Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Kattenbeet

Geschreven door:
krabpaal
25 januari 2023

Waarom raken beten van katten zo gemakkelijk geïnfecteerd?

De beet van een hond laat meestal ondiepe sneetjes achter op het wondoppervlak.

Wonden die doorprikt worden, raken snel dicht, waardoor het speeksel en de bacteriële infectie onder het oppervlak van het weefsel blijven. Net als bij een kras raakt het doorprikte weefsel geïnfecteerd, wat tot een abces kan leiden als het niet goed wordt behandeld.

Are cat bites dangerous?

Katten zijn misschien niet de beste huisdieren, maar ze zijn zeker een van de schattigste. Het zijn ook zeer vriendelijke en liefdevolle wezens die een geweldige metgezel zijn. Maar als uw kat toch in de problemen komt, is het belangrijk om te weten hoe u een gewonde kat goed moet behandelen. Een kattenbeet kan ernstige problemen veroorzaken, dus het is belangrijk om onmiddellijk medische hulp in te schakelen.

Als u besmet bent, kunt u zich ziek voelen en zelfs sterven als u niet onmiddellijk medische hulp krijgt. Kinderen, ouderen en zieken, en volwassenen met een verzwakt immuunsysteem zijn extra vatbaar voor infecties als ze door een kat gebeten worden.

Als u gebeten wordt door een huisdier, wat moet u dan onmiddellijk doen?

De gekwetste zone moet grondig worden gereinigd met zeep en warme kraan-koude kraan-warme kraan-koude kraan-droge doek-verband. Het wassen van de verwonde plek met zeep en een koude kraan kan helpen om de zwelling en pijn te verminderen. Het reinigen van de verwonding met zeep en een warme kraan kan ook infectie helpen voorkomen.

Als u door een kat gebeten wordt, moet u meteen naar de dokter gaan. Een ernstige bacteriële wond kan tot twee dagen duren om te genezen.

Moet ik echt naar de dokter gaan?

Ja. Het is belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken nadat u door een insect bent gebeten. Er moet zo snel mogelijk met een antibioticabehandeling worden begonnen om infectie te voorkomen. Hechting kan nodig zijn als de wond niet onmiddellijk wordt gesloten. Een tetanusprik moet worden toegediend voordat er hechtingen worden aangebracht.

Als de wond ernstig genoeg is, kan uw arts u ook een rabië-vaccinatie voorschrijven.

Wat gebeurt er als we de kat te lang alleen laten?

Uw dierenarts moet een officieel formulier invullen voor elk dier dat hij vaccineert. Als de rabiësvaccinatie van het dier verlopen is, moet de dierenarts het dier gedurende ten minste 14 dagen na de toediening van de eerste dosis onder observatie houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down