Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Kat Met Korte Pootjes

Lambkin Kat - Kat Met Korte Pootjes
Geschreven door:
krabpaal
19 september 2022

10 Kattenrassen met korte poten (met foto's

Meer dan 70 kattensoorten zijn vandaag bekend in Amerika, en ze komen voor in een verscheidenheid van kleuren en patronen. Sommige hebben lang haar, terwijl andere helemaal geen haar hebben. Sommige zijn groot, terwijl andere klein zijn. Er zijn vele manieren om kattenrassen te sorteren, en vandaag zal ik je laten zien hoe je dat kunt doen. Ik heb informatie over hen verzameld uit verschillende bronnen, en een uitgebreide lijst samengesteld, zodat je kunt zien hoe elk ras eruit ziet. Je kunt dan beslissen welk ras je als huisdier zou willen houden.

De 10 kortbenige katten

1. Genetta Kat

Het Genetta kattenras is een kleine huiskat die werd ontwikkeld in het begin van de 20e eeuw. Deze katten werden oorspronkelijk gefokt om op knaagdieren en vogels te jagen, maar ze zijn ook prima huisdieren. Hun vlekken lijken op die van een luipaard, en ze kunnen behoorlijk groot worden. Ze zijn aanhankelijk en speels, en ze kunnen het goed vinden met kinderen. Ze hebben niet veel beweging nodig, dus ze kunnen zonder problemen binnenshuis leven.

Genetta kat - kat met korte pootjes

2. Minuet Kat

De Minuet is een oud kattenras dat oorspronkelijk in de 18e eeuw in Frankrijk werd ontwikkeld. Ze werden gefokt om op ratten en muizen te jagen, en ze staan bekend als zeer vriendelijk en aanhankelijk. Hun vacht is er in verschillende kleuren, waaronder zwart, wit, crème, rood, blauw en oranje. Deze katten zijn geweldige huisdieren omdat ze van aandacht houden en zeer trouw zijn. Ze kunnen het ook goed vinden met honden en kinderen.

Minuet Kat - kat met korte pootjes

3. Dwelf Kat

De Dwelfkat is ontwikkeld in Duitsland in de vroege jaren 1900. Ze werden gefokt om haarloos vriendelijk te zijn en ze genieten ervan om veel knuffeltijd met mensen door te brengen. Door hun korte poten zijn ze gemakkelijk op te pakken en vast te houden. Sommige deskundigen zijn van mening dat het fokken van deze katten niet ethisch verantwoord is, vanwege de korte poten en het gebrek aan haar.

dwelf kat - kat met korte pootjes

4. Skookum Kat

Het Skookum poesje is een schattig klein beestje dat graag apporteert met zijn baasje. Hij volgt je overal in huis en houdt je gezelschap terwijl je werkt. Zijn favoriete speeltjes zijn balletjes, touwtjes en elastiekjes. Hij kruipt ook graag onder dekens en krult zich op koude avonden naast u op.

skookum kat - kat met korte pootjes

5. Kinkalow Kat

De Kinkaloo kat is een schattige mix tussen de American Curl en Munchkin katten, wat resulteert in een zeer lieve en speelse kat waar iedereen plezier aan zal beleven. Zijn unieke uiterlijk trekt veel belangstelling van mensen die hem voor de eerste keer zien.

Kinkalow Kat - Kat Met Korte Pootjes

6. Minskin Kat

Miniskatten zijn een bijna haarloos kattenras dat verkrijgbaar is in een scala van kleuren en patronen. Ze hebben een klein lichaam met korte ledematen en grote ogen. Ze blijven er hun hele leven als een kitten uitzien en zijn tamelijk gezond met een levensduur van 12 - 15 jaar. Deze katten zijn erg aanhankelijk, dus ze worden steeds populairder, maar ze zijn nog steeds vrij zeldzaam, en het kan moeilijk zijn om er een te vinden.

Minskin Kat - Kat met korte pootjes

7. Bambino Kat

De Bambino is een schattig klein katje dat houdt van spelen en knuffelen. Ze slapen ook graag naast je, dus als je op zoek bent naar een huisdier dat niet veel onderhoud nodig heeft, dan is dit misschien wel de perfecte keuze voor jou! Als uw kat zich gedraagt als de koning van het bos, dan zult u dol zijn op dit leuke novelty kattenbed! De "Hepper" paddestoel kattenbed is een pluche, knuffelig, zacht bed met een gezellige, bos-achtige uitstraling. Wij bewonderen Hepper om vele redenen, en één daarvan was de beslissing om een aandelenbelang in het bedrijf te nemen, zodat wij konden profiteren van zijn uitstekende ontwerpcapaciteiten.

Bambino Kat - Kat Met Korte Pootjes

8. Munchkin Kat

Munchkin katten zijn kleine hondjes met korte, stompelige ledematen. Ze worden ook wel "mopshondjes" genoemd omdat ze op mopshondjes lijken. Deze kleine jongens kunnen heel vriendelijk zijn en houden van spelen. Ze hebben echter wel veel beweging en aandacht nodig. Door hun korte gestalte kunnen ze het gemakkelijk koud krijgen, dus zorg ervoor dat uw huis warm genoeg is tijdens de wintermaanden.

Muchkin Kat - Kat Met Korte Pootjes (1)

9. American Curl Kat

De American Curl (ook bekend als de American Shorthair) is een zeer populaire kattensoort in Amerika en de wereld vanwege zijn unieke gekrulde oren, waaraan hij zijn naam dankt. Deze oren zijn het gevolg van een genetische aandoening, net als hun korte pootjes, maar ze zijn perfect gezond en je kunt erop rekenen dat ze tot dertien jaar of langer goede metgezellen zullen zijn. Hun gekrulde oren geven hen een uilachtig uiterlijk, waardoor ze een leuk speeltje zijn voor zowel kinderen als volwassenen.

American Curl Kat - Kat Met Korte Pootjes

10. Lambkin Kat

De Lambkin kattenrassen staan bekend om hun liefde voor het knuffelen met mensen. Veel eigenaren zeggen dat hun katten actief op zoek gaan naar iemand die stil zit, zodat ze bij hen op schoot kunnen springen. Ze vinden het heerlijk om te worden geknuffeld en laten zich door het hele huis vasthouden. Ze zijn er in verschillende kleuren en patronen, en soms kan hun vacht heel lang en ruig worden. Dat maakt ze extra knuffelig.

Lambkin Kat - Kat Met Korte Pootjes

Samenvatting: Katten met lange poten

Van de kattensoorten op deze lijst zijn de tamme kortharen het gemakkelijkst op te sporen. De Munchkin, Bambino, en Sphynx zijn ook niet al te moeilijk op te sporen. Wij raden u aan om het korthaar ras te vermijden als u in de noordelijke staten woont, omdat zij niet veel vacht verliezen. Al deze kattensoorten zullen uitstekende metgezellen zijn en een geweldige aanwinst voor elk huishouden.

Wij willen u bedanken voor het kiezen van onze site en ons te helpen het woord te verspreiden. Deel dit bericht op Facebook en Twitter als u het goed vond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down