Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Kat Chippen Kosten?

Kat Chippen Kosten
Geschreven door:
krabpaal
17 september 2022

Kosten Chippen Kat Informatie & vergelijken

Als u overweegt uw huisdier te laten chippen, is het belangrijk te weten hoeveel dat kost. Dierenartskosten kunnen verschillen afhankelijk van waar u heen gaat, dus zorg ervoor dat u de prijzen bekijkt voordat u beslist of u uw kat al dan niet laat chippen. U kunt ook overwegen wat voor soort chip u wilt - als u van plan bent uw huisdier voor altijd te houden, dan wilt u waarschijnlijk geen implanteerbare chip.

Kom alles te weten over de kosten van het chippen van katten:

 • Tarieven chippen kat
 • Kosten chip verzekeren
 • Waarom kat chippen?
 • Zijn katteneigenaars verplicht hun katten te chippen?
 • Hoe wordt de chip geïmplanteerd?

De kosten van gechipte katten variëren sterk, afhankelijk van waar u woont. In Nederland bijvoorbeeld varieert de prijs van ongeveer 25 euro tot 55 euro. De prijs is afhankelijk van of u naar de dierenarts gaat of dat u het zelf doet. U moet de prijzen vergelijken voordat u beslist wat u gaat doen. Een huisdierenverzekering dekt niet alleen de initiële kosten voor het laten chippen van uw huisdier, maar biedt ook dekking voor eventuele toekomstige dierenartsrekeningen. De premies in de tabel zijn gebaseerd op de meest uitgebreide polissen die door elke verzekeraar worden aangeboden. Wilt u liever geld besparen? Kies dan voor een goedkoper pakket. In sommige gevallen worden de kosten van reparatie ook vergoed, al betaalt u dan een hogere eigen bijdrage. Om grondig te vergelijken gaat u naar de pagina: Autoverzekeringen Vergelijken.

Het chippen van uw huisdier heeft tal van voordelen. Hieronder zullen we er enkele bekijken.

 • Uw kat is internationaal geregistreerd door het inbrengen van een ISO-geregistreerde microchip in zijn oor en kan altijd worden geïdentificeerd.
 • Plaatsing is een eenmalige gebeurtenis en duurt dus het hele leven van een dier.
 • De chip is uiterst moeilijk te hacken. Het is vrijwel onmogelijk de code te wijzigen en hij is bijna onmogelijk te verwijderen.
 • Microchippen van kittens en puppies is gemakkelijk op jonge leeftijd;
 • Dierenambulances kijken onmiddellijk naar de chips van de dieren voor identificatiedoeleinden.
 • Een huisdier kan zijn microchip niet verliezen, in tegenstelling tot een persoon die zijn identiteitskaart verliest.
 • Er is nu een speciaal kattenluikje te koop dat katten alleen in uw huis toelaat als ze de juiste chip in hun nek hebben geïmplanteerd.

Het chippen van een kat is misschien niet verplicht, maar het wordt wel sterk aanbevolen. De voordelen zijn dat u uw verloren kat kunt terugvinden als hij/zij weer zoekraakt, en dat u uw kat gemakkelijk kunt identificeren als hij/zij ooit vermist raakt. De meeste asielen eisen dat hun baasjes hun kat chippen voordat ze hem/haar adopteren, dus het is belangrijk om uw kat te laten chippen voordat u hem/haar mee naar huis neemt.

Mijn kat heeft een binnen/buiten levensstijl.

Voor binnenkatten wordt het aanbrengen van een microchip ten zeerste aanbevolen. De kans dat de kat buiten belandt is echter kleiner dan wanneer er geen tag is geplaatst. Daarom zijn deze katten gemakkelijker te vinden als er geen tag is geplaatst.

De ISO-geregistreerde microchiptag is een klein buisje, dat met een steriele naald in het lichaam van de kat wordt ingebracht. Aangezien dit met een injectiespuit gebeurt, is de plaatsing van de microchip vergelijkbaar met een gewone vaccinatie. Het plaatsen van de microchip is pijnloos, zodat uw kat geen narcose hoeft te ondergaan. In het volgende filmpje kunt u een demonstratie zien van hoe gemakkelijk het is om een microchipped tag te implanteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down