Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Kat plast in bed

kat plast op bed
Geschreven door:
krabpaal
27 januari 2022

Waarom plast mijn kat in bed?

Mensen hebben vaak te maken met een van deze dilemma's, als ze proberen uit te vinden of hun lakens doordrenkt zijn met kattenurine, nadat ze wakker zijn geworden en hun bed bevuild is met kattenurine.

Het is niet ongewoon dat een kat op uw bed plast. Soms is het te wijten aan een medische aandoening.

"Als u ziet dat de kat buiten de kattenbak plast of als u ziet dat de kat moeite heeft met plassen, moet u uitsluiten dat de kat blaascystes/blaasstenen of blaasontstekingen krijgt," zegt Dr. Eatroff.

Hoewel het een biologisch probleem kan zijn, is het vaak zo dat katten in hun bed poepen vanwege een probleem dat is geworteld in stress en angst, wat hun hormonale en chemische balans beïnvloedt. Deze aandoening wordt ook wel idiopathische constipatie genoemd.

"Ictale blaasontsteking is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan hormonale onevenwichtigheden. Om het te voorkomen, verminder stress in de omgeving," zei Dr. Eatroff.

Uw kat is in orde. Het beste is om met uw kat naar de dierenarts te gaan. Het is mogelijk dat uw kat een infectie aan de blaas of urinewegen heeft. Als uw kat schoon is en gezond lijkt te zijn, zijn hier vijf mogelijke redenen waarom uw kat op bed plast.

De kattenbak staat niet op een goede plaats

Bedenk hoe u uw eigen badkamer inricht. Er is meestal een deur die u kunt sluiten, dus u hebt de ruimte versierd met prullaria. Heeft u ooit nagedacht over de toiletgewoonten van uw kat of hond?

"Misschien heeft uw kat een vieze kattenbak die niet op de voor u beste plaats staat, of is er een voorwerp zoals een magnetron of verwarming dat zijn gedrag veroorzaakt," zegt Paula Garber, een gecertificeerd katachtige trainings- en gedragsspecialist gevestigd vanuit Briarcliff Manor, New York.

Misschien stond de kattenbak op een perfecte plek, maar nu hij er al een tijdje staat, is hij niet meer zo handig als hij ooit was.

"Misschien staat de kattenbak van de kat in de kelder, maar brengt de kat het grootste deel van zijn tijd door op de tweede verdieping van het huis. Katten kunnen goed zien bij weinig licht, maar ze hebben wel wat licht nodig om te kunnen zien. Als de kattenbak op een donkere plek staat zonder licht, is een kat misschien minder geneigd om hem te gebruiken, vooral in een huishouden met meerdere katten."

De kattenbak is misschien niet de beste plek om je droomhuis te bouwen. Misschien kunt u een andere optie overwegen. Misschien moet u overwegen een huis te kopen in een ander gebied dat niet zo'n probleem heeft.

Je hebt meer kattenbakken nodig

Zelfs als u een paar kattenbakken hebt om de kattenbakvulling onder controle te houden, kan het zijn dat u het niet zelf kunt doen.

Veel katten vinden het prettig om in verschillende kattenbakken te poepen en te plassen, en andere katten willen zelfs geen kattenbak delen met een andere kat. Over het algemeen is het het beste om ten minste één kattenbak per kat te hebben en één extra, en zorg er ook voor dat er op elke verdieping van het huis één staat.

Dit is waarschijnlijk niet wat je wilt horen. Ja, meer afval om schoon te maken. Maar op deze manier ben je tenminste niet elke dag je lakens aan het schoonmaken!

Het hebben van meerdere kattenbakken is een goed idee voor kittens, volgens Susan Garber. Kittens hebben meerdere, gemakkelijk bereikbare kattenbakken nodig om te leren hun uitwerpselen onder controle te houden. Schreeuw of straf een kitten niet als het in de buurt van zijn kattenbak is, want dit creëert een negatieve associatie met de kattenbak en het zal deze gaan vermijden. Om dezelfde reden mag u een kitten niet in de kattenbak doen als het medicijnen moet krijgen, getrimd moet worden of in een reismandje moet.

Als uw kat niet houdt van het type kattenbak dat u hebt, moet u de volgende keer misschien een ander type kiezen

Het is tijd om de katachtige faciliteiten opnieuw te bekijken.

Sommige eigenaars zeggen dat hun kat het niet leuk vindt om een kapje over zijn gezicht te dragen en er zich van zal verwijderen.

De doos kan te hoog zijn, waardoor uw kat moeite heeft om erin of eruit te komen. Dit is waarschijnlijk te wijten aan een medische aandoening.

Uw kat houdt niet van de kattenbakvulling die u voor hem hebt gekocht

Uw kat kan kieskeurig zijn over het soort kattenbakvulling dat u gebruikt, en daar kan hij gelijk in hebben, vooral als uw kat vindt dat de kattenbakvulling niet zacht genoeg is. Dit komt doordat sommige soorten kattenbakvulling niet ontworpen zijn voor het lichaam van uw kat.

"Een ontklauwde kat kan niet in kattenbakvulling stappen en graven, dus zal ze een zachter substraat zoeken."

Garber stelt dat "de kattentest" een idee is om iedereen het met je eens te laten zijn over een probleem. Hij beweert dat de mensen hun "kattenbakvulling" van "Merk A" moeten krijgen (Merk A is de kattenbakvulling waarvan je wilt dat iedereen ze gebruikt) en dat je door een test op te zetten en dan iedereen een nieuwe kattenbakvulling te laten nemen, ervoor kunt zorgen dat ze geen maagklachten krijgen. Deze "test" is een gemakkelijke manier om een meningsverschil tussen mensen op te lossen. Het is ook een methode die misschien nooit gebruikt zal worden. Om iedereen te laten instemmen en

De beste manier om er zeker van te zijn dat u een kattenbakvulling koopt die echt kattenpoep absorbeert, is door ervoor te zorgen dat de kattenbakvulling absorberend is. Garber geeft aan dat dit komt omdat katten een harde aanleg hebben om hun uitwerpselen te begraven, zodat roofdieren ze niet kunnen opsporen.

"Het instinct voor zelfbehoud van de kat is erg sterk, omdat zijn overleving ervan afhangt."

Het huishouden is opgeschud door een grote verandering.

Als je een baby krijgt, of een nieuwe puppy of kitten, of een nieuwe baan, moet je misschien nadenken over hoe je de kat of hond een tijdje niet gek laat doen.

"Katten kunnen ziek worden door een onvoorspelbare omgeving," zegt Dr. David Garber. Veranderingen in het huishouden van een kat kunnen ertoe leiden dat katten buiten hun kattenbak poepen.

Uw kat moet zich veilig voelen

U moet zorgen voor de geestelijke gezondheid van uw kat, want dit is een zeer belangrijk aspect van hun welzijn.

"Wanneer een hond tekenen van stress vertoont, heeft hij vaak behoefte aan wat genegenheid, speeltijd en beweging om de situatie te verlichten," legt hij uit. "Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw kat genoeg ruimte heeft om te zwerven, speelgoed om mee te spelen en plaatsen om te rusten, evenals toegang tot de voer- en waterbak." "Vergeet niet dat quality time met je kat een ontspannende stressverlager is voor jullie allebei."

Hoe voorkom je dat katten op het bed plassen

Om te voorkomen dat uw kat in huis plast, moet u uw kat vijf mogelijkheden geven om een plekje te vinden waar hij of zij kan plassen. Dit zijn onder andere naar de kattenbak lopen, een krabpaal gebruiken, het tapijt gebruiken, op de bank zitten, of naar buiten gaan. Als geen van deze opties werkt, moet u misschien naar een dierenarts gaan.

  1. Houd de kattenbak schoon en aantrekkelijk voor katten. Garber raadt aan fijnkorrelige, ongeparfumeerde, niet-plastic kattenbakvulling te gebruiken en plastic kattenbakzakken te vermijden. Katten kunnen wel hun behoefte doen in een doos, maar de ervaring kan onaangenaam zijn. Kattenklauwen kunnen vast komen te zitten in het plastic, waardoor urine en uitwerpselen niet goed gegraven en begraven kunnen worden. Urine kan van de voering op de kat spatten, en deze ervaring kan katten ertoe aanzetten de kattenbak te mijden.
  2. Reinig het oppervlak grondig. Katten zullen teruggaan om te plassen als ze de urinegeur ruiken.
  3. Maak het eerder bevuilde gebied minder aantrekkelijk voor het huisdier. U hoeft uw bed niet altijd te verlaten, maar als u niet in het bed slaapt, kunt u het bed bedekken met iets als een douchegordijn, zodat het een niet-absorberende plaats wordt waar de kat niet naartoe wil.
  4. Verander de betekenis van de plaats die je kat heeft veranderd in een "badkamer." Als uw kat op uw bed of bank begint te plassen, zorg er dan voor dat u hem traktaties geeft op het bed of de bank. Uiteindelijk zal uw kat het bed of de bank niet meer als toilet gebruiken.
  5. Wees geduldig. Het is moeilijk om jezelf schoon te maken als je net wakker bent geworden en in een plas van je eigen urine ligt. Na een bestraffende sessie van slaan of spanken kunt u merken dat uw kat angstig en angstig is, wat het moeilijker kan maken om hem te trainen. In plaats van hem te slaan, moet u hem minstens een maand trainen om gehoorzaam te zijn, en als dat niet werkt, kunt u een gecertificeerde gedragsspecialist voor katten inschakelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down