Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Hoe Krabpaal Schoonmaken?

woman walking with her dog walkway park (2)
Geschreven door:
krabpaal
25 augustus 2022

Krabpalen schoonmaken, hoe doe je dat goed?

Een krabpaal wordt natuurlijk gebruikt, en moet dus regelmatig worden schoongemaakt. Immers, als uw kat aan de paal krabt, dan moet hij wel vuil zijn. U kunt de paal gemakkelijk schoonmaken door hem af te nemen met een vochtige doek. U kunt ook de vloer rond de paal stofzuigen om vuil te verwijderen dat in huis kan terechtkomen. Zorg er bij het schoonmaken van de paal voor dat u alle resten wegveegt die de vorige eigenaar heeft achtergelaten.

Haren en stof

Het meest voorkomende vuil op een krabpaal zijn haren en stof. De meeste katten verharen nogal eens, vooral als uw kat lang haar heeft. En de krabpaal is een geweldige plek voor ze om te krabben. Maar het pluchen platform is ook een geweldige plek voor haar en stof om zich op te hopen. Dus het is zeker belangrijk om dat zo nu en dan schoon te maken. Het probleem is dat stofzuigers niet alles kunnen opzuigen. Wat is de beste methode om deze dingen te verwijderen?

Als uw stofzuiger niet goed overweg kan met het pluche, is een goede optie een kledingborstel. Deze fijne borstel is speciaal gemaakt om pluizen en haren uit stoffen te verwijderen. Een pluizenroller kan ook voor deze taak worden gebruikt. De haren blijven goed aan de borstel plakken. Het gedeelte dat omwikkeld is met sisaltouw wordt viezer dan de pluchen delen van de krabpaal, dus als u ook die wilt schoonmaken, is het misschien gemakkelijker om dat met de hand of met een stofzuiger te doen.

De grote schoonmaak

Soms kan het nuttig zijn de krabpaal zeer zorgvuldig schoon te maken. Als u bijvoorbeeld een krabpaal tweedehands heeft gekocht en u weet niet of deze eerder door een ander dier is gebruikt, dan wilt u deze misschien eerst grondig schoonmaken voordat u hem weer in gebruik neemt. Of als uw kat onlangs op de krabpaal heeft geplast of gepoept, wilt u de plek misschien grondig schoonmaken, zodat niemand anders dat weer doet. Merk op dat sommige katten sproeien om territoriale markeringen te maken. Als uw katten dit doen, kunt u het beste blijven schoonmaken.

In dat geval kunt u de krabpaal het beste schoonmaken met handwasmiddel en warm water. Een schoonmaakmiddel zoals Biotex werkt zeer effectief om van de geur af te komen en laat geen gevaarlijke chemicaliën achter. Als de paal echt vies wordt, maar u houdt veel van het ontwerp, dan is het ook een optie om het materiaal te verwijderen en het opnieuw te laten bekleden. U kunt ook touwen van natuurlijke vezels gebruiken. Denk eraan dat er geen lijm wordt gebruikt die schadelijk kan zijn voor uw kat.

Vlooien in huis!

Vlooien zijn een goede reden om uw huis van boven tot onder grondig schoon te maken. Ze zitten niet alleen in de vacht van uw huisdier; ze tasten ook elk hoekje en gaatje van uw huis aan. Om van ze af te komen, zult u alles moeten doen. U kunt ze een vlooienbad geven. Je kunt hiervoor speciale vlooienshampoo kopen. Voor meubels kunt u sprays kopen die de vlooien doden. Wij bieden u de tapijtspray of omgevingssprays van Beaphar aan. Deze producten verwijderen vlooien uit tapijten en vloerkleden.

Als u een fan bent van huismiddeltjes dan is er een alternatieve optie - de eitjes van de vlooien kunnen ook met azijn worden behandeld. Het zuur zal de eitjes vernietigen. De echte reden waarom mensen van vlooien afkomen is omdat ze op huisdieren te vinden zijn. Vlooien kunnen gemakkelijk worden geëlimineerd met een stoomreiniger, maar dit is alleen handiger als u er toevallig een bezit. Stoomreinigers zijn echter erg duur, dus het is misschien niet de moeite waard er een te kopen, tenzij je het echt nodig hebt.

Een krabpaal is nuttig voor katten omdat ze krabpalen krabben om hu

Na het lezen van alle manieren om een krabpaal schoon te maken, kunnen we zien dat u de krabpaal een beetje beu begint te worden. We raden u echter NIET aan om de krabpaal zomaar weg te doen! Katten hebben een natuurlijke behoefte om te krabben en zullen daar niet mee stoppen. Als er geen krabpaal is, zullen zij hun nagels in iets anders zetten dat zij geschikt achten. Dit is meestal de bank, tapijt of behang. Het heeft geen zin kittens te straffen als ze krabben, totdat ze een alternatief hebben (ook wel krabstation genoemd).

Katten houden ervan om aan dingen te krabben. Ze voelen graag het ruwe oppervlak tegen hun pootjes. Krabpalen zijn geweldig omdat ze uw kat de gelegenheid bieden zijn klauwen te oefenen zonder meubilair of muren te beschadigen. U kunt het beste een krabpaal kopen die groot genoeg is, zodat uw kat zich lekker kan uitstrekken. Een houten krabpaal is het beste, maar plastic krabpalen werken ook. Zorg ervoor dat de krabpaal hoog genoeg is, zodat uw kat er niet op kan springen. Zorg er ook voor dat de krabpaal geen scherpe randen of hoeken heeft.

Het is misschien veel moeite om de krabpaal schoon te houden, maar het zou nog veel meer moeite kosten om meubels, tapijt of behang te vervangen als de kat eraan zou krabben. Dan is de krabpaal schoonhouden opeens niet zo moeilijk meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down