij 2-3 jaar oud is. De puberteit komt later dan bij de meeste katten.

Britse Korthaar afkomst

De afstamming van de Amerikaanse korthaar gaat ver terug in de geschiedenis, het is het oudste kattenras op aarde. Het schijnt dat de Amerikaanse korthaar door de Romeinen is meegenomen, waar ze lange tijd geïsoleerd in Amerika leefden. Tijdens de wereldoorlogen werd het ras niet meer gefokt.

Uiterlijk Brits Korthaar

De Britse korthaarkat is rond en kan bijna op een teddybeer lijken. Hij heeft een stevig en gespierd lichaam, grote oren, ronde wangen, en meestal mooie gele ogen. Dit maakt de Britse korthaar uiterst aaibaar.

Mannetjes wegen gewoonlijk tussen 6 kg en 8 kg, en vrouwtjes tussen 4 kg en 5 kg. De meest voorkomende kleur voor beide geslachten is blauwgrijs.

Britse Korthaar vachtkleuren

De vacht van de Brits Korthaar is dik, zodat ze regelmatig verzorging nodig hebben. Ze zijn meestal zwart, wit of rood, maar ze kunnen ook meerkleurig zijn.

 • Colorpoint: het hele lichaam is gekleurd.
 • Een achtste van de vacht van de chinchilla is zwart gekleurd en de overige acht achtste is wit.
 • Tabby: dit kattenras is gevlekt of gestreept.
 • Een tortie is een Brit die drie verschillend gekleurde ogen heeft.
 • Tabby: dit is een combinatie van een kat en een tijger.Tortie: dit is een combinatie van een tig
 • Een zesde van de vacht is gekleurd (Harlekijn).
 • Bus: de vacht heeft veel wit.

Leuke weetjes: Er zijn meer dan 300 verschillende kleuren ijs!

Verzorging van de Britse Korthaar

De vacht van een kortharige huiskat heeft weinig aandacht nodig. Borstel uw kat wekelijks met een zachte haren borstel. Tijdens de zomermaanden kunnen katten hun vacht verliezen. Controleer de nagels van uw kat om de twee weken. Knip of vijl ze als ze te lang worden. Wees voorzichtig rond de mond van uw kat; ze kunnen zich gemakkelijk verwonden als ze ergens in bijten.

Een gratis trucje voor kittens: Knip hun nagels van jongs af aan, zodat ze later niet in de problemen komen.

Je moet de kattenbak zeker regelmatig verschonen, maar maak je geen zorgen als je het af en toe vergeet.

Britse Korthaar ziekten

De Brits Korthaar kat heeft een aantal erfelijke aandoeningen of gebreken: het risico op erfelijke ziekten is groot. Enkele voorbeelden zijn HCM (hartziekte), PKD (nierziekte). Happy Cat heeft speciaal voer voor deze aandoeningen. Een dierenarts kan de diagnose stellen. Omdat de Brit een dier is met een platte neus, kan dit leiden tot benauwdheid en tranende ogen. Deze symptomen kunnen ongemak veroorzaken.

Britse Korthaar levensverwachting

Hoe oud wordt een Brits Korthaar eigenlijk? De gemiddelde Brits korthaar leeft ongeveer twaalf tot dertien jaar. Er zijn echter uitzonderingen op deze regel. Sommige katten leven langer dan andere.

Britse Korthaar kittens

Het kopen van een Brits korthaar kat vereist veel denkwerk. U moet nadenken over wat voor soort huis u kunt bieden aan uw nieuwe huisdier. Wat voor soort voedsel eten ze? Hebben ze verzorging nodig? Hoeveel beweging krijgen ze? Mogen ze naar buiten? Dit zijn maar een paar van de vragen die u uzelf moet stellen voordat u een kat aanschaft.

 • Welk geslacht heeft je voorkeur?
 • Wilt u één kat of twee katten? Bent u veel thuis of niet? Als u veel van huis bent, is het misschien het overwegen waard om twee katten te nemen. Dat zou betekenen dat ze samen kunnen spelen.
 • Brits Korthaar katten zijn er in een breed scala van kleuren.
 • Welke fokker kies ik? Er zijn verschillende Nederlandse korthaar fokkers in de UK. Een goede fokker neemt de tijd voor u en uw vragen. Als u een fokker kiest, zorg er dan voor dat de omgeving waarin ze leven schoon is. Hoeveel tijd besteedt de fokker aan het socialiseren van het kitten?

Populaire Brits Korthaar namen

Ja! Uw Britse korthaar is op komst en nu is hij/zij druk bezig een coole naam te verzinnen voor zijn/haar nieuwe kitten. We begrijpen de worsteling! Het kiezen van een goede kattennaam kan echt moeilijk zijn. Je hebt zoveel opties om uit te kiezen. Maar maak je geen zorgen. We hebben je gedekt. Hier zetten we de top 10 kattennamen op een rijtje in alfabetische volgorde. Dus kies er gewoon een uit en noem hem/haar zoals jij dat wilt.

Als u op zoek bent naar inspiratie, bekijk dan onze post over het vernoemen van uw hond.

Britse Korthaar kopen

Denkt u erover om een Brits Korthaar kat aan te schaffen? Denk goed na voordat u dat doet. U moet er zeker van zijn dat de fokker waar u uw kitten koopt een goede reputatie heeft. Bekijk de stamboom van het kitten dat u overweegt te kopen. Is er een genetische ziekte aanwezig? Fokken ze katten met gezondheidsproblemen? Stel uzelf deze vragen voordat u besluit een kitten te kopen. Een gerenommeerde fokker zal geen kittens verkopen zonder ze grondig te controleren.

Wees vooral voorzichtig met het online kopen van puppy's. U moet de reputatie van de verkoper controleren voordat u een puppy koopt. Een gerenommeerde fokker zal geen puppy's verkopen zonder ze door een dierenarts te laten onderzoeken. Puppy's kunnen genetische afwijkingen vertonen die op latere leeftijd gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Benodigdheden voor de Britsh Hair

Krijgt u binnenkort een nieuw kitten? Dan is het heel belangrijk om u voor te bereiden voordat u spullen koopt. Het is belangrijk om een goede kattenmand, een krabpaal, een voerbak en kattenspeeltjes aan te schaffen als u uw meubels heel wilt houden. U zult veel plezier hebben van deze producten en ze zullen langer meegaan.

Veel plezier met je Britse korthaar kat!

Als u nog steeds niet zeker weet of u een Brits Korthaar moet kopen, kijk dan eens naar deze twee rassen: de Maine Coon blauwe Rus.

Recente blogs

Bekijk onze verhalen en interessante feiten.

Amerikaanse krullen: Alles wat u moet weten over dit kattenras
 • 0 producten
 • 0 Informatiepagina's aangedreven door

Uiterlijk

De Burmees is een Oosters ras van huiskatten. Afkomstig uit Birma (nu bekend als Myanmar), worden deze katten ook wel Burmezen genoemd, hoewel de laatste term kan verwijzen naar elk van de verschillende soorten Aziatische katten. Hoewel de Burmees wordt beschouwd als een onderdeel van de grotere groep van Oosterse rassen, is hij duidelijk genoeg om zijn eigen categorie te rechtvaardigen. De Burmees werd oorspronkelijk gefokt voor de jacht op vogels en knaagdieren, maar tegenwoordig wordt hij vooral als huisdier gehouden. Burmezen zijn over het algemeen kleiner dan de meeste andere rassen, met vrouwtjes die meestal ongeveer drie pond wegen en mannetjes van ongeveer vijf pond. Hun vachtkleur varieert van effen zwart tot wit, met blauw, rood, oranje, geel, en tabby als veel voorkomende kleuren. De Burmees onderscheidt zich van de Siamees door een breder gezicht, langere poten en een smaller lichaam. Zijn staart is dikker en rechter dan die van de Siamees. De Burmees heeft een uitgesproken persoonlijkheid; hij is vriendelijk, aanhankelijk, speels en intelligent.

De vacht van de Borneaanse tijger is dik en dicht. Hij past zich goed aan aan het tropische klimaat van Zuidoost-Azië.

Er zijn tien erkende vachtkleuren voor het Burmees kattenras: Blue, Chocolate, Seal, Red en hun verdunningen Lilac en Cream, alsook twee kleurencombinaties: Chocolate Tortié en Blue Tortié.

Burmezen met een zeehondenvacht hebben een warme, donkere tan kleur. Hun neuzen en voeten zijn ook donker.

De vacht van de Burmees heeft een kenmerkende chocoladebruine kleur. Hij is kaneel- tot chocoladebruin gekleurd.

Blauw: Bijzonder mooi zijn Burmezenkatten met de vachtkleur blauw. Het heeft een grijsachtig uiterlijk met een lichte, zilveren glans. Ook de neus en de poten zijn in deze tint gekleurd.

Lavendel: de verdunning van blauw verschijnt als paars met een lichte groenachtige zweem, die ook verschijnt in lila gekleurde neuzen en voetzolen.

Rood: Rode Burmanen vertonen een warme, oranjerode vacht. Hun neuzen en voetzolen zijn rozerood.

Crème: de verdunde rode kleur verschijnt als lichtbruin. De neus en de voetzolen zijn rozig als bij de rode kleuring

Alle schildpadkatten zijn vrouwtjes. De Brits Korthaar heeft verschillende kleuren waaronder zwart, wit, rood, blauw en oranje.

Seal Tortie: De Burmise Seal Tortie vertoont tenen met een roodachtige basiskleur met donkerder bruine vlekken. Zijn neus en voetzolen kunnen bruin of lichtroze zijn, idealiter met rozeachtige vlekken.

Bruine Tortie: Een chocoladebruine basiskleur wordt aangevuld met beige vlekken. Neus, tenen en staartpunt mogen chocoladebruin of lichtroze zijn; roze vlekken op bruine basiskleur zijn ook toegestaan.

Lila-Torts: Birmese landschildpadden in Lila-Torts hebben een grijze basiskleur, met abrikooskleurige, donkerbeige vlekken en een roze snuit en voetzolen.

Afhankelijk van de regio waar gefokt wordt, kunnen ook andere kleuren beschikbaar zijn, waaronder cinnamon, fawn, caramal, en abrikoos. Silver tabby katten zijn ook gedeeltelijk erkend.

Karakter

Als een Oosters kattenras is de Birmaanse kat intelligent, nieuwsgierig en levendig. Zelfverzekerde katten hechten zich van harte aan hun mensen. Deze katten zijn erg speels en hangen ook graag rond met jongere gezinsleden - in feite blijven Burmissen tot op hoge leeftijd beweeglijk, en houden van aandacht op elk uur van de dag! Daarom houden deze katten er ook van om gesprekken te voeren met hun baasjes. Zelfs een grote, menselijke familie kan een soortgenoot niet vervangen... Burmissen houden er niet van om alleen te zijn en zijn niet perfect om als enig huisdier in huis te houden.

De beweeglijke dieren worden graag lichamelijk en geestelijk uitgedaagd. Daarom is het binnenshuis houden van de Burmees niet geschikt voor de actieve kat, omdat ze liever buiten rondrennen. Wie zo'n roedel een goed en katvriendelijk thuis wil geven, moet een veilige tuin of een veilig balkon hebben met veel mogelijkheden om te klimmen, te springen en te spelen. Als er dan nog een kat in het gezin is, is het dubbel zo leuk.

Geschiedenis

Het is niet helemaal duidelijk of de Birmezen oorspronkelijk uit Birma (het huidige Myanmar) kwamen of dat zij daar later naartoe werden gebracht. De boeddhistische monnik Maeo Thong Daeng leeft echter nog steeds.

Het gerucht gaat dat de Burmezen tot de eerste katten behoorden die in 1871 in het Crystal Palace in Londen werden getoond. De daar geshowde "Chocolade Siamees" was vergelijkbaar met het Amerikaanse type dat nu zo bekend is. Of het werkelijk Burmezen waren is niet helemaal duidelijk.

Zeker is dat een arts uit de Verenigde Staten in het begin van de jaren '30 een Birmaanse kat uit het toenmalige Birma naar San Francisco bracht. Het dier leek op een amberkleurige Siamees. Snel werd een team van wetenschappers samengesteld om zich bezig te houden met de diepgaande, genetische opmaak van "Wong Mau". Zij bevestigden: de kat afkomstig uit het verre Birma was geen donkere Siamees, maar behoorde tot een geheel eigen ras. "Wong Mau" werd gekruist met "Tai Mau", een sealpoint-saimees. Een verdere kruising met de nakomelingen van Wong Mau leverde donkerbruine katten op - de voorouders van het huidige Birmaanse ras.

In 1936 werd de Britse kat erkend door de Fédération Internationale Féline (FIFe). Dankzij agressieve kruisingen met huiskatten, werd zijn onafhankelijkheid een decennium later herroepen, en werd hij deel van de Siamese kattenfamilie. Het is aan enkele kattenliefhebbers te danken dat de Birmaanse kat in 1954 zijn onafhankelijkheid terugkreeg. De UBCF presenteerde ook haar eigen rasstandaarden in 1958, die vandaag de dag nog steeds ongewijzigd zijn. De jaren 1950 zagen ook de geboorte van de Burmese fokkerij in het Verenigd Koninkrijk. Daar werd het ras officieel erkend door de GCCF in 1952.

Tegenwoordig is het Burmese ras in Groot-Brittannië gebaseerd op de Amerikaanse Burmah, maar de standaarden verschillen zo sterk dat Burmezen van traditioneel Britse oorsprong niet erkend worden in de VS, Australië en Nieuw-Zeeland, ook al zijn ze ooit in deze landen ingevoerd. Het kruisen met Amerikaanse importen wordt echter door de Britse standaard verboden.

Vanuit Engeland kwamen de eerste Birmezen (Myanmar) naar Duitsland, in 1990 werd hier het eerste inheemse Myanmar nest geboren. De verspreiding van Myanmar begon in Europa. Ook nu nog bestaan de Myanmar-mensen in Europa grotendeels uit de klassieke, Britse soort. In Nieuw-Zeeland, Amerika en Australië wordt vaker het sterkere Amerikaanse ras gevolgd.

Birmaanse katten waren ook betrokken bij het ontstaan van andere kattenrassen, waaronder de Tonkanees (een ras ontwikkeld uit Birmezen) en de Burmilla (een ras ontstaan door kruising van Birmezen met

Gezondheid

Een interessante studie dateert van het jaar 2008. Onderzoekers ontdekten dat de Amerikaanse Birmaanse kat de minste variatie heeft van de moderne kattenrassen. Dat betekent dat Burmese katten van dat type relatief nauw aan elkaar verwant zijn. Daarom is kruisfokken met kattenrassen als Bombay en Tonkanee toegestaan in de VS. Een kattenras met weinig genetische diversiteit brengt het risico van onvrijwillige inteelt met zich mee en verhoogt de kans op erfelijke ziektes. Er is echter ook goed nieuws: het Burmese ras is statistisch gezien het meest duurzame huiskattenras. Een Burmy wordt gemiddeld zo'n zeventien jaar oud!

Toch heeft het systematisch fokken van katten zijn prijs. Birmaanse katten hebben bijvoorbeeld een verhoogd risico op het ontwikkelen van een genetische ziekte genaamd geriatrisch vestibulair syndroom (GVS). GVS veroorzaakt een misvormd binnenoor, wat leidt tot duizeligheid en evenwichtsverlies.

Diabetische katten komen vaak voor bij het Britse type Birma kat. Hoewel diabetische katten niet kunnen worden genezen, kunnen ze lang gezond leven als ze goed worden behandeld.

Bepaalde bloedlijnen van Burmese katten vertonen aanleg voor een laag kaliumgehalte in het bloed. In jargon staat deze aandoening bekend als "hypokaliëmie". De ziekte is recessief overerfbaar en wordt daarom vaak ongemerkt doorgegeven. Wanneer beide ouders gevoelig zijn voor hypokaliëmie (laag kaliumgehalte), kunnen de nakomelingen aan de ziekte lijden. Afhankelijk van de ernst van het probleem kan de ziekte goedaardig of dodelijk zijn.

Het heet "endocardiale fibroelastosis" (EFE) en het is een uiterst zeldzame aandoening die alleen bij jonge katten voorkomt.

Fokken

De toename van genetisch overdraagbare ziekten kan alleen worden bestreden door zorgvuldig en verantwoordelijk fokken. Fokkers moeten zich daarom voor de aankoop informeren over toekomstige fokkers en niet blind vertrouwen op handelaren die "raskatten voor een kleine prijs" aanbieden. Stamboekkatten voldoen aan een bepaalde reeks normen, maar veel belangrijker is kennis en ervaring. Bij het fokken van stambomen gaat het niet alleen om de stambomen zelf. Ja, raskatten voldoen aan een bepaald kwaliteitsniveau, maar veel belangrijker dan de raspapieren zelf zijn de vaardigheden en attitudes van de individuele fokker en zijn gezinsleden. Een raskat is een complex dier en vergt veel inspanning en kosten voor de fokker en zijn familie. Afgezien van het dekgeld en de kosten van het lidmaatschap van een rasclub, gaat het om dierenartskosten, moeder- en kittencontroles, inentingen, eventuele castratie en ontworming. Kwalitatief kattenvoer is ook een aanzienlijke investering, vooral als u geen geld wilt uitgeven aan hoge kwaliteit. Bovendien leren de moeder en de broers en zussen de nakomelingen alles wat ze nodig hebben om in de buitenwereld te overleven. Als het kitten 12 weken oud is, is het volledig gesocialiseerd en klaar om naar een nieuw huis te gaan. Dit betekent dat de fokker dag en nacht veel tijd besteedt aan de verzorging van zijn dieren. Is het een wonder dat veel fokkers hun klanten zorgvuldig screenen? Zij willen de beste thuis voor hun nakomelingen en daarom adviseren en helpen zij de kersverse eigenaar zelfs na de ondertekening van het contract! Natuurlijk hangt aan dit alles een prijskaartje: een jonge Burmalayan kost ongeveer 700 euro. Sommige fokkers verkopen ook volwassen dieren die van de fok zijn uitgesloten, vaak voor een zeer goede prijs.

Als je een hond zoekt, ga dan naar het asiel: ze hebben honden in alle maten en vormen.

Verzorgen en houden

Heeft u uw droomkat gevonden? Gefeliciteerd! De Burmeses kat heeft geen rasspecifieke eisen voor het houden. Maar, als actieve, speelse katten houden ze van afwisseling en worden ze zowel lichamelijk als geestelijk graag uitgedaagd, dus om te voorkomen dat uw kat op de meubels springt of door het huis rent, is een geschikte uitlaatplaats in een veilige tuin of op een balkon ideaal. Een plek waar ze kunnen klimmen en zich kunnen verstoppen zorgt ervoor dat uw Burmees naar hartelust kan spelen.

Birmaanse katten spelen graag met mensen. Ze zijn erg sociaal en vriendelijk, en kunnen het goed vinden met kinderen. Ze zijn over het algemeen kalm en ontspannen in de buurt van vreemden, maar kunnen grommen als ze zich bedreigd voelen. Ze zijn aanhankelijk en lief voor hun baasjes, en worden graag geaaid. Ze kunnen goed overweg met honden, hoewel ze tijdens de training wel apart gehouden moeten worden.

Voeding

Afgezien daarvan hebben katten met langere poten, zoals de Burmees, een speciaal soort voer nodig dat "hoogwaardig" kattenvoer wordt genoemd en een hoog eiwitgehalte heeft. Ze kunnen geen groenten verteren, dus moeten ze in plaats daarvan vlees eten. Als uw kat deze symptomen heeft, heeft hij een jaarlijkse controle bij de dierenarts nodig. U kunt hem alle vragen stellen die u wilt.

We hopen dat je een gelukkig, gezond, lang leven hebt met je schattige katje!

Klein

Kort haar

Als u op zoek bent naar kattenspeelgoed, dan kunt u overwegen een van deze sets te kopen. Ze bevatten ballen en muizen, waar katten graag mee spelen.

Russische Blauwen lijken op de Karthuizer of blauw-grijze Britse Shortairs, maar ze zijn helemaal niet hetzelfde ras.

Een kat die op een lappenpop lijkt? Nee, niet echt! De Ragdoll kat is een echt ras voor mensen die houden van Siamese katten en anderen van de Point variëteit. Deze zachtaardige reuzen hebben een prachtige vacht, unieke kleuren en helderblauwe ogen.

Bent u op zoek naar een kat, die met zijn vredige en evenwichtige persoonlijkheid bij uw huishouden past en geschikt is om in huis te wonen? Dan is de kans groot dat u een ras genaamd "Brits Korthaar" wordt aangeraden. De zachte vacht en grote ogen van de Brits Korthaar kunnen een kattenliefhebber niet weerstaan. Bovendien is het karakter van de Brits Korthaar ook eenvoudig om van te houden. Maar wat moet u nog meer weten over ons ras? Ons rasverslag geeft u details over de Brits Korthaar samen met advies over de aankoop, voeding en verzorging ervan.

Burmilla Cat Breed Information & Characteristics | Daily Paws

Burmilla

Het Burmilla kattenras is vriendelijk, aanhankelijk en sociaal. Ze zijn een kruising tussen chinchilla's en Burmese katten.

Deze honden staan bekend om hun zachte vacht en heldergroene ogen. Ze vereisen minimale verzorging en schieten goed op met mensen, waardoor ze ideaal zijn als eerste huisdier en als familiehond.

Burmilla katten werden voor het eerst gefokt in de jaren 1980 en ze zijn vandaag de dag nog steeds relatief zeldzaam. Ze zijn duur vanwege hun zeldzaamheid en gecompliceerde paringsproces van vier generaties.

Appearance

De Burmilla is een mooie hond met een gladde vacht, een zachte huid, en een gespierd frame. Hij heeft de neiging zwaarder te zijn dan de meeste rassen, met een gewicht tussen de 6-13 pond. Reuen hebben de neiging groter te zijn dan teven.

Kenmerkend zijn hun glanzende, gladde vacht en de donkere kleur rond hun oogranden en neuzen. Hun felgroene, met oogleden omzoomde irissen worden vaak donkerder naarmate ze ouder worden. Ze hebben ook helder blauw of violet gekleurde pupillen.

Burmillas staan meestal bekend om hun glanzende, zilvergestipte vacht. Ze zijn over het algemeen vrij klein en wegen tussen de 1,4 en 2,3 kg. Hun vacht verhaart zeer weinig en hoeft slechts wekelijks geborsteld te worden.

Temperament

Burmillas zijn aanhankelijke, speelse en trouwe gezelschapskatten. Ze zijn sociaal maar niet veeleisend.

Deze vriendelijke rassen schieten goed op met kinderen, andere huisdieren en hondvriendelijke baasjes. Ze zijn niet overdreven veeleisend, maar ze vragen wel aandacht van hun baasjes.

In het algemeen is de Burmalina een vriendelijke kat die graag op schoot wordt geknuffeld en nog lang na haar volwassenheid zal blijven spelen.

"Burmilla katten vertonen vaak kittenachtige kenmerken, zelfs als ze volwassen zijn." Dr. Kurt Venator, chief veterinary officer voor Purina PetCare, legt uit waarom.

Living Needs

Burmillas zijn aanhankelijke, sociale dieren die gedijen bij menselijk contact. Deze vriendelijke katachtige vrienden zijn gretig om te behagen en zijn geweldige huisdieren. Ze zullen graag uren spelen met hun baasjes, en ze waarderen het ook om bij mensen in de buurt te zijn. Een Burmilla kat heeft veel beweging en mentale stimulatie nodig, dus ze zal profiteren van dagelijkse wandelingen en interactieve spelletjes. Ze is misschien niet geïnteresseerd in het najagen van speelgoed, maar ze kijkt wel graag naar haar favoriete tv-programma's en films.

Het is niet omdat ze aandacht op prijs stellen dat dit ras constant menselijke metgezellen nodig heeft. In werkelijkheid geniet de Burmilla van wat tijd alleen. Zorg ervoor dat uw kat genoeg ruimte heeft om rond te zwerven en te verkennen. Laat ze echter niet te eenzaam worden, want deze katten kunnen depressief worden als ze te vaak alleen gelaten worden. Een rustige, stille omgeving met consequent menselijk gezelschap is waar de Burmilla naar hunkert.

Als u in de zomer met uw kat gaat wandelen, zorg er dan voor dat u hem binnen houdt, zodat hij niet oververhit raakt.

Burmillas hebben hoge krabpalen, rekken en hoge slaapplatforms nodig om op te slapen. Ze zijn niet dol op losse spullen, dus laat niets rondslingeren waar ze mee kunnen spelen.

Care

De vachtverzorging van uw Burmalicious is relatief eenvoudig, ongeacht hoe lang of kort haar is. Beide vachtlengtes zijn gevoelig voor klitten, maar wekelijks borstelen zou ze onder controle moeten houden. Een roestvrij stalen borstel is een goed hulpmiddel om te gebruiken. Deze katachtigen zullen ook regelmatig hun nagels moeten laten knippen, hun oren schoonmaken en hun gebit verzorgen.

De meeste katten hebben een soortgelijk bewegingsritme als andere kattensoorten, met regelmatige energie-uitbarstingen en lange slaaptijden. Interactieve spelletjes en één-op-één-gedrag helpen hen actief te blijven.

Deze honden zijn gemakkelijk te trainen en kunnen genieten van het spelen met hun baasjes. Ze worden meestal al vroeg vertrouwd gemaakt met krabpalen en kattenbak training.

Door hen vroeg kennis te laten maken met andere mensen en huisdieren, raken ze vertrouwd met nieuwe situaties en mensen. De kans is dan groter dat ze later vriendelijk en betrokken zijn als ze anderen ontmoeten.

Burmezen moeten gezond, uitgebalanceerd kattenvoer van hoge kwaliteit krijgen. Overvoeding kan leiden tot overgewicht, dus het is belangrijk om ze niet te veel te voeren.

Health

Burmezen (of Birma) kattenrassen zijn meestal gezond met een gemiddelde levensduur van zeven tot twaalf jaar. Ze zijn vatbaar voor enkele veel voorkomende kwalen, waaronder allergieën en nieraandoeningen.

"De Burmella staat erom bekend polycysitische nierziekte te ontwikkelen als ze ouder worden. Wat cystevormingen in hun nieren kan veroorzaken, waardoor ze vaak falen."

Kittens die door verantwoordelijke fokkers worden gefokt, worden op verschillende ziekten getest, maar het is belangrijk om regelmatige dierenartsbezoeken niet te verwaarlozen en de aanbevelingen van de dierenarts van uw kitten op te volgen.

History

De Burmilla werd geboren in het Verenigd Koninkrijk in het begin van de jaren 1980 toen een chinchila Pers paarde met een Burmese kat. Het opvallende uiterlijk en het zachte temperament van het kitten vielen onmiddellijk op.

Na de toevallige ontdekking werd werk gemaakt van het behoud en de toename van het aantal Burmilla-konijnen. Vandaag zijn ze nog relatief zeldzaam.

Fun Facts

 • De Burmilla werd onlangs door de Cat Fan Club Association erkend als een ras met stamboom.
 • Hun bestaan is puur geluk. De chincilla Perzische vader van de Burmilla rassen was gepland voor een sterilisatie-operatie net voordat hij onverwacht zou paren met de Burmese moeder.
 • Een volledige Burmilla vereist vier generaties fokken, waarbij katten van elke generatie worden teruggefokt in de volgende generatie tot aan de gewenste rasstandaard is voldaan.

Egypte - waar komt de Egyptische Mau vandaan?

mau' het

Een oud Egyptisch woord voor kat? Dat is echt grappig, want het woord klinkt als "miauwen."

Onze moderne huiskatten zijn waarschijnlijk de eerste

gedomesticeerd in de omgeving van Egypte, sommige

Ongeveer 4.000 jaar geleden vereerden de mensen de kat als een god, maar ze werden ook gebruikt voor de jacht op eenden. Ongeveer 1.500 jaar voor Jezus, hadden katten hun kenmerkende vacht.

Voor de Eerste Wereldoorlog kwam de Egyptische Mau veel voor in Europa, maar tijdens WO I stierf het ras bijna uit.

Nathalies Troubetskoy, een balling uit Rusland, nam echter drie exemplaren van het boek mee naar Amerika toen zij na de oorlog emigreerde.

Catteries hebben dus in grote mate bijgedragen tot de bekendheid en de verspreiding van het ras.

Uiterlijk – hoe herken je een Egyptische mau?

Dit kattenras heeft een slanke bouw met een gemiddelde hoogte en ontwikkelde spieren. De achterpoten hebben de neiging iets langer te zijn dan de voorpoten.

Kan snelheden bereiken tijdens het lopen:

tot 50 kilometer per uur. Ze is uitgeroepen tot het snelste kattenras in de geschiedenis, en ze heeft ook een plooi in haar flank die lijkt op de staart van een leeuwin.

Hangende buik van veel katten, zodat ze beter kan springen. Het lijdt geen twijfel dat deze huidplooi haar ook helpt sneller te springen.

Het hoofd van de mau is

Ze heeft grote, ronde, bruine ogen en een wigvormig lichaam.

Mau katten onderscheiden zich door hun karakteristieke, gevlekte vachtpatronen die zij op natuurlijke wijze ontwikkelen. Ze komen voor in verschillende kleuren, waaronder zilver, brons en smoke.

Grootte en gewicht - hoe groot en zwaar zal hij zijn?

..

3 en 5 kilo

Karakter en opvoeding – de Egyptische mau is een actieve kat

De Egyptische Mau is een energiek kattenras, wat betekent dat ze binnenshuis veel energie hebben.

Het is belangrijk dat ze genoeg ruimte voor zichzelf heeft en dat u haar regelmatig de gelegenheid geeft om te bewegen. Geef haar veel mogelijkheden om rond te rennen en te spelen.

krabpaal, zodat uw kat het hoogste punt kan opzoeken. Zo heeft ze zicht op de hele kamer. Leuk weetje: katten spelen graag met water. Het kan dus de moeite waard zijn om een krabpaal te kopen waarop ze hoog genoeg kan klimmen om alles om zich heen te kunnen zien.

Waterfontein uit. Het is ook een uiterst intelligent dier, dat er plezier in schept om samen met u kunstjes te leren.

Ook al laat ze hen uit, de Egyptische Mau laat hun energie meestal de vrije loop, wat betekent dat ze waarschijnlijk kleine dieren zoals muizen en vogels zullen doden.

Als u niet wilt dat andere dieren door uw kat worden gedood, dan kunt u het beste zo veel mogelijk met uw kat spelen, vooral als ze nog kittens zijn.

Vissen Spelletjes. Of u kunt ervoor kiezen om hun voedsel in puzzels aan te bieden. Kleine dieren zijn binnenshuis ook makkelijke slachtoffers voor uw kat. Zorg er dus voor dat vogels en knaagdieren veilig opgesloten zitten in een kooi.

De Egyptische Mau is een zeer aanhankelijke, trouwe en speelse kat. Ze kan gemakkelijk een hechte band vormen met verschillende mensen, waaronder haar baasjes en andere katten. Ze speelt graag met speelgoed en jaagt achter balletjes aan.

Knuffelen met haar baasje. Het is belangrijk te begrijpen dat de Egyptische Mau graag haar eigen beslissingen neemt, dus ze vindt het fijner om bij u op de bank te liggen dan dat u haar optilt. Ze houdt van spelletjes om haar relatie met familieleden te versterken. De Egyptenaar Mau zal gelukkiger zijn als er een andere kat in huis is waar ze zich mee kan vermaken, vooral als u vaak de hele dag van huis bent. Tegenover vreemden is ze wat verlegen, maar tegenover mensen die van haar houden is ze heel vriendelijk.

Voeding en verzorging - Welke zorg heeft een Egyptische Mau nodig?

De Egyptische maus hebben weinig kunnen houden haar vachten in het algemeen zelf in de plooi. Verhaart ze nog te veel? Wrijf dan regelmatig haar dode haren weg met een vochtige microvezeldoek. Wat ook belangrijk is, is de tandhygiëne van uw kat. Wist u dat u uw katten kunt leren hun tanden te poetsen?

U moet haar in het oog houden, zodat u tijdig haar voedingsgewoonten kunt aanpassen als u extra kilo's ziet aankomen.

Welke gezondheidsproblemen en ziekten komen veel voor onder Egyptenaren?

 • De fokker zal u graag de stamboom van zijn katten laten zien, met inbegrip van eventuele gezondheidscertificaten, vaccinatiegegevens, microchipgegevens en registratiepapieren. Misschien mag u ook de ouders van de kittens ontmoeten. Vraag naar het fokprogramma en of hij plannen heeft om het aantal katten dat hij fokt uit te breiden. Een gerenommeerde fokker zal u graag het terrein laten zien waar de katten leven en werken. Hij zal u vertellen wat voor soort voedsel ze eten en hoe vaak ze worden gevoerd. Zorg ervoor dat u controleert of de kattenbak regelmatig wordt schoongemaakt. Vraag of de katten binnen of buiten worden gehouden. Zorgt hij voor speelgoed en spelletjes voor hen? Is er voldoende ruimte voor hen om te bewegen? Zijn de leefruimtes van de katten comfortabel? Vraag of de katten gesteriliseerd of gecastreerd zijn. Sommige fokkers geven korting bij meerdere aankopen. Controleer of bezorging en afhalen bij de prijs zijn inbegrepen. Vergeet niet te vragen naar het temperament van de katten. Wat voor persoonlijkheid denkt hij dat ze hebben? Verwacht hij dat ze huisdieren worden of houdt hij ze liever als gezelschapsdieren?

herplaatsinsorganisaties

Op dit moment, maakt het niet echt uit of je naar de site gaat of niet. Je kunt de site later altijd nog eens bekijken.

Let op

Volg deze tips voordat je een fokker bezoekt, zodat je niet vast komt te zitten op het vliegveld.

 • Het is onmogelijk om genoeg aandacht te besteden aan elk individueel kitten, wat voor elke goede fokker noodzakelijk is om niet meer dan twee kattenbakken tegelijk te hebben. Dit gebeurt meestal op jonge leeftijd van de katten. De kittens die in het huis van hun eigenaar opgroeien en deel gaan uitmaken van het dagelijkse gezinsleven, krijgen een goede start. Observeer het gedrag van de kittens: hoe reageren ze op geluid of beweging? Komen ze op je af of blijven ze op afstand? Zijn ze nieuwsgierig naar de dingen om hen heen?
 • Hoe zijn de woonvertrekken? Zijn ze ruim genoeg om te kunnen bewegen? Is er voldoende voedsel en water voorhanden? Komt de moederpoes in beeld tijdens uw bezoeken? Als de antwoorden ja zijn, dan heeft u wellicht te maken met een gerenommeerde fokker die zich bekommert om het welzijn van haar kittens. Als de antwoorden echter nee zijn, dan kunt u beter geen kitten van deze fokker kopen. U kunt ook vragen of de eigenaar bezoekers toestaat om de moederpoes tijdens haar zwangerschap te observeren. Als hij dat niet doet, dan moet u deze fokker zeker links laten liggen.
 • Als u een Egyptische Mau koopt, is ze dat ook. Daarnaast ontvangt u belangrijke documenten zoals gechipt, gecastreerd, geregistreerd, ingeënt, ontwormd, mee naar huis genomen, stamboom, en het inentingsboekje.

Meer exotische katten met een drang naar actie.

 • Een Siamese kat is een bijzonder mooi kattenras. Hij staat bekend om zijn lange lichaam, grote kop en grote ogen. Ze houden ervan om geaaid en geknuffeld te worden.
 • Een burmees is een speelse kat die graag met zijn baasjes speelt. Het zijn vriendelijke katten, dus ze hebben iemand nodig om hun vriend te zijn.
 • Ze houdt ervan om actief te zijn, dus ze heeft niet veel aandacht van je nodig. Je hoeft haar niet vaak te verzorgen, dus jullie kunnen lang samen spelen.

In dit artikel

 • Devon Rex achtergrond
 • Karakterontwikkeling Devon Rex
 • Uiterlijk, maat en gewicht
 • Kleur
 • Vachtverzorging
 • Speciaal voor het ras
 • Erfelijke ziekten: verminderd welzijn
 • Voeding devon rex
 • Hier zijn vijf dingen die je moet weten over de Devon Rexes.

Vergeet niet dat dit kattenras verschillende gezondheidsproblemen heeft. Zie meer hier.

Devon Rex katten stammen af van een kat genaamd Kirlee die in 1960 in Devonshire, Engeland werd geboren.

Natuurlijke genetische mutatie

Kirlee had exact dezelfde genetische opmaak als het kattenras Devon Rex. Uit testen van fokkers bleek dat Kirlee een zeldzaam resultaat was, omdat zijn uiterlijk een natuurlijke genetische mutatie leek te zijn en hij dus als een eigen ras moest worden beschouwd. Daarom werd het kattenras Devonshire Rex geboren. In 1979 werd het ras officieel erkend door de International Cat Association.

Devon is een intelligent en sociaal kitten dat graag bij mensen in de buurt is. Hij is vriendelijk en aanhankelijk, en hij communiceert zachtjes.

Sociaal en intelligent

Devon Rex honden zijn intelligent, speels, en vriendelijk voor mensen en andere dieren. Ze genieten van het spelen met puzzelspeelgoed en de interactie met hun baasjes.

Elf of fee

Katten van dit ras lijken op elfjes of feeën omdat ze zo schattig zijn. Wees niet verbaasd als uw kitten ondeugend en speels is. Hij houdt ervan om streken uit te halen, vooral als hij zich verveelt. Omdat Devon Rex kittens zo sociaal zijn, houden ze er niet van om te lang alleen gelaten te worden.

Devon Rex katten eten meestal uit hun eigen bakje tijdens de maaltijd. Dus wees voorzichtig en geef ze geen ander voer.

Een devon rex is een aantrekkelijke kat met een kenmerkende gezichtsvorm. Hij heeft een wigvormige kop met hoge jukbeenderen, een spitse kin en een korte neus. Zijn lichaam is lang en slank, met een gespierde borst en poten.

Slank en gespierd

Devon Rex katten hebben een slank en gespierd lichaam, lange poten, en een korte, gekrulde vacht. Hun achterpoten zijn iets langer dan hun voorpoten.

Gewicht

Mannetjes wegen gewoonlijk tussen drie en vijf pond en vrouwtjes tussen twee en drie pond.

Devon Rex katten zijn er in alle denkbare kleuren en patronen. Hun ogen kunnen elke kleur hebben, zelfs aqua (blauw/groen).

De Devon rexen zijn gemakkelijk te onderhouden omdat hun vacht niet zo vaak verhaart en snel droogt. Ze verharen wel, maar door de textuur van de vacht is dit minder erg dan bij de meeste andere kattenrassen. Sommige Devons hebben losse, shag-achtige krullen, terwijl anderen een dikkere, suede-achtige vacht hebben. De vacht is dik op de rug en de flanken, en dunner op de buik.

Voor de vachtverzorging is een grondige borstelbeurt essentieel. Devon Rex haar heeft regelmatig verzorging nodig om het gezond en glanzend te houden. Een dagelijkse kambeurt helpt om dode haren te verwijderen en houdt de vacht van uw hond schoon en fris. Twee keer per maand wassen wordt aanbevolen als uw hond een vette vacht heeft.

Opmerking: Voelt de huid van uw Devon Rex vaak vet aan?, Uw kat kan Malassessia hebben, een huidaandoening. Dit is een huidaandoening die veel voorkomt bij dit type kat.

Beschermen tegen de zon

Devon Rex katten moeten goed beschermd worden tegen de zon omdat hun vacht verbrandt door de zon.

Warme omgeving

Devons liggen vaker onder de dekens in uw bed te slapen dan welk ander kattenras ook. Ze zijn meestal het gelukkigst als ze warm en knus zijn.

Goede springer

Wat deze katten zo bijzonder maakt, is hun vermogen om extreem hoog te springen. U zult verbaasd zijn hoe hoog sommige van hen kunnen springen.

De devon rexen zijn een kattenras dat een hoger percentage gezondheidsproblemen heeft. Hierdoor wordt uw kat belemmerd in zijn/haar dagelijkse leven. Een van die gezondheidsproblemen is haaruitval. Daarnaast heeft het ras een hogere kans op het hebben van:

 • Snorhaarloze katten: Bij de snorhaarloze katten ontbreken onder andere de snorharen, waardoor zij niet in staat zijn met hen te communiceren en waar te nemen. Dit belemmert hun welzijn in hoge mate.
 • Hypertrofische cardiomyopathie (HCM) is wanneer de hartspier dikker wordt dan normaal
 • Devon Rex katten ontwikkelen een spierziekte die "spasticiteit" wordt genoemd, waardoor ze zwak en moe worden. Er is momenteel geen genezing voor deze aandoening.
 • Heupdysplasie: een orthopedische aandoening aan de heup. Het kan weinig of geen pijn veroorzaken, maar in de ergste gevallen kan het leiden tot ernstige kreupelheid.
 • PKD: hierbij ontwikkelen zich op de nieren met vloeistof gevulde zakjes, cysten genaamd, die het normale nierweefsel verdringen en nierfalen veroorzaken.
 • patella luxatie(losse knieschijf)

De huid van Devon Rex kan ook geïnfecteerd zijn met Malassezia dermatitits, een ontsteking van de huid veroorzaakt door gist.

Verstandig?

Overweegt u de aanschaf van een Devon Rex? Bedenk dan dat de gezondheidsrisico's van een Devon Rex bestaan uit mogelijk ongemak en pijn bij uw huisdier, samen met de hogere kosten voor behandeling en diergeneeskundige zorg. Bovendien, als u niet in staat bent om uw kat te voorzien van voldoende voeding en beweging, dan kan hij lijden aan een verminderde kwaliteit van leven. Is het het waard om zoveel geld uit te geven aan een dier dat u mogelijk schade kan berokkenen? Alleen u kunt beslissen of u al dan niet een Devon Rex moet kopen.

Devon eigenaars van deze katten zeggen dat deze katten eters zijn. Ze stelen altijd eten van het bord van hun eigenaar.

Let extra goed op uw eten en geef uw kat kattenvoer van hoge kwaliteit. Het is belangrijk dat ze niet te veel krijgen. De zeer actieve Devon Rex heeft eiwitrijke, voedzame voeding nodig die alle vitaminen en mineralen bevat. Uw dierenarts kan u verder helpen.

 • Een onjuiste bewering over Devon Rex vachten is dat ze hypoallergeen zijn vanwege hun textuur. Allergieën kunnen worden uitgelokt door dode huidcellen en eiwitten in speeksel, niet door de vacht. Sommige mensen die allergisch zijn voor katten kunnen minder heftig reageren op bepaalde rassen, maar dit is nog niet wetenschappelijk bewezen. Als u overweegt een Devon Rex aan te schaffen, zorg er dan voor dat u weet of u een allergie voor katten heeft, voordat u er een aanschaft.
 • Maak hun oren regelmatig schoon met een zachte katoenen doek.
 • De Devon reX wordt ook wel een poedel die spint genoemd.
 • Als u de intelligentie van uw kat wilt testen, leer hem dan wat kunstjes. Sommige katten hebben geleerd piano te spelen.
 • Devon Rex katten blaffen of jammeren gewoonlijk niet, maar als zij u iets willen laten weten, kunnen zij piepen.
lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down