Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Kat Eet Niet

kat eet niet
Geschreven door:
krabpaal
27 oktober 2022

Kat eet niet

Katten moeten elke dag eten. Een hond kan best niet eten, voor een kat is dat niet aan te raden. Een kat zal snel misselijk worden van niet eten. Nerveuze katten krijgen al gauw een afkeer van hun eten. En nerveus zijn zorgt ervoor dat de kat minder gaat eten en dan wordt het moeilijk om de kat te voeden. De kat wordt zieker en zieker tot hij sterft. Er is hulp nodig.

Als mijn kat niet wil eten, wat moet ik dan doen?

Als uw kat steeds minder per dag eet, geef hem dan een alternatieve maaltijd. Het liefst een beter smakende. Dit is voor elke kat anders. Vooral als uw kat vrolijk en levendig is, kunt u dit gewoon proberen. Vaak werkt het en kunt u verder met een andere voeding. Als uw kat slomer wordt en begint te braken, kunt u het beste contact opnemen met een dierenarts. Zeker als hij ook knort (meestal vanwege keelpijn) of met zijn tanden knarst. In dit geval kan vroegtijdig ingrijpen uw kat veel leed besparen.

Mijn kat lijkt geen honger te hebben.

De oorzaken van weinig of niet eten bij katten lopen sterk uiteen. Er kan sprake zijn van een gezondheidsprobleem (niesziekte, nierfalen, schildklierafwijking, alvleesklierziekte, suikerziekte of maag-darmstoornissen) of het kan komen door verandering van dieet, stress (er is een nieuwe kat geïntroduceerd), heimwee of een slecht gebit. Te weinig drinken kan ook leiden tot minder eten. Een drinkfontein met constant stromende kraan is een oplossing om ervoor te zorgen dat uw kat voldoende vers drinken binnenkrijgt. Vooral voor de kwetsbare nieren en blaas, vooral bij het oudere dier.

Kat heeft leververvetting door niet eten

Als een kat weinig, slecht of helemaal niet eet, dan wordt de lever van de kat al snel vet. Een vette lever wordt ook wel lipidos genoemd. De toename van vet in de lever maakt de kat ziek. In het bloed zien we verhoogde leverwaarden. Let wel, deze hoge bloedwaarden zijn een gevolg, niet een oorzaak, van de slechte voeding. Dit wordt vaak met elkaar verward. Leveraandoeningen kunnen worden gediagnosticeerd met een echografie of met een leverbiopsie.

Zoek uit waarom katten niet eten.

Wanneer u naar de dierenarts gaat met uw kat die moeite heeft met eten, zal de dierenarts hem/haar eerst zorgvuldig onderzoeken. Hij/zij kan röntgenfoto's maken of bloedonderzoek doen om na te gaan of hij/zij gezondheidsproblemen heeft. Soms wordt er zelfs een echografie of endoscopie gemaakt. Daarna bespreekt de dierenarts wat er mis is met uw kat en maakt hij samen met u een plan. Dit kan een heel moeilijke situatie zijn voor baasjes, omdat ze weten hoeveel hun kat van eten houdt.

Wat gebeurt er als een kat niet eet?

  • Hoe eerder de oorzaak wordt vastgesteld, hoe beter het herstel.
  • Kort na het begin van de inname van Cerenia of Empird, was de misselijkheid onder controle.
  • Wek op tijd de honger op met de juiste medicatie.
  • De kat met de hand voeden kan voor sommige katten moeilijk zijn. Als u problemen hebt, kunt u de kat voeding in de mond spuiten. U kunt zelfs overwegen een voedingssonde te plaatsen, wat meestal goed werkt.
  • Zorg ervoor dat de kat voldoende calorieën binnenkrijgt, zodat hij niet vermagert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down