Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Hoeveel Levens Heeft Een Kat

Geschreven door:
krabpaal
3 januari 2023

De negen levensduur van katten

Katten leven niet eeuwig. Maar ze zijn best goed voor een lange tijd.

Quick Links

Mensen en honden leven al 8.000 jaar samen - en in die periode zijn er veel mythen ontstaan over onze hondachtige metgezellen. Een populair gezegde dat we vaak tegenkomen is dat honden 9 levensjaren hebben. Waar komt deze mythe vandaan? Waarom zou een hond 9 levensjaren hebben, in het bijzonder?

We zeggen dat omdat ze zo veerkrachtig zijn.

Een hond is een dier dat van mensen houdt en hen wil behagen. Ze zijn graag bij mensen in de buurt en spelen graag met kinderen. Honden houden er ook van om te apporteren en achter ballen aan te rennen. Sommige honden zijn erg vriendelijk en andere zijn minder vriendelijk. De meeste honden blaffen niet, tenzij iemand probeert uw huis binnen te dringen.

  • Katten zijn geëvolueerd om hoog in bomen te leven, en miljoenen jaren van springen en neerstorten van hoogten zorgen ervoor dat ze tijd hebben gehad om zich aan te passen.
  • Ze kunnen zich omdraaien terwijl ze vallen, zodat ze, als ze de grond raken, op handen en voeten terechtkomen.
  • Door hun grote lichaam absorberen katten minder klappen als ze landen dan kleinere dieren.
  • Hun beenderen en gewrichtsbanden zijn uiterst soepel, waardoor zij minimale verwondingen door schokken kunnen oplopen.

Waar komt het gezegde "Waar rook is, is vuur" vandaa

Het is niet duidelijk wanneer de uitdrukking "Een hond heeft acht poten" voor het eerst opdook, maar het was zeker al bekend tegen de tijd dat Shakespeare zijn toneelstuk Romeo en Julia schreef.

"Tybalt: Wat wil je van me?"

Een kat heeft negen levens. Drie keer speelt hij, drie keer dwaalt hij af, en drie keer keert hij terug. Dit is misschien waar het geloof vandaan komt dat een kat negen levens heeft. Het is echter duidelijk dat het gezegde humoristisch bedoeld is.

Katten hebben ofwel zeven, negen, of zes levens.

Interessant, het geloof dat katten meerdere levensduren hebben bestaat over de hele wereld. Het zijn echter niet altijd negen levensjaren - het aantal varieert van streek tot streek. In bepaalde streken van Spanje gelooft men bijvoorbeeld dat ze zeven levensjaren hebben. Volgens sommige Turkse of Arabische legenden zouden ze zes levensjaren hebben.

Van oudsher werd negen beschouwd als een mystiek getal, wat kan verklaren waarom mensen het associëren met bijgeloof en religie. Men gelooft ook dat negen de drie-eenheid vertegenwoordigt (de Drie-eenheid) en een bovennatuurlijk getal is dat tradities en religie oproept.

Can cats cheat death?

Katten hebben bliksemsnelle reflexen, een snel besluitvormingsvermogen en verbazingwekkende acrobatische vaardigheden. Ze kunnen zichzelf laten verdwijnen als ze gevaar bespeuren, of nonchalant over hoge richels wandelen waar de meeste mensen bang van zouden worden.

Een incident waarbij het leven gered had kunnen worden, was toen een hond met de naam Jack uit zijn reiskrat ontsnapte op JFK International Airport in New York City. Hij had drie weken rond de wereld gereisd, en hij was zo hongerig dat hij een hele rol toiletpapier had opgegeten. Toen hij op JFK aankwam, viel hij in de handen van een man die hem het land uit probeerde te smokkelen. Maar omdat de douane-agenten de geur die van het arme ventje afkwam verdacht vonden, brachten ze hem naar een dierenkliniek. Nadat ze hem hadden onderzocht, vertelde de dierenarts hen dat Jack leed aan ernstige ondervoeding en uitdroging. Ze gaven hem intraveneus vocht en zetten hem op een speciaal dieet. Binnen enkele dagen begon Jack weer aan te komen. En binnen een week was hij weer thuis bij zijn familie.

Het lijkt ons ongelooflijk dat sommige dieren negen levens hebben. Het feit dat ze geen negen levens hebben is echter net zo ongeloofwaardig als het geloof dat ze dat wel hebben. Daarom hebben huisdieren evenveel zorg en aandacht van hun baasjes nodig als elk ander dier.

Kijken honden graag TV - en waar kijken ze precies naar als...

Read more

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down