Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Hoe Krabpaal Maken?

Geschreven door:
krabpaal
2 september 2022

Maak een krabpaal voor je kat met behulp van een oude schoenendoos.

Honden houden ook van waken. Of ze nu toezicht houden op het huishouden of roofdieren in de gaten houden, honden staan bekend om hun behoefte aan toezicht. Andere dingen die ze graag doen? Krabben. Hun poten en klauwen gebruiken is een natuurlijk instinct waarmee ze zich kunnen uitdrukken, dode huidcellen kunnen verwijderen en een beetje beweging krijgen.

Je wordt het beste maatje van je katachtige vriend als je hem een zitplek en een kraboppervlak geeft. Onze eenvoudige doe-het-zelf projectinstructies en stap-voor-stap foto's laten zien hoe je een eenvoudige krabpaal van hout en touw kunt maken. Uw kat zal het heerlijk vinden om op zijn nieuwe thuis te loungen, en hij zal de extra veiligheid waarderen van een veilig plekje om zich terug te trekken als hij even een pauze nodig heeft.

We hebben alles wat je nodig hebt om een persoonlijk speeltje voor je kat te maken. Volg gewoon onze eenvoudige stappen!

Met een breedte van ongeveer 2 x 3 meter en een hoogte van 30 inch is deze krabmat ontworpen voor meerdere katten en past hij op een vensterbank die ruim boven de grond is. Voor een compacte optie kunt u bijvoorbeeld een lengte van 18 inch en een breedte van 12 inch snijden. Voor een kleiner alternatief kunt u overwegen om een 3×3 houten frame te maken. Zorg ervoor dat u niet te groot of te klein gaat, want deze afmetingen kunnen uw kat verwonden als hij op het verkeerde deel van het kussen springt.

Aangezien het multiplex en de 2x4's allemaal beschermd zijn, kunt u voor dit project gerecycleerde materialen en goedkope tapijtafval gebruiken. De volledige materiaallijst is niet al te lang.

Materialen die u nodig heeft om een krabpaal voor uw kat te maken

 • Twee 2x2s, elk 2½ inches dik
 • 2 2×4 studs
 • Spoelen van 50 meter 3¼" sisaltouw (afhankelijk van de hoogte van de palen)
 • Twee stukken van vier voet bij vier voet jute tapijt
 • 3" deck screws
 • ¾" carpet tacks
 • 1½" common nails
 • Wood glue
 • Cyanoacrylaten zijn kleefstoffen die snel uitharden wanneer ze aan de lucht worden blootgesteld. Ze worden gebruikt

Hier zijn enkele hulpmiddelen die u nodig hebt om zelf een krabpaal voor uw kat te maken.

 • Tape measure
 • Saw
 • Screwdriver or screw-driving bits
 • Boor en bitset, verzinkboor
 • Optioneel gereedschap zijn onder meer decoupeerzagen en kapzagen.
 • Utility knife and blades
 • Pencil

Hier zijn stap-voor-stap instructies voor het maken van een krabpaal voor katten.

Stap 1: Knip het bovenste en onderste platform uit het karton.

Elke plaat van 4 x 4 voet moet twee reeksen markeringen hebben. Eén set markeringen geeft aan waar de schroeven door de plaat moeten. De tweede set markeringen geeft aan hoe ver de schroeven uit elkaar moeten staan. Bijvoorbeeld, als de afstand tussen de schroeven 1 inch is, dan zou de afstand tussen het eerste paar markeringen 1 inch zijn, en de afstand tussen het tweede paar markeringen zou 2 inch zijn.

Om de afgeronde bovenkant te maken, teken je eerst met een passer een cirkel op een stuk hout. Bind vervolgens een touwtje aan een kleine schroevendraaier en steek de schroevendraaier door het midden van de cirkel. Gebruik de schroevendraaier om een gelijke afstand van de rand van de cirkel af te meten. Herhaal dit voor de tweede plank. Bevestig de planken aan elkaar met lijm en schroeven.

Zaag een cirkel uit met een decoupeerzaag of een frees.

Om uw krabpalen stabiel te houden, moet u ze ten minste vier keer korter knippen dan de basis.

Stap 2: Maak een post voor het midden van de pagina.

Van de 2x2's hebben we vier palen van gelijke lengte gemaakt door ze op 31½" te zagen. Deze palen gebruiken precies drie touwen van 50 voet.

Om een vierkante paal te maken, voegt u eerst twee stukken samen met houtlijm en schroeft u ze vervolgens op hun plaats.

Plaats de fotolijst zodanig dat de bovenrand op één lijn ligt met de drie ½" markeringen aan de onderkant van de basis [Foto C]. Schroef de basis op zijn plaats door de schroeven door de gaten te steken die u in stap één hebt gemaakt.

Stap drie: Bedek het onderste platform met tapijt.

U kunt een klein vierkantje maken van multiplex en daar een vloerkleed op leggen. Dan kunt u de vloerbedekking direct op het tapijt leggen. Als iemand struikelt en valt, zal hij zich niet bezeren omdat de vloerbedekking hem opvangt.

Stap 4: De paal bedekken met sisal.

Dicht één uiteinde van een stuk sisal-koord af met een sneldrogende lijm, zoals superlijm. Bevestig vervolgens het verzegelde uiteinde aan de onderkant van de onderste plank, vlakbij de rand waar deze aansluit op de plint. Wikkel het koord strak om de plank, waarbij u de rollen samenknijpt, zodat er niets van het onderliggende hout doorschijnt. Zo ontstaat een glad, hard oppervlak waar uw kat naar hartelust aan kan krabben.

Als u zonder bevelsiding komt te zitten voordat u klaar bent met uw project, wikkel dan de overgebleven lengte om de paal, zet de uiteinden vast en bouw verder. Het kan zijn dat het laatste stuk bevelsiding langer moet zijn dan de rest, dus zorg ervoor dat u voldoende extra lengte overlaat om hiermee rekening te houden. Als u klaar bent met het bedekken van de hele paal, knipt u overtollig plankmateriaal weg.

Stap 5: Voeg het bovenste platform toe

Centreer en schroef het onderste platform aan de paal, net boven de grond. Om een ronde basis van 24" diameter met tapijt te bedekken, markeert u het midden van de rechthoek van het tapijt en meet u 36". Meet 18" naar beneden vanaf het midden en maak twee markeringen. Maak op 6" afstand van elk van deze markeringen nog een markering. Meet vervolgens 4" naar beneden vanaf elk van deze markeringen en maak drie markeringen. Tenslotte meet u 2½" naar beneden vanaf elk van de vier merktekens en maakt u vijf merktekens. Deze merktekens moeten gelijkmatig verdeeld zijn over de omtrek van het tapijt. Gebruik een decoupeerzaag om de driehoek tussen de tekens uit te zagen.

Leg het tapijt in het midden op het platform. Vouw een stuk stof rond de randen zodat ze elkaar onderaan raken. Trek ze strak tegen elkaar en knip de overtollige stof af. Spijker de stof vervolgens vast aan de plint met houtschroeven. Doe dit voor elke kant van het platform.

Als u een L-vormig blad voor uw tafel maakt, leg dan twee stukken tapijt op de vloer en snijd ze in stroken die lang genoeg zijn om de hele lengte van elke kant van de tafel te bedekken. Leg een stuk tapijt op de vloer naast het eerste stuk en vouw de rand omhoog zodat hij de rand van het eerste stuk bedekt. Plooi de gevouwen rand onder het eerste stuk en spijker het vast. Herhaal deze stap tot u beide kanten van de tafel bedekt hebt. Schuif vervolgens het overgebleven stuk tapijt onder de tafel en spijker het vast.

Om te voorkomen dat uw kat meubels vernielt, kunt u de krabmat bij een raam leggen, zodat hij wat zon krijgt als hij niet alles kapot klauwt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down