Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Kat Die Niet Verhaart

Hypoallergene kat Siamees
Geschreven door:
krabpaal
21 januari 2022

Op zoek naar een kat die niet verhaart? Het is algemeen bekend dat kattenhaar overal in huis vinden niet iets is waar u mee te maken wilt hebben. Kattenharen komen terecht op uw kleding, meubels en in uw soep. Rommelig en smerig is hoe je het kunt omschrijven.

Gelukkig lijkt het bijna onmogelijk om katten te laten verharen. Er leeft tenslotte een hele populatie katten onder ons.

Katten mogen dan schattig zijn, maar er zijn manieren om er een te bezitten zonder dat je ze constant moet opruimen.

Hoe?

Om te voorkomen dat uw kat te veel haar verliest, kunt u het beste een kattenras kiezen dat niet veel haar verliest. Bijvoorbeeld, de Sphynx kat is het tegenovergestelde van de haarloze rassen; zij verhaart echter wel veel.

In de onderstaande lijst kijken we naar kattenrassen die weinig verharen of een zeer kleine vacht hebben. De onderstaande katten worden ook wel hypoallergene kattenrassen genoemd.

Devon Rex

kat die niet verhaat Devon Rex

Devon Rex katten dateren uit de jaren 1960, en deze katten zijn opmerkelijk slim en verharen minimaal.

Een van de meest uitdagende manieren om een hond te trainen is door gebruik te maken van spel. Het is gemakkelijk voor de Devon Rex om zijn naam en een aantal trucjes te leren, hoewel het langer kan duren dan bij andere rassen. Deze kat is heel slim, sociaal en uitgaand. Hij heeft niet zo veel huishouding nodig en is een speelse kat die het erg naar zijn zin heeft in de buurt van mensen.

Bengaal

kat die niet verhaart Bengaal

De meeste katten verharen bijna voortdurend. Er is echter een zeldzaam kattenras, de Bengaal, dat heel weinig verhaart. Bengalen hebben een opvallende verschijning met hun lange elegante lichamen en unieke beharing. Dit ras is vriendelijk en speels.

Hoewel het een grote kat is, is de Bengaal over het algemeen zachtaardig en vriendelijk. Hij werd gefokt om een hybride te creëren tussen de wilde kat en de huiskat.

Sphynx

hypoallergene kat Sphynx

Een Sphynx kat ziet er schattig uit. Je zou kunnen denken dat het een van de meest comfortabele katten ter wereld is om te aaien. Deze katten voelen van nature zacht aan, dankzij hun zeer fijne vacht. In de winter en bij slecht weer kan de lange vacht die de Sphynx bedekt worden getrimd als een korte vacht. Lang of kort, een Sphynx heeft geen vacht aan de voorpoten, staart, neus en oren. Deze delen van de Sphynx zijn bijna kaal.

Sphinx katten zijn speciaal. Hun vacht is dikker dan die van gewone katten. In feite bevat de vacht haar, terwijl gewone katten een zeer dunne vacht van zacht haar hebben. Hierdoor verliezen zij het talg dat de huid en het haar bevochtigt. Daarom moeten zij vaak worden gewassen. Hun oren zijn vatbaarder voor oorsmeer. Daarom moeten ze regelmatig worden schoongemaakt.

Sphynxkatten zijn zeer populaire huisdieren. Ze verharen hun vacht niet, maar ze moeten wel regelmatig in bad, zodat hun huid niet vettig en vuil wordt. Deze katten zijn zeer liefdevol en sociaal en ze houden ervan om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Sphynxen zijn geweldige huisdieren. Ze zijn geen goede huisdieren.

Oosterse korthaar

kat die niet verhaart Oosterse korthaar

Oosters Kortharen zijn niet alleen speels, intelligent en sociaal, maar ze geven ook hun mening door te miauwen, te miauwen en te spinnen. Ze zoeken ook actief aandacht en hebben de neiging tot interactie met mensen.

Naast het feit dat de Oosters Korthaar een van de beste minimale verharders is, is het ook een van de mooiste katten. Met meer dan 300 kleur- en patroonvariaties is de Oosters Korthaar een gewilde kat voor veel katteneigenaren. Hun gebrek aan haaruitval is slechts een klein voordeel ten opzichte van hun mooie uiterlijk en persoonlijkheid.

Blauwe Rus

Kat Die Niet Verhaart Blauwe Rus

De Blauwe Rus is een van de populairste kattenrassen ter wereld, maar het is ook een van de zachtaardigste. De Blauwe Rus is een relaxte kat, intelligent, vriendelijk en trouw aan zijn eigenaar.

Een kat met een lieve persoonlijkheid is het perfecte huisdier voor elk huis. Katten verharen echter een paar keer per jaar.

Siamees

Hypoallergene kat Siamees

Siamese katten hebben een zeer zachte vacht die weinig onderhoud vereist. De vacht kan worden gekamd met een fijne kam en daarna uitgeborsteld om losse haren te verwijderen. Ze verharen heel weinig.

Met zijn grote oren, opvallende blauwe ogen en slanke gestalte, brengt de Siamese kat graag tijd door met zijn mensen en praat hij graag met hen. Toch heeft deze kattenras een prachtige glanzende vacht vanuit een natuurlijk proces.

Donskoy

kat die niet verhaart Donskoy

Hoewel Sphinxkatten uit Griekenland komen en de oudste van de twee rassen zijn, mogen Donskoykatten er niet mee verward worden en zijn ze heel wat stappen terug in de richting van een echte, haarloze kat. Ze zijn vrij goed aangepast, waardoor ze gemakkelijk te herkennen zijn, ondanks het feit dat het een origineel ras is.

Deze kat heeft verzorging nodig, ongeacht zijn gebrek aan vacht. Regelmatig baden, bescherming tegen de zon en een zachte kattenborstel zijn noodzakelijk om huidirritatie en -ontsteking te voorkomen. Deze kat heeft overigens ook weinig vacht zorg nodig, wel hebben ze een gevoelige huid.

Wat is het beste kattenras als je geen haren wilt opruimen?

Elke kat op de planeet is uniek. Doe onderzoek naar het ras van uw kat (let op genetische afwijkingen etc.) voordat u een kat koopt of adopteert. Koop dus geen britse korthaar want dan krijgt u zeker haren in huis. Dit zijn kattenrassen verharen, vooral ook niet handig voor allergische mensen is het niet vestand om te kiezen voor een kat die extra verharen en overtollige haren los laten.

Om het aantal katten dat elke dag dakloos wordt achtergelaten te verminderen, is het het beste om na te denken over het soort kat dat het beste bij uw levensstijl past. Men moet rekening houden met hun temperament, het soort kat dat zij verkiezen, en hun algemene gewoonten.

Houd de omgeving van uw kat schoon, kies een goede dierenarts, en laat uw kat zien dat u om hem of haar geeft. Maar zorg ervoor dat u uw eigen persoonlijke belangen als katteneigenaar niet verwaarloost.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down