Vandaag besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75

Blauwe Rus

Geschreven door:
krabpaal
17 maart 2023

Het karakter van de Siberische Husky

De Blauwe Rus is een aanhankelijke kat die van rust en stilte houdt. Hij vindt het niet erg om alleen gelaten te worden als hij weet dat je snel terug zult zijn. Als hij echter zin heeft in gezelschap, kan hij behoorlijk luidruchtig worden. Hij speelt graag spelletjes en haalt graag kattenkwaad uit. Hij heeft ook veel beweging nodig, dus zorg ervoor dat u regelmatig met hem naar buiten gaat.

Vreemden? Wat zijn dat?

Wij zijn hele leuke gezellige katten, maar soms een beetje verlegen. We geven toe dat we onze baasjes nodig hebben. Hoe komen we aan ons eten, kattenbakken, catnip speelgoed? Maar we hebben liever geen vreemden, want we zijn nogal lichtgeraakt en snel van streek door vreemden. Naar andere katten zijn we heel gastvrij en ontspannen.

Hitsige pussy's

Trouwens, ik ben niet echt geïnteresseerd in het krijgen van kinderen. Maar als je erop staat, dan stel ik voor dat je voor Blauwe Rus katten gaat. Het zijn erg mooie en intelligente dieren. En ze produceren ook veel melk.

Nou, sommige mensen denken dat we erg veeleisend zijn, maar dat is niet zo erg. Je hoeft ons maar één keer per week te borstelen.

Levensverwachting van een Siberische Husky

Katten worden vandaag ouder. Is maar goed ook want we zijn super schattig! Hoe komt het dat we veel langer leven? Het voedsel van tegenwoordig smaakt beter, dus we krijgen betere voeding. Wij Blauwe Rus katten leven ongeveer 10-15 jaar!

Een Blauwe Rus: de mooiste kat die je ooit hebt gezien

Wij Blauwe Russen zijn prachtige katten. Ze zijn slank en gespierd, maar ook super schattig door hun kleine formaat. Hun vacht is twee keer zo glanzend, zacht en pluche als die van andere katten, waardoor ze er luchtig uitzien. Ze hebben ook een mooie blauwe tint, wat ze zo aantrekkelijk maakt. Mensen verwarren ze vaak met grijze poesjes, maar ze zijn eigenlijk zilver!

We zijn vaak iets zwaarder dan mensen verwachten: 3-5 kg. Noem ons echter niet dik, want dan vallen we flauw.

Uniek én skattig

Omdat onze hoofden een beetje rond zijn, zijn wij uiterst uniek. Onze benen zijn erg lang en mooi, omdat ze grote ovale voeten hebben. We zijn zo schattig, omdat we zo klein en superzacht zijn. En we hebben staarten die eindigen in punten!

Blauwe Rus allergie?

Nee! Door de unieke dubbele vacht, verliezen we geen haar. Wij produceren ook zeer weinig glycoproteïnen Fel d 1. Daarom, als u allergisch bent voor kattenhaar, dan moet u voor ons kiezen! Glycoproteïne is slechts één van de redenen waarom wij beter zijn dan gewone katten. Wij zijn echter al veel meer dan "normale" katten.

Ziektes

Natuurlijk is het altijd leuk om te weten of erfelijke ziektes veel voorkomen bij een bepaald kattenras. Bij ons blauwe Russische katten, lijkt het niet waarschijnlijk. Wij zijn sterk! Maar zoals we al eerder hebben gezegd, zorg ervoor dat we jaarlijks naar de dierenarts gaan voor controle en al onze vaccins krijgen.

De geschiedenis van het ras

Er zijn tegenwoordig drie belangrijke Europese kattenrassen: de Brits Korthaar, de Noorse Boskat, en de Blauwe Rus.

  • De Siberische/Scandibanische tak: deze Blauwe Rus katten zijn iets kleiner, eleganter, met wijd uitstaande oren. Ze zijn donkerder dan hun neven, dus worden ze minder vaak gefokt.
  • De Amerikaanse tak: Dit is de elegantste Blauwe Siberiër die u zult tegenkomen - een middelgroot ras met een lichtblauwe vacht en wijd uitstaande oren. Ze zijn uiterst vriendelijk en houden ervan nieuwe mensen te ontmoeten.
  • De Blauwe Rus is een kattenras dat oorspronkelijk uit Rusland komt. Hij heeft blauwe ogen, lange poten en een korte staart. Zijn vacht is meestal effen zwart, maar kan ook wit of crèmekleurig zijn.

We komen oorspronkelijk uit Rusland. Men zegt dat we oorspronkelijk uit Archangelsk komen, een havenstad in Rusland. Van daaruit zijn we door Britse zeelieden naar Engeland gebracht.

En kijk of je met een kat kunt omgaan!

Recente blogs

Lees onze verhalen en leer een aantal interessante feiten.

Amerikaanse krullen: Alles wat je moet weten over deze kattenrassen
  • 0 producten
  • 0 Informatiepagina's aangedreven door

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down