Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Kat In Tuin Houden

kat in tuin houden
Geschreven door:
krabpaal
15 oktober 2022

Zo kun je het beste je katten ín je tuin houden

U zult geen adviezen vinden om uw katten uit de tuin te houden. De meeste adviezen zijn bedoeld om de katten van iemand anders uit uw tuin te houden. Als katteneigenaar is het echter wel zo prettig om uw katten binnen de tuin te houden. Hier vindt u alles wat u nodig heeft om te leren hoe u uw katten binnen uw tuin kunt houden.

  • De keuze: Katten binnen houden, ze buiten laten, of ze buiten houden?
  • Maak van uw tuin een omheining
  • Katten in een buitenren
  • Een kat in de tuin houden met een katrolsysteem
  • Houd katten uit uw tuin door een kattenbarrière te bouwen.
  • Onzichtbare omheining met Catfence
  • Je kat uitlaten

Er zijn drie belangrijke keuzes voor katteneigenaars die een kat willen kopen:

  • Het binnenshuis houden van de kat is meestal geen probleem. Alleen binnen leven is voor katten zelf vaak geen probleem. Dit geeft hen bescherming tegen alle gevaren van buiten. Binnenkatten hebben echter een wat beperkter leven dan katten die ook naar buiten kunnen. Ook zij hebben meer uitdaging en gezelschap nodig om gelukkig te zijn.
  • De kat volledig alleen laten. Veel mensen doen dit met een automatisch kattenluikje, zodat de kat zelf kan kiezen of hij naar buiten wil of niet. De kat kan zelf beslissen of hij naar huis wil komen of buiten wil blijven. Dit is beter voor zowel de kat als de eigenaar, want de kat verveelt zich niet en raakt niet gestrest, en de eigenaar hoeft zich geen zorgen te maken dat zijn huisdier gestolen wordt of wegloopt.
  • Houd de kat binnen uw huis. De kat mag binnen blijven, maar alleen als hij in zijn eigen (achtertuin) blijft. Op deze manier heeft de kat voldoende ruimte om zich te bewegen, maar is hij toch veilig. U moet de achtertuin zo aanpassen dat de kat zich er prettig voelt. Misschien heeft u ook een omheining voor katten nodig.

We bespreken de verschillende manieren waarop u uw kat in uw tuin kunt uitlaten zonder dat u bang hoeft te zijn dat hij wegloopt. De eerste methode om katten in uw tuin te houden is ook de meest rigoureuze. Hier creëert u een enorme omheining rond de hele tuin. U spant een netwerk of gaas over het hele gebied, meestal op een hoogte tussen drie en drie en een halve meter. De zijkanten worden dan afgesloten met een hek, of gaas. Zo ontstaat een zeer grote kooi waaruit de katten niet kunnen ontsnappen. De tuin blijft ook via het huis toegankelijk voor mensen; u kunt dus buiten zitten met de katten.

Voordelen: de tuin is volledig afgeschermd van de buitenwereld, zodat de katten niet kunnen ontsnappen naar de rest van het huis.

Voordelen: Als je de tuin gebruikt, ben je vrij om te gaan waar je wilt.

U kunt deze middelen gebruiken om uw achtertuin om te toveren in een kas.

Een tweede optie is het creëren van een omheind gebied in uw tuin waar uw kat veilig kan spelen. Hoe houd ik een kat in de tuin? Geef ze gewoon hun eigen stukje van de tuin voor zichzelf. Om dit te doen, bouwt u een omheining rond een klein deel van uw tuin. Zorg ervoor dat de omheining hoog genoeg is, zodat uw kat er niet overheen kan springen. Zorg er ook voor dat de omheining hoog genoeg is, zodat ze er niet overheen kunnen klimmen. Zorg er ten slotte voor dat de omheining sterk genoeg is om te voorkomen dat uw kat weer naar binnen kan.

Voordelen: Het houdt de rest van de tuin vrij voor u, terwijl de kat toch naar buiten kan.

Voordelen: Je hebt geen toestemming van iemand anders nodig om de ruimte te gebruiken om te rennen. Het kost niets.

Dit zijn leuke kattenhokken (en kippenhokken die ook geschikt zijn voor kippen). Een katrol is een apparaat dat wordt gebruikt om zware lasten op te tillen. In ons geval hebben we het over een apparaat waarmee we onze katten veilig boven de grond kunnen tillen. We kunnen ze boven op een hek monteren zodat ze niet kunnen ontsnappen. Wilt u voorkomen dat uw katten ontsnappen? Dan moet u een katrol installeren.

Bovenop de muur zal een ladder staan. Deze ladder begint te bewegen zodra je kat erop klimt. De kat slaagt erin de top van de muur te bereiken en springt dan in veiligheid naar beneden. Uw kat kan nu veilig uw huis verlaten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat hij weer vast komt te zitten. Het kan ook zijn dat u zelf een ladder voor uw kat moet bouwen, want ze worden nog niet kant-en-klaar verkocht. Ze worden echter wel verkocht in winkels waar u ze kunt kopen.

Voordelen: Het is relatief goedkoop, gemakkelijk te installeren, en neemt geen ruimte in de tuin in

Voordeel: Sommige katten worden gevangen door de katrol, andere niet. Ook kunnen sommige katten die per ongeluk in uw tuin terechtkomen, niet meer naar buiten.

Een andere optie is om een omheining te bouwen die naar buiten afloopt. Katten kunnen dan zonder problemen over de schutting klimmen. Een schuine omheining moet minstens 30 cm hoog zijn en een helling hebben van minstens 25 graden. Gaas of metalen spijlen kunnen ook worden gebruikt om te voorkomen dat katten uw erf verlaten.

Voordelen: Het is mooi en makkelijk te gebruiken en maakt gebruik van de zwaartekracht voor opslag.

Voordeel: U hoeft zich geen zorgen te maken dat andere katten in uw tuin komen, want uw omheining houdt ze buiten. Ook zal uw omheining lager zijn dan wanneer er geen andere katten in uw buurt zouden zijn.

Met deze schuine paalvoet kunt u gaas onder elke hoek aan uw afrastering bevestigen.

Catfence en dogfence zijn eigenlijk precies hetzelfde. Het systeem bestaat uit een lange draad, die u over uw tuin kunt spannen. U kunt de draad op de grond plaatsen, de draad iets onder de grond ingraven of de draad bijvoorbeeld langs uw schuttingen leiden. De draad wordt aangesloten op een kastje, dat u in een stopcontact steekt. Vervolgens bevestigt u een speciale halsband aan uw kat(ten). Als uw kat binnen de tuin blijft, zal er niets gebeuren. Als uw kat echter over de draad gaat, zal de halsband een elektrische schok geven. Het is geen harde schok - u wilt uw huisdier immers niet elektrocuteren! De schok is in de eerste plaats bedoeld om de kat even te laten schrikken. Katten zijn slim en weten onmiddellijk waar ze op een schok moeten anticiperen. Het gevolg is dat uw kat niet meer zal proberen de draad over te steken en keurig binnen uw eigen terrein zal blijven.

Voordelen: Het is een effectieve manier om uw kat in de tuin te houden zonder dat het van u extra inspanning vraagt. Het werkt heel goed bij de meeste katten en ze leren snel om in de tuin te blijven zonder dat ze weer getikt hoeven te worden.

Voordeel: Katten hoeven niet getraind te worden om dit systeem te gebruiken. Ze leren gewoon het geluid te associëren met hun etensbakje.

Het meest bekende kattenhek is dat van PetSafe.

Een kattenhalsband is een gemakkelijke manier om uw kat naar buiten te krijgen zonder dat u hem elke dag mee naar buiten hoeft te nemen. U kunt ook een riem om zijn nek doen, zodat hij niet weg kan rennen. Sommige katten vinden het leuk om uitgelaten te worden, andere niet. Zorg ervoor dat u een halsband kiest die goed past voordat u hem uw kat omdoet.

Voordelen: Het is de goedkoopste manier om te beginnen.

Voordeel: Katten hoeven niet getraind te worden om een tuigje te dragen. Het lichaam van een kat is zo slank dat zelfs als een tuigje goed is vastgemaakt, een kat zich er gemakkelijk uit kan wurmen.

Het houden van katten in de tuin is niet zo eenvoudig als men zou denken. Katten kunnen niet klimmen en worden daarom gemakkelijk in de achtertuin gehouden. Honden zijn echter veel gemakkelijker te hanteren omdat zij over hekken kunnen springen en in bomen kunnen klimmen. Vraagt u zich af hoe u uw kat in de tuin kunt houden? Hier zijn enkele ideeën om uw kat veilig in de tuin te houden. U zou een katrolsysteem kunnen installeren zodat uw kat zich vrij kan bewegen. Of u kunt een hek om uw hele erf bouwen. En als u uw kat liever binnen houdt, kunt u overwegen een kattenluik te installeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down