Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Kat Kwijlt

kat kwijlt
Geschreven door:
krabpaal
29 oktober 2022

Kwijlen kat

Kwijlen kan duiden op plezier, maar het kan ook een symptoom zijn van een onderliggende medische aandoening.

Waarom kwijlt mijn kat?

Katten kwijlen vaak als ze tandproblemen, tandvleesproblemen of keelpijn hebben. Als ze een maagklachten heeft of angstig is, kan ze ook kwijlen. Als ze een haarbal heeft, of als ze zich lijkt te verslikken, controleer dit dan ook altijd. Kwijlen is niet altijd een teken van een onderliggende medische aandoening. Uw kat kan problemen hebben met eten als ze gebitsproblemen heeft. Als uw kat gingivitis heeft, kan dat gepaard gaan met een slechte adem.

Ernstige aandoeningen

Kwijlen is meestal geen probleem voor katten. Als uw kat echter vaak kwijlt, denk er dan eens over na of er misschien iets anders aan de hand is. Als uw kat al een paar dagen kwijlt, kan hij hondsdolheid hebben. Het risico op rabiës is echter zeer klein. Als uw kat overmatig kwijlt, is het belangrijk om op tekenen van ziekte te letten. Is ze ziek? Als u niet zeker weet of uw huisdier een afspraak nodig heeft, kies dan altijd voor de veiligste optie en ga naar uw dierenarts.

Kwijlende katten kunnen lijden aan een van de volgende aandoeninge

U kunt gemakkelijk zien en voelen of uw kat heeft gekwijld omdat ze meestal speekselsporen achterlaat op dingen. Soms zijn deze sporen zelfs zichtbaar op haar borst. Als uw kat onlangs ergens is gaan liggen, kan ze last hebben van een ziekte die "kwijlen" wordt genoemd. Kwijlen gaat vaak gepaard met andere symptomen, zoals een verminderde eetlust of een slechte adem.

Wat kun je voor jezelf doen?

Het is belangrijk om een oogje in het zeil te houden voor mogelijke gezondheidsproblemen bij uw kat. Als u er zeker van wilt zijn dat uw kat gezond blijft, kunt u hem het beste regelmatig door uw dierenarts laten controleren. Als u elk jaar met uw huisdier naar de dierenarts gaat, zal de dierenarts tijdens deze bezoeken het gebit van uw huisdier bekijken. Op die manier kan hij eventuele problemen vroegtijdig opsporen.

Regelmatige controles

Om regelmatige controles te garanderen, biedt AniCure AniPlan aan. Het herinnert u aan tandartsafspraken, die gedeeltelijk in de prijs zijn inbegrepen. Deze preventieve bezoeken werpen hun vruchten af. Maakt u zich zorgen over uw kat? Kwijlt hij veel of blijft hij lang wakker als hij niet eet? Heeft hij daarnaast ook last van andere symptomen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down