Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Kat Die Niet Verhaart

Geschreven door:
krabpaal
21 september 2022

20 Cat Breeds That Don't Shed | BeChewy

Als u allergisch bent voor harige dieren, zijn er sommige haarloze katachtigen en hondenrassen die niet verharen en die uw jeukende neus en tranende ogen kunnen helpen verlichten.

U kunt op de knoppen hieronder klikken om direct naar elke sectie te gaan.

Bestaan er hypoallergene kattenrassen?

Helaas bestaan er niet echt hypoallergene katachtigen. Dat komt omdat een allergene stof genaamd Fel d 1 wordt geproduceerd in de talgklier van katten in hun huid, en ook in de speeksel, huidschilfers en urine van alle katten. Omdat alle katten deze stoffen hebben, maken ze allemaal Fel d 1 aan - en dat betekent dat u er iedere keer aan wordt blootgesteld als u een kat aanraakt. Ook haarloze kattensoorten maken dit allergeen aan in hun vacht en huid.

Kattenallergenen hopen zich ook op op vloerbedekking, muren en kleding, zegt Dr. Estee Vogel, een arts-assistent bij South Florida ENT Associates.

Alhoewel Vogel zegt dat zelfs een uiterst klein beetje katschilfertjes een allergische reactie voor sommige mensen teweeg kan brengen, kunnen anderen helemaal niet door allergieën worden gehinderd als hun kat zijn allergenen niet door zijn vacht verspreidt.

Als u in het verleden allergisch bent geweest voor katachtigen, is het misschien het overwegen waard om een haarloos ras of een ras dat niet verhaart te adopteren.

Managing Your Cat Allergies

Als u allergisch bent voor katten, raadt het American College of Allergists aan om uit hun buurt te blijven. Maar als je ze niet kunt vermijden, zijn er dingen die je kunt doen om hun effect op je gezondheid te minimaliseren.

Volgens Dr. Vogel zijn er verschillende opties voor de behandeling van kattenallergieën. U kunt met een allergoloog willen raadplegen om te zien welke optie voor u het meest efficiënt zou zijn.

De eigenaars van huisdieren die de allergiesymptomen van hun huisdieren willen minimaliseren zouden ook moeten:

  • Na het aanraken van uw kat, wast u uw hand grondig.
  • Gebruik een lint om overtollig haar uit kleding te verwijderen.
  • Regelmatig stofzuigen en afstoffen helpt bij het verwijderen van overtollig haar en kan helpen bij het opvangen en uitfilteren van bijzonder fijne deeltjes.
  • Geef uw katten regelmatig een bad om ze schoon te houden en vrij van losse haren en roos.

Het lijkt misschien onmogelijk om met katten te leven en niet allergisch voor ze te worden, maar er zijn manieren om het te voorkomen. Lees deze tips voor het omgaan met katachtige allergenen.

Hier zijn enkele kattenrassen die helemaal niet verharen of minder verharen dan andere.

Als een van deze katten het perfecte huisdier voor u is, ongeacht uw allergieën of als u uw zwarte outfits gewoon niet wilt versieren met kattenhaar, kies dan de kat waarvan u denkt dat die het beste staat.

iStock.com/Yolya

Sphynx

De Cat Fancier's Association zegt dat Sphynxen een kleine perzikachtige vacht op hun lichaam hebben. Zoals alle haarloze kittens, zullen ze een eenvoudige verzorging nodig hebben. Keiger zegt dat, net als bij mensen, de huidafscheiding van alle kittens oliën produceert, en dat zachtjes wrijven over hun lichaam zal helpen om deze afscheiding te verminderen. Ze zegt dat deze kittens heerlijke knuffelvriendjes zijn.

iStock.com/Okssi68

Cornish Rex

De Cornish Rex is een zeer vriendelijk ras, waardoor ze goed passen bij mensen die een huisdier willen dat hen gezelschap houdt en voor veel plezier zorgt.

iStock.com/insonnia

Devon Rex

iStock.com/Jeja

Burmese

Een Birmaanse kat is een klein ras met een korte, fijne vacht die van nature minder behaard is in vergelijking met andere rassen. Volgens The Cat Fanciers' Association hebben deze katten veel affectie voor hun baasjes, maar willen ze niet te veeleisend zijn. Ze kunnen zelfs apporteren met een bal!

iStock.com/cunfek

Birman

Een snelle blik op de ongelooflijk pluizige vacht van dit ras zou u kunnen doen denken aan een harig tapijt overal in uw huis, maar de AllBreed Judge van de Cat Fan Club, Hope Gonano, vertelt ons dat het ras minimaal verhaart vanwege hun niet-matterende vacht die minimaal onderhoud vereist. Bovendien zijn Birmaanse katten intelligent, zachtaardig en liefdevol van aard. Ze reageren goed op basiscommando's en kunnen worden getraind om met kinderen en andere dieren in uw huishouden samen te leven.

iStock.com/merteren

Exotic Shorthair

Vaak aangeduid als kortharige Perzen, is de dikke, dichte vacht van de Exotic Shorts minimaal, zegt Gonano, maar ze moeten wel geborsteld worden om zich te ontdoen van alle dode haren. Ze zijn aanhankelijk en gemakkelijk in de omgang, en kunnen zich goed aanpassen aan het leven in de stad of op het platteland.

iStock.com/Marcel Cuberta

Russian Blue

iStock.com/MilanEXPO

Siamese

Volgens Gonano (een kattenfokker) hebben Siamese katten een relatief onderhoudsarme vacht die met een fijne tandenborstel kan worden uitgeborsteld. Nadat hun dode vacht is verwijderd, verharen ze minimale hoeveelheden. Met grote oren, opvallend blauwe ogen en een slank, slank lichaam, komt de Siamese kat voor in verschillende kleuren waaronder zwart, bruin, wit, rood, oranje, geel, groen, blauw, en lila. Ze vinden het leuk om in de buurt te zijn en met hun baasjes te praten.

iStock.com/Leschenko

Oriental Shorthair

Donskoy

De International Cat Association (ICA), dit elegante ras kan worden gezien met vier verschillende vachttypes, elk resulterend in haarloosheid. De meeste Donskoy katten hebben een gladde vacht, hoewel sommigen vlekken van haar of perzikkleurige gebieden kunnen hebben. Deze katten zijn vriendelijk en vinden het heerlijk om bij mensen in de buurt te zijn.

iStock.com/MightPics

Bengal

De karakteristieke Bengaal staat bekend om zijn opvallende kleur, die bestaat uit heldere vlekken en krachtige strepen. Zijn vacht is dik en pluche, en verhaart minimaal. Volgens de American Society of Feline Practitioners, zijn Bengalen leergierig, actief en aanhankelijk. Ze zijn ook speels en energiek, en zijn uitstekende metgezellen voor mensen die een innemende en intelligente vriend op prijs stellen.

Bombay

De gestroomlijnde, zwarte vacht van de Bombay doet deze kat lijken op een miniatuurpanty. Gelukkig, zoals de International Cat Assocation aangeeft, verharen hun korte, strakke vachten zeer weinig in vergelijking met andere katachtige rassen en vereisen ze minimaal onderhoud. Regelmatig borstelen moet hun glanzende vacht in tip-top conditie houden. De Bombay is een intelligente, leergierige en sociale metgezel. Deze vriendelijke en meegaande kat kan goed gedijen in drukke huishoudens met veel mensen om zich heen.

iStock.com/Seregraff

Peterbald

iStock.com/chairboy

Ocicat

iStock.com/Viktor

Singapura

Minskin

iStock.com/ginosphotos

Korat

De Cat Fanciers' Association stelt dat de zilverblauwe vacht van de Korat bestaat uit één vacht die dicht tegen hun lichaam aanligt. Door deze korte, strakke vacht verharen ze minder dan andere kattenrassen. U zult hun pluizige, weinig verharende vacht op prijs stellen, want dit schattige huisdier houdt van knuffelen en zal dicht bij u blijven. Korats zijn speels, intelligent en liefdevol, maar ze houden er ook van om lekker te chillen.

iStock.com/Celiaaa

Colorpoint Shorthair

iStock.com/Sally Hinton

Tonkinese

Tonkinese katten zijn er in 12 verschillende vachten met diverse kleurcombinaties. Ze zijn aanhankelijk, speels, en altijd in voor wat plezier!

Katten zijn niet volledig hypoallergeen, maar sommige rassen kunnen minder snel een allergische reactie veroorzaken dan andere. Als u allergisch bent voor katten, raadpleeg dan eerst uw arts.

Ik hoop dat je snel kunt knuffelen met een van de katten die minder verharen dan anderen. Je zult het waarderen als je sinussen en je bank zich beter voelen.

READ MORE:

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down