Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Brits Korthaar

Geschreven door:
krabpaal
13 maart 2023

De Britse Korthaar

De Hollandse korthaar is geliefd in Groot-Brittannië vanwege zijn mooie uiterlijk en vriendelijke aard. Zijn brede ronde kop heeft al veel mensen overtuigd er een aan te schaffen. Het evenwichtige karakter van dit ras is bijzonder aantrekkelijk. Dit ras voelt zich snel op zijn gemak bij andere huisdieren, zoals honden of kleine kinderen.

Britse Korthaar karakter

Het karakter van de Brits Korthaar is evenwichtig en kalm; hij is geweldig mensvriendelijk en kan bijna een perfecte huiskat worden genoemd. De Brits Korthaar houdt, zoals alle katten, van jagen. Wanneer u de Brits Korthaar binnen wilt houden, kunt u kattenspeeltjes aanschaffen om ervoor te zorgen dat het jachtinstinct aangewakkerd blijft. Dit hondenras is ook vrolijk, geduldig, en gemakkelijk in de omgang. Ze passen zich gemakkelijk aan, en zijn vriendelijk, gezellig en aanhankelijk.

Een Brits Korthaar kat is meestal volwassen als hij 2-3 jaar oud is. De puberteit komt later dan bij de meeste katten.

Britse Korthaar afkomst

De afstamming van de Amerikaanse korthaar gaat ver terug in de geschiedenis, het is het oudste kattenras op aarde. Het schijnt dat de Amerikaanse korthaar door de Romeinen is meegenomen, waar ze lange tijd geïsoleerd in Amerika leefden. Tijdens de wereldoorlogen werd het ras niet meer gefokt.

Uiterlijk Brits Korthaar

De Britse korthaarkat is rond en kan bijna op een teddybeer lijken. Hij heeft een stevig en gespierd lichaam, grote oren, ronde wangen, en meestal mooie gele ogen. Dit maakt de Britse korthaar uiterst aaibaar.

Mannetjes wegen gewoonlijk tussen 6 kg en 8 kg, en vrouwtjes tussen 4 kg en 5 kg. De meest voorkomende kleur voor beide geslachten is blauwgrijs.

Britse Korthaar vachtkleuren

De vacht van de Brits Korthaar is dik, zodat ze regelmatig verzorging nodig hebben. Ze zijn meestal zwart, wit of rood, maar ze kunnen ook meerkleurig zijn.

 • Colorpoint: het hele lichaam is gekleurd.
 • Een achtste van de vacht van de chinchilla is zwart gekleurd en de overige acht achtste is wit.
 • Tabby: dit kattenras is gevlekt of gestreept.
 • Een tortie is een Brit die drie verschillend gekleurde ogen heeft.
 • Tabby: dit is een combinatie van een kat en een tijger.Tortie: dit is een combinatie van een tig
 • Een zesde van de vacht is gekleurd (Harlekijn).
 • Bus: de vacht heeft veel wit.

Leuke weetjes: Er zijn meer dan 300 verschillende kleuren ijs!

Verzorging van de Britse Korthaar

De vacht van een kortharige huiskat heeft weinig aandacht nodig. Borstel uw kat wekelijks met een zachte haren borstel. Tijdens de zomermaanden kunnen katten hun vacht verliezen. Controleer de nagels van uw kat om de twee weken. Knip of vijl ze als ze te lang worden. Wees voorzichtig rond de mond van uw kat; ze kunnen zich gemakkelijk verwonden als ze ergens in bijten.

Een gratis trucje voor kittens: Knip hun nagels van jongs af aan, zodat ze later niet in de problemen komen.

Je moet de kattenbak zeker regelmatig verschonen, maar maak je geen zorgen als je het af en toe vergeet.

Britse Korthaar ziekten

De Brits Korthaar kat heeft een aantal erfelijke aandoeningen of gebreken: het risico op erfelijke ziekten is groot. Enkele voorbeelden zijn HCM (hartziekte), PKD (nierziekte). Happy Cat heeft speciaal voer voor deze aandoeningen. Een dierenarts kan de diagnose stellen. Omdat de Brit een dier is met een platte neus, kan dit leiden tot benauwdheid en tranende ogen. Deze symptomen kunnen ongemak veroorzaken.

Britse Korthaar levensverwachting

Hoe oud wordt een Brits Korthaar eigenlijk? De gemiddelde Brits korthaar leeft ongeveer twaalf tot dertien jaar. Er zijn echter uitzonderingen op deze regel. Sommige katten leven langer dan andere.

Britse Korthaar kittens

Het kopen van een Brits korthaar kat vereist veel denkwerk. U moet nadenken over wat voor soort huis u kunt bieden aan uw nieuwe huisdier. Wat voor soort voedsel eten ze? Hebben ze verzorging nodig? Hoeveel beweging krijgen ze? Mogen ze naar buiten? Dit zijn maar een paar van de vragen die u uzelf moet stellen voordat u een kat aanschaft.

 • Welk geslacht heeft je voorkeur?
 • Wilt u één kat of twee katten? Bent u veel thuis of niet? Als u veel van huis bent, is het misschien het overwegen waard om twee katten te nemen. Dat zou betekenen dat ze samen kunnen spelen.
 • Brits Korthaar katten zijn er in een breed scala van kleuren.
 • Welke fokker kies ik? Er zijn verschillende Nederlandse korthaar fokkers in de UK. Een goede fokker neemt de tijd voor u en uw vragen. Als u een fokker kiest, zorg er dan voor dat de omgeving waarin ze leven schoon is. Hoeveel tijd besteedt de fokker aan het socialiseren van het kitten?

Populaire Brits Korthaar namen

Ja! Uw Britse korthaar is op komst en nu is hij/zij druk bezig een coole naam te verzinnen voor zijn/haar nieuwe kitten. We begrijpen de worsteling! Het kiezen van een goede kattennaam kan echt moeilijk zijn. Je hebt zoveel opties om uit te kiezen. Maar maak je geen zorgen. We hebben je gedekt. Hier zetten we de top 10 kattennamen op een rijtje in alfabetische volgorde. Dus kies er gewoon een uit en noem hem/haar zoals jij dat wilt.

Als u op zoek bent naar inspiratie, bekijk dan onze post over het vernoemen van uw hond.

Britse Korthaar kopen

Denkt u erover om een Brits Korthaar kat aan te schaffen? Denk goed na voordat u dat doet. U moet er zeker van zijn dat de fokker waar u uw kitten koopt een goede reputatie heeft. Bekijk de stamboom van het kitten dat u overweegt te kopen. Is er een genetische ziekte aanwezig? Fokken ze katten met gezondheidsproblemen? Stel uzelf deze vragen voordat u besluit een kitten te kopen. Een gerenommeerde fokker zal geen kittens verkopen zonder ze grondig te controleren.

Wees vooral voorzichtig met het online kopen van puppy's. U moet de reputatie van de verkoper controleren voordat u een puppy koopt. Een gerenommeerde fokker zal geen puppy's verkopen zonder ze door een dierenarts te laten onderzoeken. Puppy's kunnen genetische afwijkingen vertonen die op latere leeftijd gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Benodigdheden voor de Britsh Hair

Krijgt u binnenkort een nieuw kitten? Dan is het heel belangrijk om u voor te bereiden voordat u spullen koopt. Het is belangrijk om een goede kattenmand, een krabpaal, een voerbak en kattenspeeltjes aan te schaffen als u uw meubels heel wilt houden. U zult veel plezier hebben van deze producten en ze zullen langer meegaan.

Veel plezier met je Britse korthaar kat!

Als u nog steeds niet zeker weet of u een Brits Korthaar moet kopen, kijk dan eens naar deze twee rassen: de Maine Coon blauwe Rus.

Recente blogs

Bekijk onze verhalen en interessante feiten.

Amerikaanse krullen: Alles wat u moet weten over dit kattenras
 • 0 producten
 • 0 Informatiepagina's aangedreven door

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down