Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Kat Snurkt

kat snurkt
Geschreven door:
krabpaal
29 januari 2022

Snurkende kat: mogelijke oorzaken en risico's

Het is niet ongewoon dat katten snurken. Als een kat echter meer dan drie keer per uur snurkt, kan dit een teken zijn van een gezondheidsprobleem. In dit artikel behandelen wij de mogelijke oorzaak en in de meeste gevallen een passende oplossing, dus er is nog geen reden tot zorg. Daarom moet u, als eigenaar, uw snurkende kat in de gaten houden en onmiddellijk actie ondernemen als er sprake is van een mogelijke ziekte. Hier leggen we uit waarom katten snurken en wat u kunt doen om erachter te komen of er iets mis is met uw kat.

Een tevreden kat snurkt

Als uw kat snurkt, is dat niet per se een teken van een ziekte. Het kan gewoon betekenen dat uw kat zo diep slaapt dat hij of zij een beetje snurkt. Als u uw kat ooit ziet slapen terwijl hij zwaar ademt, is dat een goed teken dat uw kat gelukkig is en zich op zijn gemak voelt bij u in de buurt. Dit heeft dus niks te maken met de kwaliteit van leven en totaal geen reden tot bezorgdheid.

Een zieke kat snurkt

Snurken is een veel voorkomend probleem dat te wijten kan zijn aan verschillende factoren, waaronder ziekte van de kat. Ziektes van de kat zijn vaak de oorzaak van snurken. Verkoudheid en niesziekte zijn soms eenvoudig en ongevaarlijk, maar andere keren kunnen ze zeer gevaarlijk zijn voor kittens en oudere katten.

Als uw kat ongewone symptomen vertoont, zoals abnormale afscheiding uit neus en ogen, gebrek aan eetlust en vermoeidheid, moet uw kat een dierenarts bezoeken. Om het immuunsysteem van uw kat te verbeteren, moet u hem Immun geven. Een voorbeeld van een ziekte kan zijn, moeizame ademhaling, infectie van de bovenste luchtwegen. Gevolgen kunnen zijn verlies van eetlust.

Een kat met slaapapneu snurkt

Katten kunnen ook aan slaapapneu lijden, en dat is veel erger dan alleen snurken. Als uw kat slaapt, moet u weten dat hij dezelfde problemen heeft als mensen met slaapapneu. Het gevolg van slapen met uw katten en ze niet goed verzorgen is dat uw lichaam niet genoeg zuurstof krijgt. Dit veroorzaakt gezondheidsproblemen die u niet mag negeren, waaronder problemen met uw hart en longen.

Een kat met poliepen snurkt

Poliepen zijn heel gewone gezwellen die op de slijmvliezen kunnen voorkomen. Soms kunnen ze er de oorzaak van zijn dat katten snurken. Als uw huisdier problemen heeft met ademhalen vanwege poliepen, kan het het beste zijn om ze operatief te laten verwijderen. De ingreep gebeurt onder algemene verdoving en verloopt meestal zonder problemen. Als de poliepen zijn verwijderd, zal uw kat meestal stoppen met snurken.

Katten snurken vaker als ze tumoren hebben.

Poliepen en andere aandoeningen kunnen soms snurken veroorzaken. Het is ook mogelijk om het bij katten waar te nemen. Hoewel het altijd het beste is om meteen naar de dierenarts te gaan, is het onmogelijk om in algemene termen te zeggen welke behandelingen nodig zijn en wat de prognose voor uw kat zal zijn.

Een kat met overgewicht snurkt

Katten krijgen extra aandacht van hun baasjes, wat leidt tot een toenemend aantal zwaarlijvige katten. Dit kan ertoe leiden dat de katten gezondheidsproblemen krijgen, waaronder diabetes. Een kat met overgewicht heeft de neiging vaker te snurken omdat extra kilo's op de luchtwegen drukken. Deze extra kilo's verhogen de kans op het ontwikkelen van ziekten zoals artritis en diabetes. Als uw kat te veel vet op haar lichaam heeft, is het het beste om dit zo snel mogelijk kwijt te raken. Zo voorkomt u niet alleen dat uw kat in de toekomst gaat snurken, maar ook dat ze ernstige gezondheidsproblemen krijgt als gevolg van haar overgewicht.

Anatomische oorzaken van snurken bij katten

Een andere oorzaak van snurken bij katten is een kortschedelige schedel. Perzische katten snurken bijvoorbeeld vaak als gevolg van een korte schedel. Ook anatomische verschillen zoals een kleine onderkaak, te grote amandelen of een slap, zacht gehemelte kunnen katten doen snurken. Meestal maak je je geen zorgen over deze geluiden. Maar als je een luidruchtig huisdier hebt, is het waarschijnlijk het beste om eens naar zijn omgeving te kijken.

Wanneer snurken bij katten kan resulteren in dure en pijnlijke behandelingen.

Snurkende katten betekenen niets slechts; als een kat alleen snurkt wanneer hij comfortabel op uw schoot ligt, is hij waarschijnlijk gewoon ontspannen. Maar als u bezorgd bent dat uw kat snurkt, ga er dan meteen mee naar de dierenarts. Katten met problemen zoals ziektes kunnen stoppen met ademen. Uw dierenarts kan uw hond onderzoeken en, indien nodig, poliepen verwijderen. Uw kat zal dan, hopelijk, snel herstellen van de verwonding, waardoor snurken tot het verleden behoort.

Kat snurkt - onze conclusie

Bij het zoeken naar de redenen waarom uw kat snurkt, moet u aandacht besteden aan zijn lichamelijke gezondheid. Als uw kat lijdt aan andere medische problemen, breng hem dan naar de dierenarts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down