Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Kat Nagels Knippen

nagels knippen kat
Geschreven door:
krabpaal
9 september 2022

Katten nagels knippen: Hoe en wanneer de nagels van uw kat te knippen

Nagels knippen kan een stressvolle tijd zijn voor zowel katten als mensen. Er zijn echter manieren om het hele gebeuren minder stressvol te maken voor alle betrokkenen. Volg deze eenvoudige stappen om een succesvolle nagelknip sessie te garanderen.

Maak een beetje sfeer

Als u uw kat wilt trainen om het trimmen van de klauwen te accepteren, dan kunt u daar het beste mee beginnen als ze nog jonge kittens zijn. Echter, ongeacht wanneer u begint, moet u altijd de klauwen van uw kat knippen als ze slapen. Laat katten u of hen niet afleiden. Als u zich op uw gemak voelt met ze op schoot, neem ze dan mee.

Leer de poot kennen.

Als u er zeker van wilt zijn dat uw kat het prettig vindt dat zijn/haar voeten worden vastgepakt, neem dan de tijd om hem/haar daaraan te laten wennen. Het zal zich uiteindelijk uitbetalen. Pak één hand voorzichtig vast tussen duim en wijsvinger. Knijp stevig en laat dan los. Herhaal dit vijf keer. Uw huisdier mag niet bewegen tijdens de procedure. Doe dit tweemaal daags totdat uw huisdier gewend is aan het gevoel.

Maak kennis met de schaar.

Als uw katten niet gewend zijn om elektrische verzorgingsapparaten te zien, kunnen ze zich angstig voelen wanneer u ze gebruikt. Om uw katten te helpen zich op hun gemak te voelen met deze hulpmiddelen, kunt u ze buiten houden waar uw katten ze kunnen zien. U kunt er zelfs traktaties op doen, zodat uw katten ze associëren met goede dingen.

Sommige katten zijn bang voor het geluid dat het knippen van de nagels maakt. Om ze een beter gevoel te geven over het knippen van hun nagels, kun je een kleine hoeveelheid droge pasta in de messen van de nagelknipper doen. Als ze klaar zijn met zichzelf te knippen, wrijf dan hun pootjes tegen elkaar om de pasta kwijt te raken. Geef ze een traktatie omdat ze zo dapper zijn geweest om het lawaaierige gereedschap te hanteren.

Tijd om te knippen

Nadat u uw kat aan het concept hebt laten wennen, is het tijd om met het knippen te beginnen. Leg uw hond op uw schoot, met zijn gezicht naar u toe. Neem een van zijn poten in uw hand en druk zachtjes op de voetzool tot u zijn klauwen duidelijk kunt zien. Als er een bijgeknipt moet worden, haal dan het scherpe puntje eraf en zorg ervoor dat u niet te veel huid verwijdert. Nadat u de eerste teen heeft geknipt, laat u uw kat onmiddellijk uit zijn kooi, zodat hij weet dat u hem geen pijn meer zult doen. Als uw kat rustig lijkt en geen last heeft van het knippen, ga dan verder met het knippen van de rest van de tenen.

Veel honden zullen klagen nadat je twee of drie tenen hebt afgesneden. Als dit gebeurt, negeer ze dan gewoon. Beloon de hond na een teenamputatie nooit met een traktatie of speciale speeltjes. Dit laat uw hond zien dat het afsnijden van tenen niet stressvol is en niet tot pijn leidt. Het kan zijn dat u meerdere sessies nodig heeft om alle tenen verwijderd te krijgen.

Niet bezuinigen

Als u de poten van uw kat onderzoekt, zult u een donker gebied opmerken in het verder heldere, harde oppervlak. Dit staat bekend als de pennel. Het bevat zenuwuiteinden en bloedvaten. Prik niet in de pennetjes, anders kan uw kat ongemak ondervinden. Als je ooit een nijdnagel hebt gehad, begrijp je waarom katten dit haten. Knip in plaats daarvan alleen het topje van de klauw af.

Ga altijd langzaam te werk bij het knippen van je nagels. Je zou jezelf wel eens dieper kunnen knippen dan je van plan was. Een goed idee is om handschoenen te dragen zodat je geen nagellak op je handen krijgt. Kijk ook uit voor scherpe voorwerpen in huis. Je kunt jezelf gemakkelijk verwonden als je niet voorzichtig bent.

Knip schema

De meeste katten moeten eens per maand worden geschoren. Het helpt als u een vast schema aanhoudt zodat u het niet vergeet. Vraag een trimsalon of dierenarts om hulp. De ASPCA raadt een klauwoperatie bij katten sterk af. Het kan blijvende complicaties en ongemak veroorzaken. Geef uw kat in plaats daarvan krabpalen, vraag uw dierenarts naar nagelhoezen, of knip de nagels van uw kat vaker.

Wat e meot vermijden bij het knippen van de nagels van jouw kat

  • Probeer niet de klauwen van uw kat te knippen als ze van streek zijn of als u boos bent. Het zal het alleen maar erger maken.
  • Haast je niet bij het knippen van nagels. Als u te snel gaat, kunt u per ongeluk een deel van de nagel afknippen.
  • Wees niet boos op uw kat als hij zich verzet tegen het knippen van zijn vacht. Het zal niets helpen.
  • Probeer niet alle klauwen van uw kat in één keer te knippen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down