Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Kat Plast Op Bed

Geschreven door:
krabpaal
23 november 2022

Mijn kat plast op mijn bed omdat hij graag zijn territorium markeert. Wat kan ik daar aan doen?

[Wij mensen zijn van nature vieze dieren. Daarom zitten onze huizen vol met vuil en stof. Maar er zijn de laatste tijd veel veranderingen in huis geweest waardoor ik me erg ongemakkelijk en nerveus voel. Ik, Kitty, zou je er graag over vertellen:

Verandering maakt me bang!

Katten houden niet van verandering; ons personeel heeft onlangs het meubilair veranderd, maar gelukkig zijn hun bedden op dezelfde plaats gebleven.

Ik hou ervan 's morgens vroeg op te staan en precies te weten wat er gaat gebeuren. Tenslotte houden wij katteneigenaren van routine en regelmaat; onze voorouders in het wild jaagden 's morgens vroeg, en dus nemen we aan dat ze dat aan ons huiskatten hebben doorgegeven. Als meubels verhuizen of mijn mensen hun gewoontes veranderen, voel ik me onzeker - en één manier om me veilig te voelen is mijn territorium af te bakenen.

Soms wil ik gewoon de geuren van mijn werknemers kunnen ruiken, dus plas ik soms op hun bed omdat ik hun geuren daar goed kan ruiken. De lakens zijn ook heerlijk zacht en absorberen mijn urine vrij snel, zodat ik mijn plas niet hoef te bedekken.

Ik waardeer het ook niet als mijn werknemers op vakantie gaan. Zelfs dan verandert de routine weer. De laatste keer dat ze op vakantie gingen vergaten ze hun kamerdeur te sluiten en ik plaste in de slaapkamer. Toen ze terugkwamen, waren ze niet blij met me, maar ik wist niet waarom! Ze schreeuwden tegen hem, waardoor hij weer in huis plaste omdat hij bang was.

Toen ik een paar dagen van huis was, gebruikte ik een FELIWAY Vaporizer om me overdag te helpen ontspannen.

Er is een nieuwe kat in huis!

Er is ook een ander katje dat onlangs in ons huis is gekomen. Ze is jonger dan ik en ze krijgt veel aandacht. Maar omdat ze zo schattig is, wil ik niet dat mijn medewerkers mij vergeten!

Dus moet ik mijn territorium afbakenen zodat de kat mijn favoriete plekjes kent. Als ze mijn geur ruikt, weet ze dat ik op dat moment op die plek ben. Ze kan niet in deze ruimte komen totdat de geur is verdwenen. Ze heeft nog niet geleerd waar ik graag kom.

Het is fijn om mijn eigen bronnen te hebben!

Gelukkig weten mijn baasjes dat katten niet van delen houden! Ze hebben ervoor gezorgd dat we allebei onze eigen slaapplaats, etensbak, speeltje en kattenbak hebben. Ze weten ook dat we graag wat privacy hebben als we gaan plassen, dus hebben ze haar kattenbak ver weg van de mijne gezet. Mijn kattenbak staat achter de fauteuil. Daarachter is het lekker rustig. Op een dag hebben ze mijn kattenbak verplaatst naar de keuken, naast de wasmachine. Dat was een grote fout! Ik voelde me niet meer veilig omdat de wasmachine 24 uur per dag draaide. Dus ging ik terug naar mijn oude favoriete plek, recht onder de stoel. Mijn mensen begrepen de boodschap die ik hen probeerde te sturen en brachten mijn kattenbak terug naar zijn oorspronkelijke plaats, achter de fauteuil.

Het nieuwe kitten, we noemden haar Lola, had een andere kattenbak nodig dan onze volwassen katten. Als kittens nog klein zijn, hebben ze vaak moeite om in de kattenbak te komen. Sommige kattenbakken hebben randen die te hoog zijn. Zorg voor een kattenbak met een lage instap, zodat ze niet naast de deur hoeft te plassen omdat ze er niet in kan.

Naarmate ze groter wordt, heeft ze een kattenbak van de juiste grootte nodig, zodat ze er gemakkelijk in kan als ze wil plassen. Als haar kattenbak te klein is, kan ze zich niet vrij bewegen en dat kan ertoe leiden dat ze buiten de kattenbak plast.

Mensen moeten zich er ook van bewust zijn dat wij katten uiterst hygiënische dieren zijn; wij besteden veel tijd aan het wassen en schoonmaken van ons zelf en dat betekent ook dat onze kattenbakken schoon moeten worden gehouden. Wij vinden het niet leuk om een kattenbak vol met poep en plas te hebben. Daarom zijn wij zo blij met onze medewerkers die dagelijks onze kattenbakken schoonmaken. Onze uitwerpselen worden elke dag opgeraapt en als de kattenbakvulling te vochtig wordt, wordt de hele bak vervangen. Als u niet voor de kattenbak zorgt, kan uw kat buiten de bak gaan plassen en mogelijk op de vloer van uw slaapkamer.

Als ik met mijn hond naar de dierenarts moet, moet ik misschien eerder weg van mijn werk.

Als wij katten buiten de kattenbak blijven plassen vanwege urineweginfecties, dan kunnen daar andere oorzaken voor zijn dan alleen stress of een vieze kattenbak. Soms kunnen wij katten last hebben van blaasproblemen, nierproblemen of andere ontstekingsziekten. Te veel water drinken kan ook een symptoom zijn van dit soort gezondheidsproblemen. Deze symptomen kunnen ervoor zorgen dat we niet op tijd naar de kattenbak gaan, met ongelukjes tot gevolg.

Als je niet zeker weet waarom we zo overvloedig en op de verkeerde plaats plassen, neem ons dan mee naar de dierenarts en laat je onderzoeken. Wij kunnen niet praten, maar u zou aan ons gedrag moeten kunnen zien of wij ons niet goed voelen of gestrest zijn.

Wat kunt u voor ons doen?

  • Maak de plaatsen waar u geplast hebt schoon met water en zeep om de geur kwijt te raken. Hoewel we van onze eigen geur genieten, kunnen anderen die onaangenaam vinden. U geeft de voorkeur aan de geur die met schoonmaakmiddelen wordt geassocieerd, maar dan bent u ook niet dol op dat specifieke aroma. Zorg ervoor dat u de juiste producten aanschaft om urinegeurtjes te elimineren. In mijn andere artikel geef ik tips over het opruimen van kattenurine.
  • Als het gebied droog is, gebruik Feliway Classic om toekomstige nattigheid te voorkomen.
  • We moeten ervoor zorgen dat we onze eigen middelen hebben, inclusief onze eigen kattenbakken die niet in de buurt van etensbakken of slaapplaatsen staan.
  • Zorg ervoor dat de kattenbak altijd beschikbaar is en dat hij regelmatig wordt schoongemaakt.
  • We straffen je niet. Het is gewoon dat we ons angstig of raar voelen als we de regels niet volgen. Dus breng alsjeblieft de veranderingen aan die ik voorstelde, zodat we ons weer normaal kunnen voelen.
  • Ik hoorde dat Feline Lifestyle International (FLI) een nieuw product heeft genaamd Feliway Optimum. Het is een verbeterde versie van Feliway. Het is een nieuw kattenferomoon dat ons katten kalmeert. Feromonen kalmeren ons katten. We houden van feromonen.
  • Bekijk het advies op onze probleempagina's: Wat te doen als uw kat in huis blijft plassen of sproeien.
  • En deze blog wil je misschien ook even bekijken! Vijf redenen waarom je kat in huis geplast of gesproeid heeft!

Als we u nog ergens mee kunnen helpen, laat het ons dan weten door ons een e-mail te sturen of contact met ons op te nemen via een van onze social media-accounts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down