Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Burmilla

Geschreven door:
krabpaal
9 maart 2023

Burmilla Cat Breed Information & Characteristics | Daily Paws

Burmilla

Het Burmilla kattenras is vriendelijk, aanhankelijk en sociaal. Ze zijn een kruising tussen chinchilla's en Burmese katten.

Deze honden staan bekend om hun zachte vacht en heldergroene ogen. Ze vereisen minimale verzorging en schieten goed op met mensen, waardoor ze ideaal zijn als eerste huisdier en als familiehond.

Burmilla katten werden voor het eerst gefokt in de jaren 1980 en ze zijn vandaag de dag nog steeds relatief zeldzaam. Ze zijn duur vanwege hun zeldzaamheid en gecompliceerde paringsproces van vier generaties.

Appearance

De Burmilla is een mooie hond met een gladde vacht, een zachte huid, en een gespierd frame. Hij heeft de neiging zwaarder te zijn dan de meeste rassen, met een gewicht tussen de 6-13 pond. Reuen hebben de neiging groter te zijn dan teven.

Kenmerkend zijn hun glanzende, gladde vacht en de donkere kleur rond hun oogranden en neuzen. Hun felgroene, met oogleden omzoomde irissen worden vaak donkerder naarmate ze ouder worden. Ze hebben ook helder blauw of violet gekleurde pupillen.

Burmillas staan meestal bekend om hun glanzende, zilvergestipte vacht. Ze zijn over het algemeen vrij klein en wegen tussen de 1,4 en 2,3 kg. Hun vacht verhaart zeer weinig en hoeft slechts wekelijks geborsteld te worden.

Temperament

Burmillas zijn aanhankelijke, speelse en trouwe gezelschapskatten. Ze zijn sociaal maar niet veeleisend.

Deze vriendelijke rassen schieten goed op met kinderen, andere huisdieren en hondvriendelijke baasjes. Ze zijn niet overdreven veeleisend, maar ze vragen wel aandacht van hun baasjes.

In het algemeen is de Burmalina een vriendelijke kat die graag op schoot wordt geknuffeld en nog lang na haar volwassenheid zal blijven spelen.

"Burmilla katten vertonen vaak kittenachtige kenmerken, zelfs als ze volwassen zijn." Dr. Kurt Venator, chief veterinary officer voor Purina PetCare, legt uit waarom.

Living Needs

Burmillas zijn aanhankelijke, sociale dieren die gedijen bij menselijk contact. Deze vriendelijke katachtige vrienden zijn gretig om te behagen en zijn geweldige huisdieren. Ze zullen graag uren spelen met hun baasjes, en ze waarderen het ook om bij mensen in de buurt te zijn. Een Burmilla kat heeft veel beweging en mentale stimulatie nodig, dus ze zal profiteren van dagelijkse wandelingen en interactieve spelletjes. Ze is misschien niet geïnteresseerd in het najagen van speelgoed, maar ze kijkt wel graag naar haar favoriete tv-programma's en films.

Het is niet omdat ze aandacht op prijs stellen dat dit ras constant menselijke metgezellen nodig heeft. In werkelijkheid geniet de Burmilla van wat tijd alleen. Zorg ervoor dat uw kat genoeg ruimte heeft om rond te zwerven en te verkennen. Laat ze echter niet te eenzaam worden, want deze katten kunnen depressief worden als ze te vaak alleen gelaten worden. Een rustige, stille omgeving met consequent menselijk gezelschap is waar de Burmilla naar hunkert.

Als u in de zomer met uw kat gaat wandelen, zorg er dan voor dat u hem binnen houdt, zodat hij niet oververhit raakt.

Burmillas hebben hoge krabpalen, rekken en hoge slaapplatforms nodig om op te slapen. Ze zijn niet dol op losse spullen, dus laat niets rondslingeren waar ze mee kunnen spelen.

Care

De vachtverzorging van uw Burmalicious is relatief eenvoudig, ongeacht hoe lang of kort haar is. Beide vachtlengtes zijn gevoelig voor klitten, maar wekelijks borstelen zou ze onder controle moeten houden. Een roestvrij stalen borstel is een goed hulpmiddel om te gebruiken. Deze katachtigen zullen ook regelmatig hun nagels moeten laten knippen, hun oren schoonmaken en hun gebit verzorgen.

De meeste katten hebben een soortgelijk bewegingsritme als andere kattensoorten, met regelmatige energie-uitbarstingen en lange slaaptijden. Interactieve spelletjes en één-op-één-gedrag helpen hen actief te blijven.

Deze honden zijn gemakkelijk te trainen en kunnen genieten van het spelen met hun baasjes. Ze worden meestal al vroeg vertrouwd gemaakt met krabpalen en kattenbak training.

Door hen vroeg kennis te laten maken met andere mensen en huisdieren, raken ze vertrouwd met nieuwe situaties en mensen. De kans is dan groter dat ze later vriendelijk en betrokken zijn als ze anderen ontmoeten.

Burmezen moeten gezond, uitgebalanceerd kattenvoer van hoge kwaliteit krijgen. Overvoeding kan leiden tot overgewicht, dus het is belangrijk om ze niet te veel te voeren.

Health

Burmezen (of Birma) kattenrassen zijn meestal gezond met een gemiddelde levensduur van zeven tot twaalf jaar. Ze zijn vatbaar voor enkele veel voorkomende kwalen, waaronder allergieën en nieraandoeningen.

"De Burmella staat erom bekend polycysitische nierziekte te ontwikkelen als ze ouder worden. Wat cystevormingen in hun nieren kan veroorzaken, waardoor ze vaak falen."

Kittens die door verantwoordelijke fokkers worden gefokt, worden op verschillende ziekten getest, maar het is belangrijk om regelmatige dierenartsbezoeken niet te verwaarlozen en de aanbevelingen van de dierenarts van uw kitten op te volgen.

History

De Burmilla werd geboren in het Verenigd Koninkrijk in het begin van de jaren 1980 toen een chinchila Pers paarde met een Burmese kat. Het opvallende uiterlijk en het zachte temperament van het kitten vielen onmiddellijk op.

Na de toevallige ontdekking werd werk gemaakt van het behoud en de toename van het aantal Burmilla-konijnen. Vandaag zijn ze nog relatief zeldzaam.

Fun Facts

  • De Burmilla werd onlangs door de Cat Fan Club Association erkend als een ras met stamboom.
  • Hun bestaan is puur geluk. De chincilla Perzische vader van de Burmilla rassen was gepland voor een sterilisatie-operatie net voordat hij onverwacht zou paren met de Burmese moeder.
  • Een volledige Burmilla vereist vier generaties fokken, waarbij katten van elke generatie worden teruggefokt in de volgende generatie tot aan de gewenste rasstandaard is voldaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down